شناورهای صید صنعتی چابهار علت تخریب مرجان‌های دریایی

شنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۷۲ بازدید

شناورهای صید صنعتی چابهار علت تخریب مرجان‌های دریایی
رئیس محیط زیست دریایی اداره‌کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان از تخریب بستر دریای عمان توسط شناورهای صید صنعتی خبر داد.
«محمدرضا علیمرادی» افزود: بسترهای مرجانی دریای عمان یکی از مهم‌ترین مکان‌های محیط زیست دریایی محسوب می‌شوند
رئیس محیط زیست دریایی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: آبسنگ‌های مرجانی بعنوان اکوسیستم‌های آب‌های کم‌عمق گرمسیری به طور عمده شامل بستر سخت با صخره‌های آهکی هستند.

وی با اشاره به اینکه این اکوسیستم‌ها یکی از زیباترین آثار حیات در زمین به شمار رفته و برخی بزرگ‌ترین ساختارهای طبیعی به‌وسیله این دسته از موجودات ساخته می‌شوند، اظهار کرد: اکوسیستم صخره‌های مرجانی، از لحاظ ارزش‌های طبیعی، اکولوژیکی و اقتصادی و فرهنگی در جهان حائز اهمیت است.

علیمردای با بیان اینکه آبسنگ‌های مرجانی مراکز اصلی تنوع زیستی دریایی محسوب می‌شوند، خاطرنشان کرد: در واقع می‌توان گفت مرجان‌ها پرورشگاه‌هایی برای هزاران گونه‌ی مختلف جانوران هستند.

وی گفت: هم‌چنین مرجان‌ها بعنوان موج‌شکن‌های طبیعی، به‌صورت حافظ نواحی ساحلی در برابر نیروهای فرسایشی عمل می‌کنند.

این مقام مسئول در اداره‌کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این گونه با ارزش دریایی برای جوامع انسانی نیز از لحاظ تأمین غذا اهمیت ویژه‌ای دارند، خاطرنشان کرد: هم‌چنین مکان‌هایی مناسب برای تفریح و غواصی و جذب اکوتوریسم نیز محسوب می‌شوند.

وی یادآور شد: به غیر از گونه‌ها و جوامع زیستی وابسته به صخره‌های مرجانی، این اکوسیستم‌ها، شمار فراوانی از آبزیان آب‌های آزاد را نیز حمایت می‌کنند، طوری‌که این آبزیان که تقریباً 65 درصد همه‌ی ماهی‌های اقیانوسی را در برمی‌گیرند، برای بخشی از چرخه‌ی زندگی خود به صخره‌های مرجانی وابسته‌اند.

رئیس محیط زیست دریایی اداره‌کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان با اشاره به وجود بسترهای مرجانی منحصر به فرد در نزدیکی سواحل دریای عمان در محدوده استان سیستان و بلوچستان، خاطرنشان کرد: متأسفانه در سال‌های اخیر شاهد تخریب و از میان رفتن این سایت‌های مرجانی هستیم.

علیمرادی یکی از مهم‌ترین علل تخریب سایت‌های مرجانی خلیج چابهار را ناشی از حضور شناورهای صید صنعتی در آب‌های ساحلی خلیج‌ چابهار دانست.

رئیس محیط زیست دریایی اداره‌کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: شناورهای صید صنعتی که به صورت ترال صید می‌کنند با نزدیک شدن به سواحل، تورهای خود را به بستر دریا انداخته و در هنگام افزایش تور به همراه صید ماهی‌ها باعث از میان رفتن هزاران آبسنگ مرجانی می‌شوند.

به‌گفته‌ی وی، در روش ترال با استفاده از تور به شکل کیسه‌ایی که انتهای آن کاملاً بسته شده است و کشیدن آن توسط شناور در نزدیکی بستر کف دریا نسبت به صید آبزیان اقدام می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: هر چند با مذاکرات با سازمان شیلات ایران هم‌اکنون مجوز صید صنعتی در آب‌های ساحلی داده نمی‌شود اما بسیاری از شناورها بصورت غیرمجاز نسبت به صید به روش ترال در نزدیکی آب‌های ساحلی خلیج چابهار اقدام می‌کنند.

علیمرادی یادآور شد: در صورتی که هر چه سریع‌تر نسبت به جمع‌آوری شناورهای غیرمجاز اقدام نشود در سال‌هایی نه چندان دور، سایت مرجانی خلیج چابهار به طور کلی نابود می‌شود
منبع : خبرگزاری ایسنا

دیدگاه خود را بیان کنید