همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
شن و ماسه پوششی برای ماهیان بیکفیت
نشانههایی مانند شفافیت قرنیه چشم و فرو نرفتگی چشم ماهی، شل نبودن گوشت، آبشش قرمز و شفاف و... از نشانههای ماهی تازه است که در حین خرید باید به آنها توجه شود و طبق تاکید سازمان شیلات ایران، مصرفکنندگان باید از خرید ماهیهای آغشته به شن و ماسه خودداری کنند
گلشاهی - مدیر کل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان - به خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: مصرفکنندگان ماهیان مورد نیاز خود را از مراکز عرضه فلهای که تحت نظارت کامل هستند، تأمین کنند
به گفته وی محصولات شیلاتی که در جعبههای مخصوص و با یخپوشهای کافی عرضه میشود، از کیفیت بالاتری برخوردار است.
مدیر کل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان توصیهکرد: مصرفکنندگان تحت هیچ شرایطی ماهیان آغشته به شن و ماسه را خریداری نکنند چراکه براساس دستورالعملهای ابلاغ شده به تمامی صیدگاهها و صیادان ماهیها باید در صیدگاهها شستوشو و سپس عرضه شوند.
گلشاهی با بیان اینکه شن و ماسه به عنوان آلودگی ثانویه سبب افت کیفیت ماهی میشود افزود: هدف از عرضه ماهی بدون شستوشو پوشاندن کیفیت نامطلوب این محصول در زیر شن و ماسه است در حالی که عرضهکنندگان شن و ماسهها را دلیلی بر تازگی ماهی میدانند.
به گزارش ایسنا برای شناسایی ماهی تازه نشانههای زیادی وجود دارد که میتوان به شفاف بودن قرنیه چشم ماهی به عنوان یکی از این نشانهها اشاره کرد چراکه قرنیه چشم ماهی با ماندگی و بیات شدن پس از صید به مرور کدر میشود.
همچنین فرو نرفتگی چشم ماهی یکی از مهمترین شیوه شناسایی تازگی محصول است.
معمولا پس از صید طی مراحل توزیع و عرضه برای براق و تازه شدن محصول مقداری آب برروی ماهی میریزند که این امر باعث شل شدن گوشت ماهی میشود لذا نرم بودن عضلات ماهی هنگام خرید نشانهی ماندگی آن است.
رنگ و بوی آبشش ماهی نیز نشانهای دیگر برای تشخیص تازگی ماهی است؛ ماهی تازه آبشش قرمز، شفاف و بدون بو دارد اما در صورت ماندگی آبشش ماهی کدر و تیره رنگ میشود.
در برخی از ماهیان از جمله ماهی کپور، ماندگی ماهی عامل راحت کنده شدن فلس (پولک) آن میشود اما در برخی دیگر از ماهیان از جمله قزلآلا در صورت تازه بودن به راحتی فلس آن جدا میشود