منافع پرورش آبزیان کمتر از صنعت نفت نیست

سه‌شنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۱۱۲ بازدید


خبرنگار مهر، رحیم مغینمی پیش از ظهر امروز دوشنبه در مراسمی که به مناسبت صید میگوی پرورشی در مجتمع پرورش میگوی چوئبده برگزار شد، گفت: تجربیات فراوانی در این سایت به دست آمده که به طور مثال بیماری سرمازدگی آبزیان برای اولین بار در کشور در این سایت تجربه شد، که در حال حاضر این تجربیات در استانهای دیگر استفاده می شوند.

وی با اشاره به میزان ارزآوری این سایت، اظهار کرد: سایت چوئبده از لحاظ نقدینگی از آمار ارزآوری بالایی برخوردار است، که می توان علیرغم پیش آمد بیماری برای میگوها در زمان برداشت آنها از کسب موفقیتهای بزرگ در این زمینه خبر داد، به گونه ای که طبق آمار 45 هزار تن از صادرات میگو و ماهی کشور در سال 91 به استان خوزستان اختصاص داشته و این حجم صادرات 135 میلیون دلار ارزآوری به دنبال داشته است که در این زمینه هیچ استانی دارای این پتانسیل نیست.

مدیر کل شیلات خوزستان از موفقیت استان در بخش توسعه شیلات خبر داد و تصریح کرد: در بحث تکثیر و بیو تکنیک ماهی های دریایی در کشور موفقیت بی نظیری داشتیم که البته در صورت حمایت استانداری از تحقیقات و فناوری در این عرصه می توانیم در آینده گامهای اثر بخش تری را به سمت موفقیت برداریم.

مغینمی در این راستا به تولید 90 هزار تن آبزی در سال 92 و همچنین 50 هزار تن آبزی و ماهی گرم آبی مانند میگو در سال 91 اشاره کرد.

وی افزود: متاسفانه به تکثیر و تولید ماهی های خاوری در کشور توجه جدی نمی شد، که در این زمینه ما تاکنون برای تولید 2000 تن ماهی در حوضچه های پرورش ماهی های خاوری در مناطق مستعد استان مجوز تاسیس صادر کردیم.

مدیر کل شیلات خوزستان با اشاره به اینکه در سال گذشته 100 تن گوشت خاویار در استان تولید شده، گفت: میگو در کشور از قیمت مناسبی برخوردار است.

مغینمی ادامه داد: در بخش توسعه کشاورزی در دو پروژه مجتمع پرورش آبزیان آزادگان و شهید احمدیان تسهیلات لازم و چهار هزار و 600 زمین به متقاضیان واگذار شد که پیش بینی می شود حدود 20 هزار تن ماهی در این دو پروژه تولید شود. که در این دو پروژه 400 کارشناس شیلات و دو هزار نفر در تعاونی ها اشتغال دارند.

وی در خصوص بهره گیری از پساب های بلا استفاده گفت: در نظر داریم با تبدیل این پساب ها به مراکز تکثیر ماهی موجبات ارزآوری بیشتر در این زمینه را فراهم کنیم.

مدیر کل شیلات خوزستان در پایان ابراز کرد: امیدواریم بتوانیم این صنعت را در کشور به عنوان یک قطب آبزی پروری احیا کنیم زیرا این امر منجر به ایجاد اشتغال و ارزآوری در کشور می شود و این صنعت در این زمینه کمتر از صنعت نفت نیست

دیدگاه خود را بیان کنید