احیای تالاب انزلی مهمترین مطالبه فعالان زیست محیطی کشور /گ

پنج‌شنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۹۳ بازدید

احیای تالاب انزلی مهمترین مطالبه فعالان زیست محیطی کشور
ترویج فرهنگ زیست محیطی، احیای تالاب انزلی و حفاظت از ماهیان و تنوع زیستی آنها، برخی از مهمترین مطالبه فعالان زیست محیطی کشور است که در همایش گام سبز و زمین پاک مطرح شد.
همایش تجلیل از اندیشمندان برجسته علم محیط زیست کشور تحت عنوان «گام سبز و زمین پاک» به مناسبت روز زمین پاک ظهر امروز در سالن اجتماعات اداره کل حفاظ محیط‌زیست گیلان با حضور پنج استاد برجسته محیط‌زیست کشور، استاندار، معاون عمرانی، کارکنان محیط‌زیست و دوستداران طبیعت برگزار شد.
احیای تالاب انزلی نیازمند جامع نگری است

در این همایش عضو هئیت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه آنچه برای حفظ محیط زیست انجام داده شده به عنوان یک وظیفه محسوب می‌شود، اظهار داشت: دانش محیط زیستی خود را به افراد علاقمند منتقل کرده‌ام و افتخار داشتم با نسلی از دانشجویان کار کنم که خودجوش، خودکوش و خود ساخته بودند.

بهرام حسن‌زاده کیابی افزود: اهمیت حفظ محیط زیست در همه جای دنیا بر همگان لازم و ضروری است.

وی با اشاره به اینکه یکی از معضل‌های زیست محیطی گیلان مشکل تالاب انزلی است، گفت: برای نجات تالاب انزلی هر کاری انجام داده شود کم است برای احیای این تالاب باید از دو رودخانه زرجوب و گوهررود که دیگر زر و گوهری در آنها باقی نمانده شروع کرد.
این استاد برجسته محیط‌زیست کشور با اشاره به اقدامات و برنامه‌های در دست اجرای استان گیلان برای احیای رودخانه‌های رشت، تاکید کرد: تالاب انزلی به دلیل عناصر و تنوع زیستی که دارد برای دنیا حائز اهمیت است.

حسن‌زاده کیابی خاطرنشان کرد: در احیای تالاب انزلی جامع نگری و توجه به حوضه آبریز باید مورد توجه قرار بگیرد.

توسعه پایدار با حفظ محیط زیست

در ادامه استاد برجسته محیط زیست کشور با اشاره به تعریف ساده‌ای از محیط زیست، اظهار داشت: محیط زیست به ما انسان‌ها پناه، غذا و محل کار می‌دهد به همین دلیل باید در حفظ و نگهداری آن بکوشیم.

مجید مخدوم فرخنده گفت: برای رسیدن به توسعه باید به حفظ محیط زیست توجه کنیم تا به توسعه پایدار دست یابیم.

سازمان حفاظت محیط زیست یکی از مهمترین سازمان‌ها در کشور

در ادامه یکی از متخصصان برجسته حیات وحش کشور با بیان اینکه تلاش برای محیط زیست و آموزش برای حفظ این مهم به دلیل تلاش‌های اساتید برجسته‌ای همچون مجید مخدوم و بهرام حسن‌زاده کیابی است، اظهار داشت:سازمان محیط زیست در مجموع سازمان‌های دولتی یکی از مستضعف‌ترین و مهمترین سازمان‌ها محسوب می‌شود.

جمشید منصوری با بیان ایکه هیچ چیز به اندازه محیط زیست به صورت مستقیم با انسان‌ها در ارتباط نیست، افزود: تنها محیط زیست است که برای بقاء و سلامت انسان‌ها ضروری است.

حفاظت از ماهیان و تنوع زیستی آنها ظلم شده است

در ادامه دانشیار گروه تنوع زیستی و مدیریت اکوسیستم‎ها, پژوهشکده علوم محیطی با تقدیر از تلاش‌های استاد برجسته محیط زیست کشور دکتر بهرام حسن‌زاده کیابی، اظهار داشت: من در زمینه ماهیان با دیدگاه توع زیستی و حفاظت فعالیت می‌کنم، به این قسمت از محیط زیست خیلی ظلم شده و دیده نشده است.

اصغر عبدلی با گرامیداشت یاد مرحوم فرید پاک از محققان برجسته شیلات و اکوسیستم آبی کشور، افزود: آرزو می‌کنم روزی با تلاش همه محیط‌بانان وضعیت محیط‌زیست روز به روز بهتر از این شود.
کودکان امروز حامل فرهنگ محیط زیستی به نسل آینده هستند

در ادامه استاد برجسته محیط زیست کشور با بیان اینکه هر کاری که برای حفظ محیط‌زیست انجام شده وظیفه بوده است، اظهار داشت: محیط زیست مجموعه‌ای است که ما هم اجازه یافتیم در گوشه‌ای از آن ادامه حیات یابیم و به‌جا است ابتدا جایگاه خود را در این محیط زیست بشناسیم و با شناخت دقیق آسیبی به آن وارد نکنیم.

بهرام زهزاد با اشاره به آموزش‌های زیست محیطی که به کودکان ارائه می‌شود، گفت: این کودکان حامل فرهنگ محیط زیستی به نسل آینده هستند تا تحول عظیمی را در فرهنگ جامعه به وجود آورند به گونه‌ای که همه دوستدار محیط‌زیست باشند.

به گزارش تسنیم، این همایش با هدف تجلیل از اندیشمندانی که هریک پایه گذار علوم زیستی در کشور بودند برگزار شد، دکتر محمد حسین جزیره‌ای، دکتر بهرام حسن‌زاده کیابی، مهندس بهرام زهزاد، دکتر اصغر عبدلی، دکتر مجید فرخنده مخدوم، مهندس بیژن فرهنگ دره شوری ، دکتر جمشید منصوری، مهندس هنریک مجنونیان و دکتر عبدالحسین وهاب‌زاده از مدعوین این همایش بودند که تنها پنج نفر از این اساتید حضور داشتند و مابقی به دلیل کسالت و یا مشغله کاری نتوانستند حضور یابند.
منبع: تسنیم

دیدگاه خود را بیان کنید