استان مرکزی ظرفیت تولید ۲۵۰۰ تن ماهی تیلاپیا در سال را دارد

سه‌شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۱۰۴ بازدید

استان مرکزی ظرفیت تولید ۲۵۰۰ تن ماهی تیلاپیا در سال را دارد
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی استان مرکزی گفت: استان مرکزی با ظرفیت فعلی استخرهای موجود در گلخانه‌های خود توان سالیانه ۲۵۰۰ تن ماهی تیلاپیا را با ارزش اقتصادی حدود ۲۷ میلیارد تومان را دارد
حسن اکبری با اشاره به این نکته که پرورش این ماهی در استان دارای اهمیت بوده و می‌تواند در رفع مشکل بیکاری نیز مهم و تاثیرگذار باشد اظهار داشت: در صورت تحقق این مهم علاوه بر افزایش سرانه مصرف آبزیان در استان اشتغالزایی 550 نفر نیز در این بخش انجام می‌شود.
وی افزود: 120 کشور در حال حاضر به پرورش ماهی تیلاپیا در سیستم‌های گلخانه‎ای، قفس، حوضچه‌های پلاستیکی، مزارع و استخر به‌پرورش ماهی تیلاپیا که در صنعت آبزی پروری به مرغ آبزی پروری معروف بوده اقدام کرده‌اند.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: توسعه این ماهی دارای ارزش و اهمیت بسیار زیادی بوده که به عنوان یکی از گونه‌های با ارزش شیلاتی به منظور تامین غذای سالم برای مردم این کشورها در اولویت قرارگرفته است.

اکبری با اشاره به اینکه پرورش تیلاپیا رتبه دوم آبزی‌پروری را دارد گفت: تولید حدود 4 میلیون تن در سال و پیش بینی افزایش تولید آن به 12 میلیون تن درسال 2030 توانسته این رتبه را داشته باشد.

وی افزود: با توجه به ارزیابی زیست محیطی پرورش ماهی تیلاپیا دراستان و موافقت محیط زیست با انجام این طرح به صورت پایلوت تاکنون پرورش آن در استان مرکزی آغاز نشده است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: پس از انجام پروتکل 3 جانبه بین سازمان حفاظت محیط زیست کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی و سازمان شیلات ایران به منظور تولید تک جنس این ماهی و پرورش آن دراستان‌هایی که به آب‌های آزاد دسترسی ندارند به شرط انجام مطالعات ارزیابی زیست محیطی ،استان مرکزی به عنوان پایلوت در این راستا قرار گرفت.

اکبری با اشاره به انجام مطالعات این مهم از محل اعتبارات استانی و اعتبارات ملی تخصیص داده شده گفت: مطالعه ارزیابی زیست محیطی پرورش این گونه با توجه به عدم دسترسی به آب‌های آزاد و پرورش درمحیط‌های محصور مثل گلخانه‌ها و با الگوگرفتن از منابع معتبر علمی خارجی پس از تدوین در کمیته بررسی ارزیابی زیست محیطی استان مرکزی از ان دفاع شد.

وی افزود: براساس مطالعات ارزیابی زیست محیطی ماهی تیلاپیا برای پرورش در ایران به گونه‌ای بوده که 80 درصد گونه پرورش تیلاپیا را در جهان به خود اختصاص داده و جزء گونه‌های مهاجر محسوب نمی‌شود که این مهم بر خلاف نظر کارشناسان محیط زیست است.

مدیر شیلات‌و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی دارای ظرفیت بسیار خوبی درمحصولات تولیدی بخش گلخانه‌های بوده که با توجه به استفاده پساب این استخرها درآبیاری محصولات وعدم مصرف کود شیمیایی‌ارگانیک و بدون مواد شیمیایی است .

اکبری با اشاره به ارزبری سالیانه حدود 25 میلیون دلار از کشور از طریق واردات فیله تیلاپیا کشور گفت: در سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی و بر اساس منویات مقام‌معظم رهبری، استفاده از توانمندی‌های بخش داخلی یکی از اصلی‌ترین اهداف حوزه اقتصاد مقاومتی بوده است.

وی افزود: با توجه به ظرفیت بسیار مناسب استان و کشور درحوزه آبزی پروری می‌توان با واردات سالیانه حدود 10 هزار تن در سال فیله تیلاپیا به کشور جلوی واردات گوشت این ماهی به کشور را گرفت.

مدیرشیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی استان مرکزی تصریح کرد: اگر این مهم تحقق پیدا کند اهداف اقتصاد مقاومتی در حوزه آبزی پروری به جهت افزایش سرانه مصرف آبزیان، ایجاد درآمد واشتغالزایی در جامعه محقق می‌شود که باید به این مسئله توجه ویژه شود.

وی با اشاره به این نکته که باید در این راستا گام برداشته شود و دلیل مخالفت مشخص شود گفت: موافقت محیط زیست با انجام پرورش ماهی تیلاپیا در استان مرکزی در ابتدا و مخالفت مجدد آن ناشی از برخوردهای سلیقه‌ای بوده و نه توانایی علمی که ممکن است به جز مسائل مطرح شده توسط محیط زیست موانع دیگری وجود داشته باشد.
منبع: خبرگزاری تسنیم

دیدگاه خود را بیان کنید