ماهی قزل آلا ارزان شد

دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۱  ۰ نظر   ۸۷ بازدید


گلشاهی با اشاره به کاهش هزار تومانی قیمت قزل آلا در عمده فروشی ها در یک هفته اخیر، به افزایش ۹ درصدی تولید و عرضه ماهی در سالجاری اشاره کرد و گفت: پیش بینی می شود مصرف ماهی نیز به واسطه افزایش قیمت گوشت قرمز و مرغ با افزایش ۷ درصدی مواجه باشد.

به گفته وی، میزان صید ماهیان دریایی و آبزی پروری در سالجاری نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته با افزایش ۶۵ هزار تنی مجموعا به ۸۰۰ هزار تن است.

مدير کل دفتر بهبود کيفيت، فرآوری و توسعه بازار آبزيان شيلات ايران در رابطه با نوسان قیمت ماهی تصریح کرد: کیفیت محصول، نوع غذای مورد استفاده، منطقه صید ، نوع گونه و عادات خاص فرهنگی در تعیین قیمت ماهی موثر هستند. به عنوان مثال، از گذشته های دور نرخ ماهی های شمال و جنوب کشور متناسب با مکان صید و مرغوبیت متفاوت بوده و اقبال نسبت به ماهی سفید بندر ترکمن و ماهی سفید بندرانزلی یا شوریده چابهار و هندیجان یکسان نبوده است.

وی ادامه داد: در رابطه با قزل آلای پرروشی نیز این مصادیق صدق می کنند. قیمت غذای قزل آلای گوشت نارنجی و گوشت قرمز۳۵۰۰ تومان است در حالی که قیمت غذای قزل آلای سفید ۲ هزار تا ۲۵۰۰ تومان است و به تناسب این تفاوتها، نرخ آبزیان نیز متفاوت خواهد بود. در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم قزل آلای پرورشی در کشور ۸۵۰۰ تومان تا ۱۴ هزار تومان قزل آلای با کیفیت، درشت با گوشت نارنجی است.

گلشاهی، اختصاص چندین غرفه محصولات آبزی در نمایشگاههای بهاره و برگزاری نمایشگاههای تخصصی را از دلایل کنترل و کاهش قیمت آبزیان عنوان کرد و گفت: در بخشنامه صادره به کل استانهای ساحلی اعلام شده است که تولیدکنندگان به هیچ عنوان نباید افزایش قیمت داشته باشند تا از این طریق نوسانات قیمتی که واسطه ها در بازار ایجاد می کنند، کنترل شود و امکان برخورد با متخلفان نیز فراهم شود.

آغاز ثبت نام برای صدور کدور رهگیری محصولات آبزی

مدير کل دفتر بهبود کيفيت، فرآوری و توسعه بازار آبزيان شيلات ايران با اشاره به ورود محصولات شیلاتی شناسنامه دار به بازار از سال ۹۲ اظهار داشت: از هفته گذشته به استانها اعلام شده که ثبت نام از تولیدکنندگان و واسطه های فروش را آغاز کنند. فعالان این بخش می توانند با مراجعه به اتحادیه های سراسری تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان در سامانه ایجاد شده ثبت نام کنند.

وی با تأکید بر اینکه تولیدکنندگان و واسطه ها ۲ ماه (تا پایان اردیبهشت) مهلت ثبت نام دارند، ادامه داد: کلیه کسانی که به عنوان عرضه کنندگان محصولات شیلاتی در نقش واسطه فعالیت می کنند، باید مجوز تحویل گیری آبزیان را داشته باشند، در غیراین صورت حق تردد و خرید و فروش را ندارند. علاوه بر اینکه کلیه تولیدکنندگان و پرورش دهندگان نیز باید کد شناسنامه بهره برداری دریافت کنند تا محصولاتشان در بازار قابل فروش باشد.

گلشاهی تأکید کرد: مصرف کنندگان از سال آینده شاهد ارائه محصولات شناسنامه دار که کلیه مشخصات مربوط به نام و منطقه تولید تا عرضه کننده محصول بر روی آنها درج شده است، همراه با کد رهگیری شاهد خواهند بود

دیدگاه خود را بیان کنید