هشدار ایران به کشورهای حاشیه خزر

چهار‌شنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۹۹ بازدید

هشدار ایران به کشورهای حاشیه خزر
شبکه خبر ، عبدالرضا کرباسی گفت: این گونه فعالیت ها مشکلات زیست محیطی زیادی را در منطقه ایجاد می کند.

وی افزود : دریای خزر یک پهنه آبی بسته است و آلودگی ناشی از این فعالیت ها در دریای خزر محبوس می شود.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اکنون آلودگی های بسیاری از جمله خانگی ، صنعتی و کشاورزی وارد دریای خزر می شود و این آلودگی ها به دلیل موقعیت این پهنه آبی در خزر باقی می ماند.

کرباسی افزود: دریای خزر 70 تا 80 میلیارد متر مکعب آب دارد.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در سال های گذشته شاهد تغییر رفتار اقتصادی جدی از سوی کشورهای حاشیه خزر در این پهنه آبی بودیم که بر این اساس بهره برداری پایدار از آبزیان به بهره برداری ناپایدار تبدیل شده است.

وی ادامه داد: از محل کنوانسیون تهران، تاکنون دو پروتکل شامل مقابله با آلودگی های نفتی و مقابله با آلودگی های منشای زمین تهیه شده است که نمایندگان پنج کشور حاشیه خزر آنها را امضا کردند.

کرباسی از تدوین دو پروتکل دیگر با عنوان حفاظت از تنوع زیستی و گزارش های فرامزی محیط زیست خبر داد و افزود: به زودی در عشق آباد پایتخت ترکمنستان این دو پروتکل امضا می شود.

وی گفت: سازمان محیط زیست پیشنهاد کرده است که پروتکل پایش های زیست محیطی نیز تهیه و امضا شود که از این طریق می توان شبکه منطقه ای پایش برخط (آنلاین ) ایجاد کرد تا در مواقع اضطرار از آن استفاده شود .

کرباسی افزود: بند های کنوانسیون تهران موجب شده است که کشورهای حاشیه دریای خزر برنامه های خود را برای حفاظت از این دریای بسته اعلام کنند که این موضوع کمک بزرگی به محیط زیست خزر می کند .

به گفته وی ایران نیز در این زمینه اقدامات خوبی کرده است که همکاری با انستیتو حفاظت از فک هلند با هدف حفاظت از فک خزری به عنوان تنها پستاندار دریای خزر یکی از این فعالیت ها است.

کنوانسیون حفاظت از محیط زیست دریای خزر (کنوانسیون تهران) 13 آبان 1382 در 37 ماده با حضور معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران، وزیر محیط زیست جمهوری آذربایجان و معاونان وزرای محیط زیست قزاقستان ، روسیه و ترکمنستان در تهران امضا شد.

حفظ منابع زنده دریای خزر برای نسل های کنونی و آینده و مضر نبودن فعالیت های مستقر در خشکی برای محیط زیست دریای خزر از مهم ترین اهداف امضای این کنوانسیون بود.

در این مراسم نمایندگانی از کشورهای قزاقستان، ترکمنستان، روسیه و آذربایجان حضور داشتند

دیدگاه خود را بیان کنید