بیماری «وی.اچ.اس» در مزارع پرورش ماهی چهارمحال و بختیاری کنترل شد

یک‌شنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۷۷ بازدید

بیماری «وی.اچ.اس» در مزارع پرورش ماهی چهارمحال و بختیاری کنترل شد
مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری از کنترل بیماری «وی.اچ.سی» در مزارع پرورش ماهی استان خبر داد.
عبدالمحمد نجاتی در نشست با خبرنگاران ، اظهار داشت: بیماری «وی.اچ.سی» که خسارات زیادی به پرورش دهندگان ماهی وارد کرده‌ بود، با تدابیر اتخاذ شده سازمان دامپزشکی استان کنترل گردید.
وی با اشاره به اینکه دامپزشکی در دنیا و کشور متولی کنترل بیماری‌های مشترک انسان و مسری بین دام است، افزود: بیش از 800 نوع بیماری مشترک بین انسان و دام مانند تب مالت، سیاه زخم، هاری، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و بیماری‌های انگلی وجود دارد.
مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه مهم‌ترین وظیفه دامپزشکی در کشور نظارت بر توزیع و عرضه مواد خام دامی است، بیان کرد: با کسانی که دام را در مراکزی غیر از کشتارگاه‌ها ذبح کنند و عرضه کنندگان دوره‌گرد ماهی برخورد قانونی می‌شود.

نجاتی با اشاره به اینکه عرضه مرغ زنده در لردگان از دی ماه سال گذشته ممنوع شده‌ است، گفت: بهترین وزن مرغ برای مصرف بین 700 تا 1800 گرم است و مردم باید به عنوان ناظرین دامپزشکی در جامعه از خرید مرغ با وزنی بیش از این خودداری کنند.

وی از مشاهده نشدن تب برفکی در سال گذشته در استان خبر داد و گفت: سالانه 5/2 میلیون رأس گوسفند در برابر بیماری شاربن واکسینه می‌شوند.

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: 11 کشتارگاه دام صنعتی و سنتی، 3 کشتارگاه طیور، 9 کارخانه تولید خوراک دام و آبزیان، 18 واحد مرکز مایه کوبی دام، 4 واحد مایه کوبی طیور، 2 واحد آزمایشگاه تشخیص دامپزشکی، 400 مزرعه پرورش ماهی، 5/2 رأس دام سبک و 80 هزار دام سنگین در استان وجود دارد.

نجاتی به افزایش 5/7 برابری اعتبارات این سازمان در سال گذشته نسبت به سال 92 اشاره و ادامه داد: تلاش دامپزشکی با توجه به شعار ایمنی غذایی از مزرعه تا سفره، در راستای حفظ سلامت و امنیت مردم است.

وی با اشاره به طرح ساماندهی شیر، از مردم خواست هنگام خرید فراورده‌های خام دامی به تاریخ تولید و انقضای آن‌ها توجه و محصولات مورد نیاز خود را از مراکز مجاز خریداری کنند
منبع: تسنیم

دیدگاه خود را بیان کنید