نگهداري آکواريوم در خانه مي تواند موجب بروز گرانولوم آکواريوم در افراد شود

یک‌شنبه ۵ آبان ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۶۰ بازدید

نگهداري آکواريوم در خانه مي تواند موجب بروز گرانولوم آکواريوم در افراد شود
واحد مرکزی خبر :نگهداری آکواریوم در خانه می تواند موجب بروز گرانولوم آکواریوم در افراد شود.
به نوشته روزنامه لوفیگارو، برخی از کسانی که در خانه آکواریوم نگهداری می کنند از خطرات آن غافل هستند.
بررسی های صورت گرفته در بیمارستان هنری فورد در دیترویت آمریکا نشان داد برخی کسانی که در خانه آکوریوم نگهداری می کنند با نوعی عفونت پوستی مواجه می شوند. این عفونت که گرانولوم آکواریوم نام دارد ناشی از وجود باکتری مایکوباکتریوم مارینوم است و موجب ظهور ندول های پوستی در اندام هایی مانند دست، ساعد، شانه و پا می شود.
این باکتری که پیش از این در استخرها وجود داشت در پی استفاده از کلر در آب استخرها از بین رفت اما در آکواریوم ها وجود دارد اغلب در زمان تمیز کردن مخزن موجب آلودگی می شود. به همین دلیل پوشیدن دست کش در هنگام تمیز کردن آکواریوم و ضدعفونی کردن ابزار به کار رفته در زمان پاکسازی توصیه شده است.
جرج آلانگادن یکی از محققان می گوید افراد به اندازه کافی در مورد خطرات باکتریایی آکواریوم خود خبر ندارند.
نخستین نشانه های عفونت دو تا چهار هفته پس از آلوده شدن ظاهر می شوند. بررسی بیمارانی که از سال دوهزار و سه تا دوهزار و سیزده مورد مشاوره قرار گرفتند نشان داد تشخیص بیماری در برخی از آنها تا صد و شصت و یک روز طول کشیده است. علاوه بر این با وجود آنکه گرانولوم به راحتی مورد درمان قرار می گیرد برخی بیماران با داروهای بی اثر تحت درمان قرار گرفته اند.
جرج آلانگادن می گوید در چنین درماتیت هایی به پزشکان توصیه می شود از بیماران خود در مورد محیط زندگی به خصوص قرار گرفتن در معرض باکتری از طریق آکواریوم سوال کنند.
در صورتی که بیماری ناشی از مایکوباکتریوم مارینوم باشد برای انسان کشنده نیست اما می تواند برای ماهی ها کشنده باشد. برخی ماهی ها می توانند ناقل سالم باشند اما برخی می توانند به سل ماهی دچار شوند. دارندگان آکواریوم باید در مورد از دست دادن وزن ماهی، زخم های کوچک بر روی پوست ماهی همراه با بی رنگ شدن، از دست دادن اشتها و تعادل آن توجه نشان دهند
عرش نیوز : متخصصان پوست در یک مطالعه جدید دریافتند که داشتن آکواریوم در خانه می‌تواند منشاء عفونت‌های پوستی باشد و این عفونت‌ها اغلب با تاخیر تشخیص داده می‌شوند.

در این مطالعه تاکید شد که تشخیص و درمان دیرهنگام عفونت‌های پوستی مرتبط با آب‌های آلوده در آکواریوم‌های خانگی امری شایع است.

ابتلا به عفونت‌های «مایکوباکتریوم مارینوم» زمانی اتفاق می‌افتد که آب غیرکلرزده ی داخل آکواریوم با زخم‌های پوستی روی بدن برخورد کند.

تشخیص این بیماری عفونی بسیار مشکل است، زیرا ضایعات پوستی معمولا بین دو تا چهارهفته نهفته هستند و علامت خاصی برای تشخیص و درمان وجود ندارد.

این امر باعث می شود که در چرخه درمان اختلال وارد شود و داروهای ضدقارچ و ضدباکتری اثر لازم را نداشته باشند.

در ضمن در دورانی که بیماری نهفته است، بیمار درارتباط نزدیک با آکواریوم قرار دارد و در برخی موارد اقدام به تمیزکردن آکواریم می کند و عفونت شدت می یابد.
تشخیص و درمان این عفونت برای پزشکان مشکل است، زیرا پیش از آن که زخم‌های پوستی ظاهر شوند، دوره نهفتگی بیماری دو تا چهار هفته طول می‌کشد

مدیر این پروژه تحقیقاتی گفته است زمانی بیماری به بدن وارد می شود که آب آکواریم با پوست افراد تماس پیدا می کند و باکتری های عفونی از طریق زخم باز وارد بدن می شوند.

معمولا افرادی که در محل زندگی خود آکواریم دارند، از وجود این عفونت بی اطلاع هستند و هیچ اطلاعاتی در مورد ارگانیسم های باکتریایی ندارند.

در این مطالعه پنج بیمار 43 تا 72 ساله که در فاصله سال‌های 2003 تا 2013 میلادی به عفونت مایکوباکتریوم مارینوم مبتلا شده و تحت درمان قرار گرفته بودند، آزمایش شدند. در این افراد دوره نهفتگی پیش از آن که زخم‌های پوستی ظاهر شود، از 11 تا 56 روز متفاوت بود.

علاوه بر این، درمان آنتی‌بیوتیکی برای تمام بیماران مورد استفاده قرار گرفت، اما از زمانی که بیماران به پزشک مراجعه کردند تا زمانی که درمان آنان شروع شد، به طور متوسط 161 روز طول کشید.

عفونت مایکوباکتریوم مارینوم بیماری کشنده‌ای نیست، اما نوعی عفونت پوستی است که اغلب تشخیص داده نمی‌شود و بیمار را به دردسر می‌اندازد. به همین دلیل ضرورت دارد که پزشکان برای تشخیص زودهنگام عفونت از بیماران خود اطلاعات دقیق‌تری بگیرند.
برخی از علایم این عفونت پوستی عبارتند از:
- خارش پوست
- ایجاد برجستگی و لکه های قرمز در پوست
- سوزش چشم
- بزرگ شدن شکم
- بی اشتهایی
فرآوری: نیره ولدخانی

دیدگاه خود را بیان کنید