همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
سرپرست شیلات و امور آبزیان استان آذربایجانشرقی از عرضه ماهیان خاویاری پرورشی به بازار از سالهای آینده خبر داد
خبرگزاری فارس از تبریز، محمد صمدزاده پیش از ظهر امروز در دوره آموزشی تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری به مدت دو روز در محل مرکز آموزش شهید سرداری استان اظهار کرد: با توجه به کاهش جمعیت گونههای خاویاری در دریای خزر و توجه سازمان شیلات ایران به توسعه تکثیر و پرورش آنها در آبهای داخلی و همچنین سودآور بودن پرورش این گونهها، برگزاری این دوره را گامی مهم در آشنایی کارشناسان زیربخش با اهمیت تکثیر و پرورش گونههای ماهیان خاویاری دانست.
وی با بیان اینکه دوره زندگی ماهیان خاویاری نسبت به سایر ماهیان طولانیتر است، افزود: سن بلوغ و استحصال خاویار در این ماهیان در سنین بالا رخ میدهد.
سرپرست شیلات و امور آبزیان استان از عرضه ماهیان خاویاری پرورشی به بازار از سالهای آینده خبر داد و گفت: توسعه مزارع پرورش ماهیان خاویاری برای حفظ گونههای بومی در دستور کار سازمان جهادکشاورزی استان قرار گرفته است.
وی در خصوص برنامه شیلات استان برای افزایش تولید ماهیان خاویاری و در حال انقراض گفت: رهاسازی بچه ماهیان خاویاری در برخی سدها، دریاچهها و استخرهای استان با توجه به خصوصیت تحمل پذیری این گونهها در اقلیمهای مختلف انجام میشود.
صمدزاده با بیان اینکه هم اکنون پرورش ماهیان خاویاری، فعالیتی اقتصادی است، ادامه داد: یکی از مشکلات این بخش تامین بچه ماهی مورد نیاز بوده که برای تامین آن، در واحدهای تولیدی برنامههایی در دست اجرا است که امیدوارم در کوتاه مدت مشکل این بخش نیز مرتفع شود.
سرپرست شیلات و امور آبزیان استان همچنین از توافق با بانککشاورزی در ارتباط با ارائه تسهیلات به تولید کنندگان این بخش خبر داد و اظهار کرد: بر اساس توافق سازمان شیلات ایران و بانک کشاورزی برگشت سرمایه به بانک سه سال بعد از دریافت تسهیلات صورت میگیرد و در این مدت سازمان شیلات سود سه سال را به بانک پرداخت میکند.
وی با بیان اینکه این توافق برای مزارع 10 تنی صورت گرفته است و هیچ گونه محدودیتی در این زمینه وجود ندارد، ادامه داد: اگر سرمایهگذار مایل به احداث مزارع بزرگتری باشد از این تسهیلات استفاده خواهد کرد.
صمدزاده یادآور شد: در حال حاضر تعداد 3 هزار و 200 قطعه ماهی خاویاری از شش گونه شامل دو گونه وارداتی از خارج و چهار گونه داخلی در شهرستان مرند (در استخرهای بتونی) و نیز تعداد یک هزار قطعه فیل ماهی به صورت پرورش در قفس در دریاچه سد ارسباران در حال پرورش هستند.
جمعیت گونههای خاویاری دریای خزر نسبت به دو دهه گذشته به شدت کاهش یافته و کارشناسان امر، صید بیرویه ماهیان خاویاری از طرف کشورهای حاشیه دریای خزر، تخریب زیستگاهها و محلهای تخم ریزی، کاهش تکثیر مصنوعی و نیز آلودگی دریای خزر را از عوامل اصلی آن میدانند