شهرستان نرماشیر بستر مناسبی برای پرورش آبزیان است

جمعه ۲۴ مرداد ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۹۳ بازدید

شهرستان نرماشیر بستر مناسبی برای پرورش آبزیان است
رئیس شبکه دامپزشکی نرماشیر گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی این منطقه، پرورش ماهیان گرمابی در این شهرستان رونق بیشتری پیدا می‌کند
حجت‌الله جعفری امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در نرماشیر اظهار داشت: در حال حاضر در شهرستان نرماشیر پنج واحد پرورش آبزیان گرمابی و سردابی به صورت فعال وجود دارد و با توجه به شرایط آب و هوایی این منطقه، پرورش ماهیان گرمابی در این شهرستان رونق بیشتری پیدا می‌کند
رئیس شبکه دامپزشکی نرماشیر گفت: از آنجا که شغل اکثر ساکنان شهرستان کشاورزی است و برای تامین آب کشاورزی با حفر چاه، نصب موتور پمپ و ساخت حوضچه پخش آب، شرایط مناسبی برای پرورش ماهیان گرمابی فراهم است، پرورش ماهی در کنار کشاورزی یکی از روش‌های استفاده بهینه از منابع آبی است که ضمن اشتغالزایی و کمک به اقتصاد خانوار کشاورز، موجب غنی‌سازی آب کشاورزی و افزایش محصولات زراعی و باغی می‌شود.

وی افزود: استخرهای پرورش ماهیان گرمابی به شکل خاکی و با کمترین هزینه قابل ساخت است که با توجه به غذای ساده مورد نیاز و در دسترس بودن آن، از جمله یونجه و ... کشاورزان نرماشیری می‌توانند با کمترین هزینه به پرورش ماهی پرداخته که با توجه به راندمان بالای تبدیل غذا به گوشت در ماهی این امر یکی از مهم‌ترین منابع درآمد برای کشاورزان در نظر گرفته شده است.

جعفری تصریح کرد: بهترین روش برای پرورش ماهیان گرمابی، پرورش چند گونه‌ای است، زیرا در این روش از تمام سطوح غذایی موجود در استخر استفاده می‌شود و هیچ‌کدام از سطوح غذایی داخل استخر بلا استفاده نمی‌ماند و علاوه بر آن در پرورش چند گونه‌ای ماهیان اثرات متقابل مثبت تغذیه‌ای بر روی یکدیگر می‌گذرانند.

رئیس شبکه دامپزشکی نرماشیر گفت: در پرورش ماهیان گرمابی بر خلاف پرورش ماهیان سردآبی، پرورش تک گونه‌ای متداول نبوده و از نظر اقتصادی نیز به صرفه نیست، همچنین پرورش به صورت دوگونه‌ای نیز متداول نیست و در شرایط خاص منطقه‌ای توصیه می‌شود.

جعفری عنوان کرد: باید ترکیب گونه‌ها به نحوی باشد که با یکدیگر رقابت غذایی نداشته باشند و به همین علت پرورش ماهی کپور نقره‌ای با آمور، پرورش ماهی آمور با سر گنده می‌تواند، صورت بگیرد، اما همانطور که قبلا گفته شد، بهترین روش برای پرورش ماهیان گرمابی به ویژه در کشور ما روش پرورش چند گونه‌ای است.

وی عنوان کرد: هم‌اکنون در شهرستان نرماشیر ظرفیت تولید 15 هزار قطعه ماهی وجود دارد که این مقدار با توجه به روند رو به رشد تمایل مردم به آبزی‌پروری در حال افزایش است و پیش‌بینی می‌شود تا یک سال آینده با افزایش تعداد واحدها و استخرها این ظرفیت به 20 هزار قطعه برسد.

وی افزود: در حال حاضر در شهرستان نرماشیر پنج واحد پرورش آبزیان گرمابی و سردابی به صورت فعال وجود دارد و با توجه به شرایط آب و هوایی این منطقه، پرورش ماهیان گرمابی در این شهرستان رونق بیشتری پیدا می‌کند.

مدیر شبکه دامپزشکی شهرستان نرماشیر گفت: پرورش‌دهندگان باید با انجام اقدامات بهداشتی پیشگیرانه هم قبل از ریختن بچه ماهی و هم در زمان پرورش ماهی از بروز بیماری جلوگیری کنند تا مجبور به تحمل اقدامات درمانی نشوند که تا حدودی دشوار است.

وی با بیان اینکه موفقیت در پرورش ماهی بستگی زیادی به کسب آگاهی‌های لازم دارد، عنوان کرد: باید در تمام مراحل تأمین و پرورش، به بنای کارگاه و مزرعه پرورش ماهی توجه کافی شود.

جعفری افزود: داشتن اطلاعات کافی از بیماری‌ها و شرایط بروز آنها و عوامل مستعد کننده استخر به بروز بیماری نقش مهمی در کاهش بیماری‌ها دارد.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان نرماشیر توصیه کرد: قبل از ورود بچه ماهی استخرها را کاملا تخلیه و پاکسازی کرده، پس از آهک‌پاشی و کلرزنی برای ضد عفونی و خشک کردن بستر می‌توان استخر را آبگیری و بچه‌ماهی‌ها را رها کرد
منبع : خبرگزاری فارس

دیدگاه خود را بیان کنید