همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
یک کارشناس آبزیان گفت: ماهی آغشته به شن و ماسه فاقد ویژگیهای بهداشتی لازم هستند | |
غلامحسین اکبری افزود: در برخی از موارد، از لحاظ نوع مواد مغذی موجود در ماهیها و کیفیت پروتئینی، تفاوتهایی بین ماهیهای مختلف دیده میشود، مثلاً ماهیهای آبهای جنوب، از نظر میزان مواد معدنی و به خصوص ید، غنیتر از ماهیهای دریای خزر هستند، همچنین ماهیهای پر چرب از نظر مقدار اسیدهای چرب امگا- ۳ غنیتر از ماهیهای کم چرب هستند | |
وی اظهار کرد: اما تمام گونههای ماهی، از نظر نوع و میزان ترکیبات بافت، دارای شاخصههای مناسب برای معرفیشان به عنوان غذای سلامت هستند، در واقع همه آنها ویژگیهای لازم برای ارتقای سطح سلامت افراد را دارا هستند.
این کارشناس تصریح کرد: قیمت ماهی در بازار، تابع کیفیت آن نیست، یعنی الزاماً یک ماهی گرانقیمت دارای خواص تغذیهای بهتری نسبت به یک ماهی ارزان قیمت نیست و میتوان آبزیانی را یافت که با قیمت کمتر از ۱۵۰۰ تومان، ارزش غذایی بیشتری نسبت به انواع با قیمت بیش از ۳۰۰۰ تومان داشته باشند. اکبری اضافه کرد: برای شناسایی ماهی تازه راههای زیادی وجود دارد، اما بهترین راه، شناسایی از طریق چشم و عضلهٔ ماهی است. وی گفت: چشم ماهی تازه باید محدب بوده و کاملاً براق و مردمک آن کاملاً به رنگ سیاه و عاری از کدورت یا رنگهای شیری و سفید باشد. اکبری افزود: با ماندن ماهی در شرایط نامناسب و یا در اثر کهنه شدن، حالت محدب چشم به تدریج از بین رفته و در شرایط فساد، کاملاً در حدقه فرو رفته و حتی از بین میرود، مردمک از رنگ سیاه به رنگ شیری و سفید در آمده و براقیت و تلالو چشم نیز از میان میرود. این کارشناس آبزیان اظهار کرد: در مورد عضله نیز، عضله ماهی تازه، دارای خاصیت ارتجاعی بوده و بعد از وارد کردن فشار انگشت و برداشتن آن، سریعاً جای انگشت را پر میکند و به خالت اول بر میگردد، در ماهی کهنه این خاصیت بسیار ضعیف شده یا اصلاً وجود ندارد. وی با اشاره به بهترین مکان برای تهیه ماهی، تصریح کرد: به طور کلی هر مکانی که مجوز عرضه آبزیان را داشته باشد و اصول نگهداری آنها را رعایت کند، برای تهیه آبزیان مناسب است. او اضافه کرد: در حال حاضر اماکن دارای مجوز عرضه آبزیان به طور مرتب به وسیله همکاران ما در بهداشت و دامپزشکی کنترل میشوند و در مکانهای عرضه، ماهی تازه باید در زیر پوشش مناسبی از یخ و ماهی منجمد در فریزر نگهداری شوند. اکبری گفت: آماده سازی ماهی هم پیش از درخواست مشتری ممنوع بوده و تکههای باقیماندهٔ ماهیهای بزرگ مثل ماهی شیر که احتمال فروش تمامی آنها در یک نوبت به یک مشتری نمیرود، باید در معرض هوای آزاد قرار نگیرد. وی با بیان اینکه خریداری آبزیان از فروشندگان دورهگرد و دستفروشان و خودروهای فاقد سردخانه و مجوز عرضه نیز، توصیه نمیشود، افزود: سازمان شیلات ایران با توجه به تغییر روند کارش، از چند سال گذشته هیچ فروشگاه عرضه یا توزیع محصولی در سطح کشور نداشته است و مواردی از عرضه آبزیان که با نام شیلات در کشور صورت میگیرد، غیرمجاز بوده و پیگرد قانونی دارد. مسئول شیلات بروجرد اظهار کرد: ماهی تازه حتماً باید زیر پوشش یخ نگهداری شود و خرید ماهی آغشته به شن و ماسه (که در مورد ماهی کفال و سفید دیده میشود) اصلاً توصیه نمیشود و این ماهیها فاقد ویژگیهای بهداشتی لازم هستند. اکبری تصریح کرد: ماهیهای منجمد باید در فریزر نگهداری و عرضه شوند و در هنگام طبخ بدون هر نوع بوی بد باشند. وی اضافه کرد: مردمک چشم ماهی منجمدی با کیفیت مطلوب، دارای یک نقطه سفید رنگ است، در حالی که در ماهی منجمدی که از ماهی با کیفیت نامناسب به دست آمده، چشم کاملاً کدر یا شیری رنگ است. اکبری گفت: در مورد ماهی بسته بندی نیز، باید ماهیهایی را خریداری کرد که دارای پروانه بهداشتی از دامپزشکی بوده و تاریخ تولید و انقضای مشخص داشته باشند. منبع : خبرگزاری ایسنا |