آشوراده قطب گردشگری و نگین دریای خزر می شود

یک‌شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۹۴ بازدید

آشوراده قطب گردشگری و نگین دریای خزر می شود
مسوولان و کارشناسان استان گلستان امیدوارند با اجرایی شدن مصوبه دولت در تبدیل آشوراده به قطب گردشگری، تنها جزیزه ایرانی دریای خزر به نگین و عروس منطقه تبدیل و باعث افزایش ارزش افزوده و ایجاد مشاغل پایدار از طریق جذب هر چه بیشتر گردشگران شود.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان در این باره معتقد است: جزیره آشوراده کلید توسعه استان در بخش های اقتصادی و گردشگری است.
آیت الله ˈسید کاظم نورمفیدیˈ در گفت و گو با ایرنا افزود: همانطور که در دیدار با رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور عرض کردم، استان گلستان از گردشگری در سواحل دریا کم بهره است.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: باید به جزیره آشوراده توجه جدی و اساسی شود زیرا اگر این جزیره راه بیفتد، توسعه استان گلستان را به همراه دارد.

آیت الله نورمفیدی ابراز داشت: از مسوولان ذیربط نیز خواسته ام موضوع را جدی بگیرند زیرا بسیاری از مشکلات گلستان از این طریق (طرح گردشگری جزیره آشوراده) حل خواهد شد.

امام جمعه گرگان اظهار کرد: تعهد می کنیم در توسعه جزیره آشوراده از سوی سرمایه گذار آسیبی به محیط زیست منطقه نرسد و همه باید برای توسعه استان گلستان دست به دست هم دهیم.

آیت الله نورمفیدی گفت: توجه به دو اثر گردشگری و تاریخی جزیره آشوراده و دیوار دفاعی گرگان می تواند گلستان را به قطب گردشگری داخلی و حتی خارجی تبدیل کند و درهای توسعه و سرمایه گذاری داخلی و خارجی را به روی سرمایه گذاران باز کند.

نماینده ولی فقیه در گلستان تأکید کرد: این موارد می تواند مشکل بیکاری استان را حل کند و تنها در جزیره آشوراده سرمایه گذار ایجاد 30 هزار شغل را تعهد کرده است.

آیت اله نورمفیدی پیش تر در شورای اداری گلستان با حضور رییس جمهوری و برخی اعضای هیات دولت نیز از رییس جمهوری به سبب موافقت با ایجاد منطقه گردشگری جزیره آشوراده قدردانی و ابراز داشت: از 10 سال پیش معتقد بودم این جریزه می تواند کلید توسعه استان باشد اما بعد از این همه سال بالاخره قفل آن توسط کلید تدبیر باز شد.

در همین ارتباط نماینده 38 تشکل مردم نهاد حوزه محیط زیست استان گلستان با تصریح بر اینکه اغلب مردم و مسوولان استان چشم انتظار اجرای طرح گردشگری در جزیره آشوراده در حوزه سرزمینی شهرستان بندر ترکمن هستند، گفت: توسعه جز لاینفک زندگی بشر امروزی است و نمی توان جلوی آن را گرفت، همانگونه که جامعه بشری برای حیات خود نیاز به کارخانه سیمان، پالایشگاه و دیگر صنایع دارد، نیاز به اجرای طرح های گردشگری نیز دارد.

'محمدرضا پاداش' با اشاره به مصوبه دولت در خصوص اجرای طرح گردشگری جزیره آشوراده، طی گفت و گو با ایرنا افزود: با اجرای این طرح موافقیم زیرا اجرای آن در توسعه پایدار منطقه محروم بندر ترکمن و نیز رونق صنعت گردشگری گلستان بسیار موثر است.

وی که رییس هیات مدیره تشکل زیست محیطی 'رفتگران طبیعت استان گلستان' نیز می باشد، اضافه کرد: نظارت جدی حفاظت محیط زیست در اجرای طرح های گردشگری یک الزام است و باید بدرستی انجام شود تا تاثیرات مخرب زیست محیطی وارد نشود.

پیش از این معاون سرمایه گذاری و برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفته بود: تصمیمات دولت برای بهره برداری از جزیره آشوراده به منظور گردشگری و تبدیل آن به قطب گردشگری بر اساس تمام قوانین و مقررات ذی ربط و ملاحظات زیست محیطی اتخاذ شده و با قوت و قدرت ادامه پیدا خواهد کرد.

سعید شیرکوند یادآور شد: تصمیم در مورد استفاده از جزیره آشوراده پس از طی کردن تمامی فرآیند های قانونی آن توسط دولت محترم اتخاذ شده و طبیعی است که این تصمیمات قانونی توسط دولت باید به وسیله دستگاه های اجرایی مورد توجه و عمل قرار گیرد.

به گفته شیرکوند، بر اساس تفاهم نامه منعقده بین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با سازمان حفاظت محیط زیست، تمامی فعالیت هایی که در آشوراده انجام خواهد شد بر اساس تایید هر دو سازمان و با رعایت ملاحظات زیست محیطی خواهد بود.

در همین رهگذر استاندار گلستان با تاکید بر اجرای طرحهای سفر رییس جمهور به این خطه شمالی آن را آبروی استان عنوان و تصریح کرد: تبدیل جزیره آشوراده به قطب گردشگری و استفاده از ظرفیت کریدوری خط آهن بین المللی ایران- ترکمنستان- قزاقستان در جهت توسعه همه جانبه استان، آرزوی دیرینه است.

