همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
جمعیت فکهاي خزر زیر 100 هزار قلاده
کرباسی در مراسم دهمین سالگرد امضای کنوانسیون حفاظت از محیط زیست دریای خزر (کنوانسیون تهران) اظهارداشت: اکنون آلودگیهای زیادی از جمله خانگی، صنعتی و کشاورزی وارد دریای خزر میشود که این آلودگیها به دلیل موقعیت این پهنه آبی در خزر باقی میماند؛ دریای خزر دارای 70 تا 80 میلیارد متر مکعب آب است. در این مراسم که در سازمان حفاظت از محیط زیست برگزار شد، نمایندگان کشورهای قزاقستان، ترکمنستان،روسیه و آذربایجان حضور داشتند.
معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست در این مراسم خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته شاهد تغییر رفتار اقتصادی جدی از سوی کشورهای حاشیه خزر در این پهنه آبی بودیم که بر این اساس بهرهبرداری پایدار از آبزیان به بهرهبرداری ناپایدار تبدیل شده است. وی نسبت به آغاز استفاده کشورهای حاشیه دریای خزر از منابع نفت و گاز این پهنه آبی هشدار داد و گفت: این گونه فعالیتها مشکلات زیست محیطی زیادی را در منطقه ایجاد میکند.
معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست ادامه داد: از محل کنوانسیون تهران تاکنون دو پروتکل شامل مقابله با آلودگیهای نفتی و مقابله با آلودگیهای منشأ زمین تهیه شده است. این پروتکلها توسط نمایندگان پنج کشور حاشیه خزر امضا شده است. کرباسی ادامه داد: همچنین 2 پروتکل دیگر با عنوان حفاظت از تنوع زیستی و پروتکل گزارشهای فرامرزی محیط زیست در حال تهیه است که به زودی در عشق آباد پایتخت ترکمنستان امضا میشود.
وی گفت: سازمان محیط زیست پیشنهاد کرده است که پروتکل پایشهای زیست محیطی نیز تهیه و امضا شود که از این طریق میتوان شبکه منطقهای پایش برخط (آنلاین ) ایجاد کرد تا در مواقع اضطرار از آن استفاده شود. کرباسی افزود: بندهای کنوانسیون تهران موجب شده است که کشورهای حاشیه دریای خزر برنامههای خود را برای حفاظت از این دریای بسته اعلام کنند که این موضوع کمک بزرگی به محیط زیست خزر می کند. ایران نیز دراین زمینه اقدامات خوبی انجام داده که همکاری با انستیتو حفاظت از فک هلند با هدف حفاظت از فک خزری به عنوان تنها پستاندار دریای خزر یکی از این فعالیت هاست.
وی گفت: جمعیت فک خزری از یک میلیون قلاده به زیر 100 هزار قلاده رسیده از این رو اقدامات حفاظتی از این پستاندار دریایی از اهمیت زیادی برخوردار است. وی افزود: در حال حاضر دستور العمل مربوط به استانداردهای فاضلاب خانگی و صنعتی دریای خزر نهایی شده و در حال تصویب است. علاوه براین تدوین دستور العمل شناگاهها نیز از دیگر اقدامات سازمان محیط زیست است. کرباسی خاطرنشان کرد: صید بی رویه و قاچاق ماهیان خاویاری یکی از معضلات اصلی دریای خزر است. در حال حاضر این گونه آبزی در معرض خطر انقراض قرار گرفته است.
کرباسی از نمایندگان کشورهای حاشیه دریای خزر درخواست کرد که محیط زیست دریای خزر در اولویت دولتها قرار گیرد و منافع اقتصادی را بر حیات خزر ترجیح ندهند. کنوانسیون حفاظت از محیط زیست دریای خزر (کنوانسیون تهران) 13 آبان ماه 1382 در 37 ماده با حضور معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران، وزیر محیط زیست جمهوری آذربایجان و معاونان وزرای محیط زیست قزاقستان، روسیه و ترکمنستان در تهران امضا شد. حفظ منابع زنده دریای خزر برای نسلهای حاضر و آینده، عدم مضر بودن فعالیتهای مستقر در خشکی برای محیط زیست دریای خزر، خطرناک ناشی از نوسانات سطح آب با تأکید بر اهمیت محیط زیست از مهمترین اهداف امضای این کنوانسیون بود