افزایش قیمت ماهی قزل‌آلا به دلیل کاهش تولید

دوشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۸۴ بازدید

افزایش قیمت ماهی قزل‌آلا به دلیل کاهش تولید
مدیر کل دفتر توسعه، فرآوری، بهبود کیفیت سازمان شیلات گفت: به دنبال کاهش اندک تولید در ماهی قزل‌آلا بر اثر ابتلا به ویروس VHS قیمت این محصول نسبت به سال گذشته 12.5 درصد و نسبت به ماه گذشته 7 درصد افزایش یافته است.
عیسی گلشاهی مدیر کل دفتر توسعه، فرآوری، بهبود کیفیت سازمان شیلات امروز در نشست خبری مبنی بر اینکه ویروس VHS چقدر بر روی صادرات قزل‌‌آلا تأثیرگذار بوده و چه میزان تولید آن را کاهش داده است گفت: صادرات این محصول نسبت به مدت مشابه سال قبل 20 درصد افزایش یافته و تقریباً صادرات ماهی قزل‌آلا در 11 ماهه سال 93 سه هزار تن بوده است.
وی افزود: آنچه بر سطح تولید مشاهده می‌شود این است که اندک کاهش ماهی قزل‌آلا به دلیل درگیری با ویروس VHS تنها باعث افزایش قیمت این محصول شده، به طوری که قزل‌آلا نسبت به مدت مشابه سال قبل هم اکنون 12.5 درصد افزایش و نسبت به ماه قبل 7 درصد افزایش قیمت داشته است
گلشاهی اظهار داشت: به طور کلی صادرات آبزیان در 11 ماهه سال 93 حدود 52 هزار تن به ارزش 173 میلیون دلار بوده است.

وی بیان داشت: این مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل 3 درصد از لحاظ وزنی و ارزشی کاهش داشته و دلیل آن صادرات میگو با 2 ماه تأخیر بوده است.

مدیر کل دفتر توسعه، فرآوری، بهبود کیفیت سازمان شیلات تصریح کرد: در بهمن ماه سال قبل صادرات میگو 600 تن و در بهمن ماه امسال میزان صادرات این محصول 2300 تن بوده است.

گلشاهی بیان داشت: سهم میگو از صادرات در 11 ماهه اول سال 10 هزار و 20 تن به ارزش 47 میلیون دلار بوده که تقریباً 19 درصد وزنی و 24 درصد ارزش صادرات را به خود اختصاص داده است.

مدیر کل دفتر توسعه، فرآوری، بهبود کیفیت سازمان شیلات گفت: میگو بیشتر به چین، امارات، کویت، عمان، ویتنام و لبنان و کشورهای ایتالیا و اسپانیا صادر می‌شود.

گلشاهی همچنین از راه‌اندازی پروژه تولید و پرورش ماهی‌های دریایی آبهای گرم به صورت فوق متراکم و در سیستم مدار بسته با نام شانک برای اولین بار در خاورمیانه خبر داد و گفت: این پروژه در اواخر سال گذشته راه‌اندازی و در سال جاری محصول آن به بازار عرضه شد که در این طرح 12 میلیارد تومان هزینه که یک سوم آن از طریق وام بانک و مابقی توسط سهامداران تأمین شده است.

وی افزود: ماهی تولید شده در این سیستم کاملاً ارگانیک بوده و هیچ گونه آنتی‌بیوتیک که در حال حاضر در ماهی‌های پرورشی در آن استفاده می‌شود، استفاده نشده است.

وی بیان داشت: ماهی شانک دارای امگا 3 فراوان، مقاومت بالا در برابر شوری است همچنین این ماهی خوش گوشت و بسیار لذیذ و بدون بو است.
منبع: فارس

دیدگاه خود را بیان کنید