همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
اجرای طرح انتقال آب ارس به شمال شرق دریاچه ارومیه عصر امروز با حضور رحیمی معاون اول رییس جمهوری در شهر مرزی جلفا آغاز شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، این طرح نیاز آشامیدنی و صنعتی سه و نیم میلیون نفر از جمعیت استان آذربایجان شرقی شامل 22 شهر و 286 روستای محدوده طرح را تامین می کند.
مدیر عامل آب منطقه ای آذربایجان شرقی گفت:هزینه های سرمایه گذاری اولیه طرح براساس برآورد امسال بیش از 12هزار میلیارد ریال است که این هزینه ها با احتساب دوره پنج ساله ساخت و بازپرداخت اصل و سود فاینانس ، در حدود 35 هزار میلیارد ریال است و از طریق فاینانس خارجی تامین می شود.
آقای هاشمی جبران کسری سفره های آب زیر زمینی ، تعادل بخشی تر از دریاچه ارومیه و بهبود اراضی کشاورزی موجود در محدوده طرح به روش آبیاری مدرن را از اهداف اصلی این طرح بیان کرد.
وی افزود: اجرای این طرح ، علاوه برآذربایجان شرقی دربخش صنعت و آشامیدنی، با پیشگیری از بروز بحران آبی در افق 1425 و اشتغال زایی غیرمستقیم بیش از سه هزار نفر موجب کاهش تنش های اجتماعی ناشی از کم آبی در منطقه می شود.
مدیر عامل آب منطقه ای آذربایجان شرقی گفت: این طرح همچنین با تعادل بخشی افت تراز دریاچه ارومیه موجب ممانعت از پیشروی شوره زارهای ساحلی و طوفان نمک و همچنین حفظ کیفیت مراتع و اراضی کشاورزی از نظر زیست محیطی خواهد شد.
وزیر نیرو هم مدت زمان پیشبینی شده برای اجرای این طرح را 3 تا 5 سال و مدت بازپرداخت سرمایهگذاری را نیز 5 سال اعلام کرد و افزود: کاهش از مهاجرتهای بیرویه از شهرها و روستاها به خاطر کمآبی و بیآبی از جمله اثرات این پروژه خواهد بود.
نامجو افزود: با توجه به ظرفیت سازی استان آذربایجان شرقی در امور زیربنایی، استفاده بخش صنعت این استان از منافع خط انتقال آب ارس میتواند تضمین مناسبی برای سرمایهگذاران باشد و بخش صنعت در این منطقه میتواند به خوبی رشد کند.
وی با بیان این که بیش از 300 میلیون متر مکعب آب در قالب این پروژه انتقال خواهد یافت، افزود: با توجه به این که 70 درصد این حجم تبدیل به پساب خواهد شد میتوانیم برای جبران کمبود آب دریاچه ارومیه از آن استفاده کنیم که اثرات زیست محیطی مثبتی خواهد داشت؛ ضمن این که افق این طرح، سال 1425 تعیین شده که تا آن زمان میتوان مازاد نیاز شهرها و روستاهای مسیر را به این دریاچه انتقال داد.
مطالعات طرح انتقال آب ارس به شمال شرق دریاچه ارومیه از سال 1385 آغاز و ضمن تایید کلیات آن در سال 1390، جزو مصوبات سفرهای استانی رییس جمهوری و هیات دولت قرار گرفت که ضمن تاکید بر اجرای طرح در سفر چهارم استانی هیات دولت، نسبت به مناقصه طرح و انتخاب سرمایه گذار، پیمانکار و اخذ مجوز قانونی اقدام شد.
قرار است با حضور معاون اول رییس جمهور سه طرح عمرانی دیگر شامل بزرگراه صوفیان- شبستر، بیمارستان 134 تختخوابی مرند و 8 هزار واحد مسکن مهر در آذربایجان شرقی افتتاح شود