'حسن صادقلو' در شورای برنامه ریزی و توسعه گلستان اظهار کرد: طرحهایی همچون کریدور ریلی و گردشگری آشوراده در افزایش ارزش افزوده و توسعه استان تاثیرگذاری مستقیم و عمیق دارد.

وی با یادآوری سفر اخیر کاروان تدبیر و امید به گلستان، مصوبات سفر رییس جمهوری را 'ناموس' استان عنوان و اضافه کرد: همه مدیران اجرایی باید با جدیت و حساسیت بالا تمام مصوبات بویژه موارد مهم همچون منطقه آزاد تجاری، راه آهن گرگان - مشهد، پروژه گردشگری آشوراده و تخصیص اعتبارات امسال و سال 94 را پیگیری نمایند.

استاندار گلستان خاطرنشان کرد: مصوبات دولت و نیز سخنان رییس جمهور به عنوان بالاترین سند بالادستی قابل دفاع و اجرایی کردن است و مدیران موظفند با جدیت تخصیص اعتبارات را پیگیری کنند.

استاندار گلستان همچنین بر توجه و رعایت اصل صداقت در خدمت به مردم از سوی مدیران اجرایی استان تأکید کرد و گفت: مدیران در کنار بیان دردها، درمان ها را نیز مطرح و پیگیری کنند ضمن این که شرایط اقتصادی کشور را نیز لحاظ می نمایند.

فرماندار شهرستان بندر ترکمن نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با یادآوری سخنان رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اظهار کرد: طرح گردشگری آشوراده در قالب آیین نامه طبیعت گردی بوده که بر اساس موازین و استانداردهای محیط زیست در زون گسترده آشوراده اجرا می شود.

'مرجان نازقلچی' افزود: برای اجرای تمامی مراحل این طرح، محیط زیست نظارت دارد و شاید علاقه مندان به محیط زیست که سخنانی در رد این طرح بیان کرده اند، زون گسترده آشوراده را با زون حیات وحش میانکاله اشتباه گرفته باشند در حالی که این دو زون با هم متفاوت است.

وی افزود: در طرح گردشگری آشوراده تنها از 10 درصد محیط آن برای طبیعت گردی استفاده می شود و قرار نیست در آن تأسیسات گردشگری در حد هتل یا برج ساخته شود.

به گفته وی در این طرح، مکان هایی مانند باغ پرندگان، موزه ماهی، جاده سلامت برای پیاده روی و یا دوچرخه سواری، طرح سالم سازی دریا، کمپینگ موقت با سازه های موقت، سفره خانه سنتی، ورزش های آبی و نظایر آن در نظر گرفته شده که بیشتر جنبه طبیعت گردی دارد.

وی تأکید کرد: قرار نیست دراین طرح زمینی واگذار شود و دادن مجوزهای بهره برداری به بخش خصوصی همگی با نظارت سازمان های ذیربط بوده و در تمامی مراحل آن نیز سازمان حفاظت محیط زیست نظارت کامل دارد.

به گفته وی برای تدوین این طرح کار کارشناسی انجام شده و به هیچ وجه خلاف مقررات زیست محیطی اقدامی صورت نخواهد گرفت.

به گزارش ایرنا آشوراده روستایی در مرکز شبه جزیره میانکاله در شهرستان بندرترکمن تنها جزیره ایرانی دریای خزر است، این جزیره که در سده های گذشته در پی عملکرد و فعالیت گروه های انسانی با حفر کانال از توده اصلی خشکی خود (شبه جزیره میانکاله) جدا افتاده است.

آشوراده در سال ۱۳۵۴ جزو نخستین مناطق زیست کره جهان معرفی و ثبت شد، در همین حال در کنوانسیون جهانی رامسر در زمره تالاب های مهم دنیا قرار گرفت و سومین اهمیت این منطقه عضویت آن در پناهگاه حیات وحش است که در تمامی ایام سال میزبان انواع پرندگان است. 40 درصد خاویار ایران در نزدیکی این جزیره به دست می آید.

این جزیره تا چند سال پیش افزون بر یک هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بودند اما در سال ۱۳۷۲ به علت بالا آمدن سطح آب دریای خزر و رخ دادن سیل اهالی جزیره مهاجرت کردند و اکنون تنها کارمندان شیلات در آن ساکن هستند.

طی تفاهم نامه ای بین دو سازمان حفاظت محیط زیست و میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری قرار بود 10 درصد آن به منطقه گردشگری و توریستی تبدیل شود.

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری در 12 آذر ماه گذشته در پایان سفر هیات دولت به استان گلستان در جمع خبرنگاران اعلام کرد که پس از برگزاری چندین جلسه کارشناسی و با توافق مسوولان، جزیره آشوراده استان گلستان در دریای خزر با مراعات مسائل زیست محیطی به یک مرکز گردشگری تبدیل خواهد شد.

رییس جمهوری یادآور شد: در تبدیل آشوراده به مرکز گردشگری بخشی از این جزیره به صورت طبیعی باقی می ماند و بخش دیگر آن با انجام زیرساخت های لازم به منطقه گردشگری تبدیل خواهد شد.

روحانی با اشاره به اینکه این موضوع در نشست وی با روسای جمهوری قزاقستان و ترکمنستان در استان گلستان نیز مطرح شده است، تصریح کرد: موضوع تبدیل آشوراده به مرکز گردشگری از گذشته به دلیل مطرح شدن برخی مشکلات زیست محیطی با تاخیر مواجه شده است، اما امروز این تصمیم پس از انجام کار کارشناسی و بحث های مفصل اتخاذ شد
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی

دیدگاه خود را بیان کنید