۳میلیون قطعه ماهیان خاویاری رهاسازی می‌شود

سه‌شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۸۰ بازدید

۳میلیون قطعه ماهیان خاویاری رهاسازی می‌شود
مدیرکل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان شیلات ایران گفت: امسال در مجموع ۳ میلیون قطعه ماهی خاویاری در دریاهای کشور رهاسازی می‌شود که این میزان در سال گذشته ۲ میلیون قطعه بوده است
ناصر کرمی راد ظهر امروز در بازدید از مراکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری و استخوانی استان گلستان در گمیشان اظهار داشت: امسال در مجموع 285 میلیون قطعه انواع بچه ماهی به دریا رهاسازی می‌شود که از این تعداد 175 میلیون قطعه ماهی سفید، 50 میلیون قطعه ماهی کپور، 20 میلیون قطعه ماهی کلمه و بقیه انواع گونه‌ها است.
وی افزود: سال گذشته 225 میلیون قطعه بچه ماهی که در دریاهای کشور رها سازی شده بود.
کرمی راد تصریح کرد: امسال حدود 89 میلیون قطعه انواع ماهی در استان گلستان تکثیر و رهاسازی شده که از این میزان 87 میلیون و 630 هزار قطعه انواع ماهیان استخوانی و یک میلیون قطعه ماهی خاویاری است.

مدیرکل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان شیلات ایران گفت: امسال میزان رهاسازی بچه ماهی تولید شده توسط شیلات گلستان رشد چشمگیری داشته و سهم گلستان از رهاسازی ماهی کپور در برنامه 22 میلیون قطعه بود که این میزان به حدود 50 میلیون قطعه رسیده است.

وی گفت: میزان رهاسازی ماهی کلمه نیز در برنامه 18 میلیون قطعه بوده است که به 20 میلیون قطعه رسیده است.

کرمی راد تصریح کرد:در استان‌های شمالی کشور 9 مرکز بازسازی ذخایر آبزیان با فعالیت در زمینه تکثیر و پرورش انواع ماهیان استخوانی و خاویاری وجود دارد که از این تعداد 3 مرکز در استان گلستان فعالند که یک مرکز تکثیر و پرورش اختصاصی ماهیان خاویاری و دو مرکز اختصاصی ماهیان استخوانی است.

وی افزود: یک مرکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری و یک مرکز ماهیان در استان مازندران و دو مرکز تکثیر ماهیان خاویاری و یک مرکز تکثیرماهیان در گیلان فعالیت می‌کنند.

کرمی راد یکی از اهداف مهم بازسازی ذخایر آبزیان را حمایت از جامعه صیادی برشمرد و افزود: در دریای خزر 13 هزار صیاد فعالیت می‌کنند که با هدف حمایت از آنان در برنامه پنج ساله رهاسازی انواع ماهیان را به 320 میلیون قطعه افزیش می‌یابد.

مدیرکل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان شیلات ایران اظهار داشت: با هدف حمایت از بخش خصوصی از این میزان حدود 70 تا 80 میلیون قطعه بچه ماهی نیز توسط بخش خصوصی تامین و رهاسازی می‌شود.

مدیرکل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان شیلات ایران با بیان اینکه خاویار ایران بهترین برند خاویار جهان است و شیلات کشور در پی حفظ این گونه از آبزیان است، افزود:در کشور 43 مرکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری در استان‌های داخلی و ساحلی وجود دارد که به پرورش انواع گونه‌های ماهیان خاویاری می‌پردازند.

کرمی راد خاطرنشان کرد: در سال گذشته 600 تن گوشت ماهیان خاویاری و یک تن خاویار پرورشی تولید و صادر شده و پیش‌بینی می‌شود این میزان در سال‌جاری به 800 الی 900 تن گوشت و یک تن و 200 کیلو خاویار برسد.

وی به موانع تکثیر طبیعی ماهیان خاویاری اشاره کرد و گفت: ماهیان خاویاری رودکوچ هستند و تغییر شرایط آب و هوایی، افزایش صید غیرمجاز، آلودگی رودخانه‌ها، کاهش دبی رودخانه‌ها، برداشت بی‌رویه شن و ماسه از رودخانه و خشکسالی از موانع تکثیر طبیعی ماهیان خاویاری است.
منبع: خبرگزاری تسنیم

دیدگاه خود را بیان کنید