همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
صید غیرمجاز؛ غارت دریا و انقراض ماهیان خاویاری
صید غیرمجاز آبزیان که از آن به عنوان غارت دریا توسط سوئجویان یامی شود، نسل انواع ماهیان استخوانی و خاویاری دریای خزر را به مخاطره انداخته است
خبرگزاری مهر، به تاکید کارشناسان و دست اندرکاران، در راستای تشویق مردم برای توسعه آبزی پروری در منطقه گمیشان و بندرترکمن تسهیلات بانکی درنظر گرفته شده تا زمینه برای اشتغال مردم منطقه فراهم شود.
نماینده ولی فقیه در گلستان، وضعیت کاهش سرانه صید در استان دردآور است و با ایجاد فرصت های شغلی مناسب باید زمینه برای کاهش صید غیرمجاز فراهم شود.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی در نشستی با نماینده ولی فقیه سازمان شیلات ایران گفت:با احیای مجدد کارخانجات تعطیل شده در استان و اجرای طرح های بزرگ که در مصوبات هئیت دولت بوده است می توان از برداشت بی رویه از دریا کاست.
لزوم فرهنگسازی برای جلوگیری از صید غیرمجاز
نماینده ولی فقیه در سازمان شیلات ایران به اصل فرهنگسازی و تاکید علمای اهل سنت بر جلوگیری از صید غیرمجاز تاکید کرد و از مسئولان خواست تا زمینه اشتغال افراد بیکار منطقه را فراهم آوردند تا بدینوسیله این جوانان برای امرار معاش به منابع خدادادی و انفال عمومی وارد نشو
حجت الاسلام دغاغله با اشاره به آیه شریفه قران مجید در رابطه با استفاده صحیح از دریا و نعمت های آن تاکید کرد و افزود: از لحاظ فقهی دریا و ذخایر آن جزو انفال بوده و در قران مکررا بر حفاظت از انفال و بهره برداری صحیح از نعمت الهی تاکید شده است.
نماینده ولی فقیه در سازمان شیلات ایران، خواهان برگزاری نشست هایی با ائمه جمعه و جماعات شهرستان های ساحلی در خصوص راهکارهای پیرامون بهره گیری از تسهیلات دولتی و بانکی در راستای توسعه آبزی پروری در شهرستان های ساحلی خصوصا در بندرترکمن و گمیشان شد تا در راستای حفاظت از ذخایر دریا قدمی مثبت برداشته شود.
صید غیرمجاز، غارت دریا
فرمانده یگان حفاظت سازمان شیلات ایران گفت: آنچه باعث نگرانی سازمان شیلات می شود صید غیرمجاز و به تعبیری می توان گفت غارت دریا توسط افراد سودجود و بعضی از ساحل نشینان است که در این راستا ما نیازمند تغییر دیدگاه مردم ساحل نشین نسبت به این موضوع هستیم.
سرهنگ یزدان پناه گفت: سه وظیفه اساسی بر عهده سازمان شیلات است که شامل تکثیر و پرورش، بازسازی ذخایر و حفاظت از منابع است و خوشبختانه در زمینه تکثیر و بازسازی مشکلی در عرصه سازمانی وجود ندارد.
وی افزود: با عزم ملی و استانی و با همکاری شورای تامین استان و نیروی انتظامی می توان از آمار صید غیرمجاز در استان کاست ولی متاسفانه نیروی انتظامی بخاطر مخاطرات اجتماعی و امنیتی تا بحال نتوانسته است، با این معضل برخورد جامع داشته باشند.
انقراض انواع ماهیان استخوانی
مدیرکل شیلات گلستان گفت: بهره بردای غیرمسئولانه صیادان غیرمجاز در جهت برداشت بی رویه و غیراستاندارد از ذخایر دریایی، موجب کاهش سرانه صید صیادان مجاز استان و انقراض انواع ماهیان خاویاری و استخوانی شده است
علی اکبر پاسندی با اشاره به دیگر عوامل مخاطره انگیز آبزیان دریایی گفت: آلودگی رودخانه های منتهی به دریا و آلودگی دریا توسط آلاینده های کارخانجات صنعتی نیز یکی دیگر از عوامل نابودی این ذخایر است.
مدیرکل شیلات گلستان از تمامی ائمه جمعه و جماعات استان خواست که در حفاظت از انفال که یکی از وظایف ذاتی و حاکمیتی دولت است و موجب تثبیت اشتغال صیادان استان می شود، با برگزاری نشست های توجیهی بین مردم منطقه و ساحل نشینان هشدارهای لازم جهت برداشت غیرمسئولانه از دریا و دست اندازی به انفال عمومی داده شود.
به گزارش مهر، تعامل و همکاری بیشتر بین یگان دریابانی و یگان حفاظت شیلات استان تدابیر لازم جهت پیشگیری از صید غیرمجاز و جلوگیری از ورود شناورهای بدون پروانه بهره برداری اندیشیده شود.
گلستان حدود 100 کیلومتر نوار ساحلی دارد