استفاده پرورش دهندگان آبزیان از مواد ضدعفوفنی کننده غیرمجاز

دوشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۸۱ بازدید

استفاده پرورش دهندگان آبزیان از مواد ضدعفوفنی کننده غیرمجاز
مدیرکل دامپزشکی هرمزگان گفت: با پرورش دهندگان آبزیان که از مواد ضدعفونی کننده غیرمجاز استفاده کنند برخورد جدی و قانونی خواهد داشت.
ذبیح الله غریب در نشست مطبوعاتی که در سالن جلسات این اداره کل برگزار شد، بیان داشت: با تایید واردات گوشت بوفالو از طریق گمرکات این استان گفت:واردات گوشت بوفالو که از طریق هرمزگان نیز وارد کشور می شود هیچ منع مصرف خوراکی ندارد منتها واردات آن برای مصارف صنعتی است و مجوز توزیع غیرصنعتی ندارد.
غریب پور افزود:سال گذشته با لغو ممنوعیت صادرات دام که از سال ۹۰اعمال شده بودصادرات رسمی ۱۸۹هزارراس دام از استان هرمزگان به کشورهای حاشیه خلیج فارس را داشته ایم که این امر روند قاچاق دام را بسیارکمرنگ کرد.

وی تصریح کرد:ممنوعیت صادرات دام زنده که به پدیده قاچاق دام می انجامید علاوه بر خروج ارز از کشور مشکلات بسیاری را درخصوص عدم نظارت بهداشتی وهمچنین تشکیل پرونده های قضایی به همراه داشت.

وی ادامه داد:باتدبیری که سال گذشته اندیشده شد مجوز صادرات رسمی دام صادرشد که این امر علاوه بر ارزی آوری و نظارت بهداشتی به اقتصاد کشور نیز کمک شایانی کرد.

مدیرکل دامپزشکی هرمزگان در ادامه به کاهش کانون بیماری های دامی در استان اشاره کرد و گفت: سال گذشته با تدابیر اندیشده شده ۱۶۰کانون بیماری سال ۹۲ با کاهش ۵۰درصدی به ۷۰مورد رسید که این امر نشان از ارتقاء شاخص های سلامت در محصولات دامی دارد.

غریب پور همچنین از واکسیناسیون ۲۶میلیون قطعه مرغ ،۲۱۱هزارراس گوسفند ،بز، بره و بزغاله و همچنین شش هزار و ۹۷۰راس گاو و گوساله خبر داد و گفت:سال گذشته ۹میلیون قطعه مرغ و ۶۷هزار راس دام سبک و سنگین در استان ذبح شد که در این میان ذبح ۴۸۶نفر شتر بدلیل ارگانیک بودن گوشت آن از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی مجموع کل صادرات آبزیان از استان هرمزگان را ۱۵.۵هزارتن اعلام کرد و گفت:این درحالیست که کل استانهای کشور در این بخش فقط پنج هزار تن صادرات داشته اند.

مدیرکل دامپزشکی هرمزگان همچنین میزان واردات گوشت قرمز را ۸۳هزار تن و آبزیان صنعتی را ۴۲هزار تن در سال ۹۳عنوان کرد و گفت:دربخش واردات گوشت مرغ به دلیل خوکفایی و تولید مکفی در داخل هیچ رقم وارداتی نداشته ایم.

وی اضافه کرد:در بخش صادرات پا و پنجه مرغ نیز سال گذشته ۲۶هزار و ۶۰۰تن از کشور صادر شده است که ۶۵۰تن آن مربوط به هرمزگان است.

مدیرکل دامپزشکی هرمزگان همچنین از ترانزیت ۶۵هزارتن انواع گوشت قرمز،گوشت مرغ،آبزیان و سایر فراورده های دامی خبر داد و گفت:این میزان از طریق مجتمع بندری شهید رجایی در استان هرمزگان به کشورهای آسیا میانه ترانزیت شده است.

غریب پور در پایان گفت: یکی از مهمترین هدفگذاریهای سال ۹۲راه اندازی سیستم ردیابی محصولات دامی است که نقش بسیار مهمی در کنترل و نظارت بر تولید محصولات سالم دامی دارد.
منبع: مهر

دیدگاه خود را بیان کنید