صیدی که باعث انقراض ماهیان استخوانی می شود!

جمعه ۱۹ مهر ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۸۶ بازدید

صیدی که باعث انقراض ماهیان استخوانی می شود!
سرویس علمی جام، کم آبی یا بی آبی رودخانه ها، مهاجرت دیرهنگام ماهیان به سواحل، صید غیرمجاز از جمله عاملی است که روند صید را در سواحل استان کاهش داده است.
فصل صید ماهیان استخوانی هر سال از 20 مهرماه آغاز می شود و تا دهه پایانی فروردین ماه ادامه می یابد.
معاون صید وصیادی شیلات گلستان ازآغاز صید ماهیان استخوانی در سواحل استان گلستان خبر داد و افزود: فصل صید از تاریخ 20 مهر آغاز می گردد و در 20 فروردین ماه سال آتی خاتمه می یابد.
محسن یحیایی در گفتگو با مهر، افزود: در استان تعداد هزار و 421 نفر صیاد وجود دارند که در قالب 21 تعاونی صیادی اقدام به صید ماهیان استخوانی می کنند.
یحیایی با بیان اینکه در سال گذشته تعداد 10 دوره آموزشی و 11 دوره ترویجی در جهت حمایت از جامعه صیادان استان برگزار شده است، گفت: همچنین 5 دوره بازدید از مراکز باز سازی ذخائر استان برای صیادان برگزار شده است.
معاون صید و صیادی اداره کل شیلات گلستان در ادامه اذعان داشت: میزان صید ماهیان استخوانی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است و فعالیت گسترده صیادان غیرمجاز یکی از مهمترین دلایل کاهش میزان سرانه صید صیادان است.
به گفته وی، مهاجرت دیرهنگام ماهیان سفید به سواحل استان، کم آبی یا بی آبی رودخانه های استان، نامناسب بودن شرایط جوی از دیگر عوامل کاهش سرانه صید صیادان استان است.
معاون صید و صیادی اداره کل شیلات گلستان درباره میزان صید مایهان استخوانی در فصل صید سال قبل گفت: از میزان صید ماهیان استخوانی در فصل صید سال گذشته حدود 400 تن برآورد می شود، که از این میزان 90 تن ماهی سفید، 45 تن ماهی کپور، 255 تن ماهی کفال و 10 تن سایر ماهیان صید شده است.

کاهش هفت درصدی صید ماهیان استخوانی
محسن یحیایی در ادامه از کاهش هفت درصدی میزان صید ماهیان استخوانی سال قبل نسبت به سال 90 خبر داد و افزود: عدم مهاجرت ماهی سفید به سواحل، نامساعد بودن شرایط جوی و صیادان غیرمجاز از عمده ترین عوامل کاهش صید ماهیان استخوانی بوده است.
وی صیادان غیرمجاز را مهمترین عامل کاهش صید برشمرد و افزود: صیادان غیرمجاز با استفاده از ادوات غیراستاندارد آسیب زیادی به ذخایر دریایی وارد می کنند و آلودگی صوتی شناورهای تندروی آنان موجب مهاجرت ماهیان از سواحل به سواحل استان های دیگر می شوند.
یحیایی افزود: صیادان غیرمجاز در نقاط عمیق دریا دامگذاری می کنند و با این عمل مانع مهاجرت آنان به سواحل می شوند که این نیز موجب کاهش سرانه صید صیادان پره شده است.

بهره برداری غیرمسئولانه صیادان غیرمجاز
مدیرکل شیلات گلستان گفت: بهره بردای غیرمسئولانه صیادان غیرمجاز در جهت برداشت بی رویه و غیراستاندارد از ذخایر دریایی، موجب کاهش سرانه صید صیادان مجاز استان و انقراض انواع ماهیان خاویاری و استخوانی شده است.
علی اکبر پاسندی با اشاره به دیگر عوامل مخاطره انگیز آبزیان دریایی گفت: آلودگی رودخانه های منتهی به دریا و آلودگی دریا توسط آلاینده های کارخانجات صنعتی نیز یکی دیگر از عوامل نابودی این ذخایر است.
مدیرکل شیلات گلستان از تمامی ائمه جمعه و جماعات استان خواست که در حفاظت از انفال که یکی از وظایف ذاتی و حاکمیتی دولت است و موجب تثبیت اشتغال صیادان استان می شود، با برگزاری نشست های توجیهی بین مردم منطقه و ساحل نشینان هشدارهای لازم جهت برداشت غیرمسئولانه از دریا و دست اندازی به انفال عمومی داده شود.
تعامل و همکاری بیشتر بین یگان دریابانی و یگان حفاظت شیلات استان تدابیر لازم جهت پیشگیری از صید غیرمجاز و جلوگیری از ورود شناورهای بدون پروانه بهره برداری اندیشیده شود.
صید غیرمجاز آبزیان که از آن به عنوان غارت دریا توسط سودجویان یاد می شود، نسل انواع ماهیان استخوانی و خاویاری دریای خزر را به مخاطره انداخته است

دیدگاه خود را بیان کنید