همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
خبرنگار مهر، شرکتهای تعاونی خدمات صیادی استان بوشهر با امضا طوماری به معاون وزیر ورئیس سازمان شیلات ایران خواستار توقف وجلوگیری از صید ترال در صیدگاهها و توجه به مدیریت صید وحفاظت از منابع محدود آبزی در دریای خلیج فارس شدند.
در بخش ابتدایی این تومار ضمن تبریک انتصاب دکترصالحی به معاون وزیر و رییس شیلات ایران آن را ناشی از سابقه دیرینه ایشان درشیلات و تعهد و تخصص و شناخت کامل ایشان از امورشیلات می دانند و برای رییس شیلات ایران آرزوی توفیق در امور محوله شدند.
در بخشی از این طومار که به امضای 18 شرکت تعاونی خدمات صیادی استان بوشهر رسید و یک نسخه آن به دفتر خبرگزاری مهر در بندر دیر ارسال شده است، آمده است: مشکلی که برای جامعه صیادی آزارو دردآور است، موارد درون سازمانی ودربطن شیلات همچون مدیریت صید که نه تنها اقدامات سودمند و کیفی مدیران سال های قبل شیلات ایران را مانند تعطیلی صید ترال وخرید کشتی ها ضایع و لوث کردند بلکه برخلاف اقدامات مفید و کارشناسی گذشته که مدیریتی در راستای ماهیگیری پایدار وصید مسئولانه بوده را بیش از چهار تا پنج سال است که درنهایت بی تفاوتی دریا و صیدگاهها را بهحال خود رها ساخته تا عده ای زیاده خواه وفرصت طلب با شیوه صید ترال غیرمجاز وبعضا با تبانی وبدون خوف از عواقب قانونی شیلات
ذخایر ومنابع دریایی در صیدگاههای جنوب استان بوشهر را ازبین ببرند.
دربخش دیگری از این طومارآمده است: در کمال تعجب مدیران صید در راستای نهادینه کردن این شیوه مخرب واحیا شیوه نفرین شده ومطرود ترال دوباره آن را برای کشتی هایی که صید ترال می کنند مجاز کرده ومجوز صید به شیوه ترال صادر می کنند تا بدینوسیله به نابسامانی ها در صیدگاهها دامن بزنند.
آنان خطاب به معاون وزیر ورییس شیلات ایران متذکرشده اند که یکی از عوامل بر باد دادن تجربه های مفید و اقدامات عالمانه مدیریت های شیلات در دهه 70 برای حفظ ذخایر ومنابع آبزیان می تواند تغییرات غیرکارشناسی وبعضا سیاسی در راس شیلات ایران باشد که انتظار دارد با توجه به احاطه ای که حضرت عالی در امور صید وصیادی وشیلاتی دارید مقامات عالی دولت خصوصا مقام عالی وزارت جهادکشاورزی در راستای تثبیت مدیران با تجربه و متخصص ومتعهد اقناع نموده تا جامعه صیادی ایران در اثر بهکارگیری مدیران ناکارآمد دچار زیان وخسران نشوند.
آنان در پایان این طومار خواستار توقف و جلوگیری صید ترال در صیدگاهها شدند و آن را در اولویت کاری وجز شیوه های اصلاحی در مدیریت صید قراردهند.
مشکل اصلی و اساسی صیادان استان بوشهر صید ترال است
یکی از اعضای هیئت مدیره تعاونی صیادی بندر دیر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: مشکل اصلی و اساسی صیادان استان بوشهر، صید ترال است که این کار علاوه بر اینکه باعث تخریب ادوات صید صیادان، صیدگاهها و زیستگاههای میگوی منطقه میشود؛ برای صید استاندارد نیز ناامنی ایجاد میکند.
عیسی فولادی افزود: اکنون وضعیت معیشت صیادان با توجه به کاهش ذخایر آبزیان مناسب نیست و نیاز است دولت از جامعه صیادی حمایت بیشتری داشته باشد.
لازم به ذکراست که صید ترال(کف روب).یکی از مخرب ترین شیوه های صید است که موجب برداشت گونههای نابالغ، بر هم زدن تعادل اکوسیستم های دریایی و علاوه بر آن نابودی جلبک ها، مرجان ها و لاروهای ماهیان دریایی می شود و به همين منظور روش صيد ترال كه توسط شناورها انجام مي شد از سال 1373 بهصورت كلي درخليج فارس ممنوع شد و استفاده از آن با اعلام رسمی شیلات وپژوهشکده میگوی استان بوشهر برای قایق ها ولنج های صیادی در مردادماه به مدت 45 روز زمان صید میگو آزاد است