سرانه مصرف آبزیان در همدان به 6 کیلوگرم رسید

دوشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۱۰۱ بازدید

سرانه مصرف آبزیان در همدان به 6 کیلوگرم رسید
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از افزایش سرانه مصرف آبزیان دراین استان خبرداد و گفت: در حال حاضر سرانه مصرف آبزیان در استان همدان شش کیلوگرم است
علی دولو ظهر اظهار داشت: در استان همدان 40 میلیون و 500 بچه ماهی رهاسازی شده است و در تولید ماهیان زینتی 34 واحد با 3 میلیون و 100 هزار قطعه ظرفیت در استان همدان فعال هستند.
وی خاطرنشان کرد: در سال جاری مجوزهای زیادی در خصوص پرورش آبزیان بخصوص ماهی‌های زینتی صادر شده است
مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه استان همدان اولین استانی است که تکثیر قزل آلا را در دو فصل انجام می‌دهد، عنوان کرد: امسال 82 میلیون تخم چشم زده قزل‌آلا در همدان تولید شده است.

دولو اظهار کرد: سال گذشته 571 واحد آبزی‌پروری که شامل محیط‌های مختلف پرورش ماهی احداث و به بهره‌برداری رسیده است که در مجموع 4هزار و 880 تن انواع ماهی در استان تولید شد همچنین در بخش ماهیان زینتی 32 واحد با 3 میلیون و 2 هزار ماهی زینتی زنده‌زا و تخم‌گذار احداث شده است.

وی یادآور شد: افزایش تولید و توسعه آبزی‌پروری از اهداف بخش شیلات است که برای رسیدن به این اهداف راه‌اندازی واحدهای جدید و افزایش تولید در واحدهای موجود در دستور کار این بخش قراردارد بطوری که در هفته دولت پنج واحد جدید در شهرستان‌های مختلف افتتاح شد.

مدیر شیلات و امور آبزیان با اشاره به آموزش در بخش شیلات تصریح کرد: آموزش‌های این بخش شامل آموزش متقاضیان، آبزی‌پروران و آموزش طبخ آبزیان به گروه‌های مختلف است که کلاس‌ها به صورت رایگان و با تدریس کارشناسان مجرب در تمام نقاط استان برگزار می‌شود.

پرورش آبزیان به مصرف بهینه آب کمک می‌کند

وی با بیان این مطلب که کمبود منابع آبی از محدودیت‌های این بخش است گفت: در بحران کم آبی کشت محصولات کم‌آب‌بر توصیه می‌شود که پرورش آبزیان از روش‌های کم‌آب‌بر تولید به شمار می‌رود چرا که در این بخش آب دوبار و به صورت بهینه استفاده می‌شود و آب آن را می‌توان برای محصولات دیگر بکار برد.

دولو بیان کرد: اگر می‌خواهیم کشاورزی پویایی داشته باشیم باید از زراعت تک محصولی خارج شده و به سمت تولید چندمحصولی برویم.

وی با اشاره به مزایای آبزی پروری خاطرنشان کرد: تنوع محصول، ایجاد امنیت بیشتر برای تولید، مصرف بهینه آب، افزایش درآمد، ایجاد اشتغال و آثار مثبت در روحیه تولیدکننده از دیگر مزایای پرورش آبزیان است.

وی پرورش آبزیان را یکی از مشاغل خانگی دانست و گفت:در زمینه مشاغل خانگی پتانسیل خوبی وجود دارد و بیشتر کسانی که وارد این کار می‌شوند جوانان جویای کار هستند به طوری که بانوان هم می‌توانند در این بخش فعالیت کنند و تاکنون استقبال خوبی شده است.

مدیر شیلات و امور آبزیان از افزایش سرانه مصرف آبزیان در استان خبر داد و گفت: زمانی تولید می‌تواند پایدار باشد که مصرف هم پا به پای تولید پیش برود و در حال حاضر سرانه مصرف آبزیان در استان همدان شش کیلوگرم است.

دولو با بیان این که مردم زمانی می‌توانند ماهی را در سبد غذایی خود قرار دهند که در دسترس باشد، عنوان کرد: آبزی‌پروری در محیط‌های مختلف باعث شده تولید ماهی در تمام نقاط استان و در تمام فصول در دسترس باشد و یکی از اقدامات شیلات برای فرهنگ‌سازی مصرف آبزیان آموزش طبخ انواع غذاها با آبزیان است.

همدان پایلوت استفاده از انرژی خورشیدی در واحدهای پرورش آبزیان است

وی یکی از اقدامات خوب شیلات را کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی عنوان کرد و گفت: استان همدان به عنوان پایلوت و اولین استانی است که از انرژی خورشیدی به‌جای سوخت‌های فسیلی استفاده می‌کند به طوری که در واحدهای پرورش ماهیان زینتی به جای استفاده از گاز و سوخت‌های فسیلی از انرژی خورشیدی استفاده می‌شود و در یکی از واحدهای پرورش آبزیان آبگرمکن خورشیدی نصب و راه‌اندازی شده است.

وی تصریح کرد:در زمینه پرداخت تسهیلات برای احداث واحدهای پرورش آبزیان مشکلی وجود ندارد.

بیماری VHS آبزیان 10 میلیارد تومان خسارت وارد کرد

دولو با اشاره به بیماری ‌VHS اظهار کرد: این بیماری ویروسی اواخر سال گذشته بسیاری از واحدهای پرورش آبزیان را درگیر کرد و باعث تلف شدن تعداد زیادی از ماهی‌ها شد که البته با همکاری دامپزشکی و قرنطینه کردن توانستیم آن را کنترل کنیم. اما متاسفانه تعدادی از مزارع درگیر شدند و در دوره اول امسال نتوانستند ماهی بریزند. این واحدها باید پاکسازی مناسب را انجام دهند تا بتوانند در دوره بعد ماهی بریزند.

وی افزود: این بیماری 10 میلیارد تومان خسارت به بخش تولید آبزیان وارد کرد که البته قابل جبران است و تسهیلات خاص برای جبران خسارت‌ها به این واحدها داده می‌شود.

مدیر شیلات و امور آبزیان در پاسخ به سوال خبرنگاران درخصوص قیمت ماهی در بازار عنوان کرد: بیماری VHS باعث شد تولید و عرضه کاهش پیدا کند و همین موضوع تاثیری بر روی قیمت ماهی داشت اما افزایش قیمت خیلی زیاد نبوده و در مورد قیمت ماهی بیشتر بازار یعنی عرضه و تقاضا تعیین‌کننده است.

دولو در خصوص تولید ماهیان خاویاری در استان همدان نیز تصریح کرد: ماهیان خاویاری برای تولید خاویار دوره 10ساله دارد به همین دلیل سال‌ گذشته یک تن ماهی خاویاری به صورت گوشتی تولید و عرضه شد.

وی خاطرنشان کرد: 34 نوع ماهی مختلف بومی همدان شناسایی و اطلس آن تهیه شد
خبرگزاری فارس

دیدگاه خود را بیان کنید