وزرای کشاورزی ایران و عراق موافقتنامه ۱۲ بندی امضا کردند

دوشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۷۶ بازدید

وزرای کشاورزی ایران و عراق موافقتنامه ۱۲ بندی امضا کردند
وزرای کشاورزی دو کشور ایران و عراق امروز در ۱۲ بند موافقت نامه همکاری در بخش حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی امضا کردند
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهادکشاورزی، موافقتنامه کشاورزی دو کشور ایران و عراق در 12 بند امروز به امضای محمود حجتی وزیر جهادکشاورزی و فلاح حسن زیدان اللهیبی وزیر کشاورزی عراق رسید.
در دیدار یک ساعته وزیر جهاد کشاورزی ایران و وزیر کشاورزی عراق و هیات همراه، حجتی در مورد انتقال تجارت و دانش در زمینه های مختلف تحقیقاتی، شیلاتی، سیستم های نوین آبیاری و به‌زراعی کشورمان به عراق اعلام آمادگی کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که این نشست منجر به اجرایی شدن هر چه بیشتر توافقات میان دو کشور در حوزه کشاورزی شود.
وزیر جهاد کشاورزی تشکیل کمیته کاری مشترک کشاورزی دو کشور را برای توسعه همکاری ها ضروری خواند و گفت: دو کشور در این زمینه باید اهتمام داشته باشند.

وی با بیان این که زمینه های مشترک زیادی برای همکاری های کشاورزی دو کشور وجود دارد، اظهار داشت: زمینه های مشترک و راهکارهای همکاری می تواند در دستور کار این کمیته کاری مشترک قرار گیرد.

حجتی به محدودیت های آب و مسایل خشکسالی کشورمان اشاره کرد و گفت: باتوجه به شرایط خشکسالی، ما توجه جدی بر چگونگی مصرف آب در کشاورزی داشته ایم و آن را در دستور کار خود قرار داده ایم.

وی ادامه داد: ایران به منظور مصرف بهینه و صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی به دنبال انتقال بخش عمده ای از کشت سبزی و صیفی به گلخانه ها است.

وزیر جهادکشاورزی همچنین با اشاره به توسعه سیستم های آبیاری نوین برای کاهش مصرف آب کشاورزی، تصریح کرد: براساس برنامه ریزی های انجام شده درصدد هستیم سالانه 400 هزار هکتار از اراضی کشاورزی را به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز کنیم.

وی با اذعان به دستاوردهای ایران در زمینه تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اظهار داشت: بخش تحقیقات با برخورداری از 23 موسسه تحقیقاتی، 230 نفر کادر هیات علمی و بیش از 10 هزار کارشناس در شاخه های مختلف از جمله شیلات، آبزی پروری، زراعی، باغی، بذور فعالیت می کند و نتایج آن را در اختیار کشاورزان قرار می دهد.

حجتی ابراز امیدواری کرد که ایران همکاری های گسترده ای در زمینه تحقیقات، آموزش و ترویج با کشور عراق داشته باشد.

وی با اشاره به قابلیت های تولید در حوزه کشاورزی کشورمان، گفت: ما در حال حاضر 400 هزار تن ماهی از طریق آبزی پروری تولید می کنیم و در صنعت دام و طیور و تولید شیر و فرآورده های لبنی نیز پیشرفت های خوبی داشته ایم به طوری که امروز تولید ما در این محصولات، بیش از نیاز کشور است و صادرکننده گوشت طیور، تخم مرغ و محصولات لبنی هستیم.

وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: ایران در دو دهه قبل، واردکننده عمده محصولات کشاورزی بود،اما با توجه و حمایت های دولت، همکاری مردم و کشاورزان، استفاده از تکنولوژی های نوین، امروز علاوه بر تامین نیاز گوشت مرغ و تخم مرغ کشور به دنبال صادرات این محصولات هستیم.

وی در ادامه، ظرفیت‌های بالقوه عراق به لحاظ خاک و آب را خوب ارزیابی کرد و اعلام داشت: عراق می تواند کشاورزی خود را توسعه دهد.

حجتی حجم تبادلات تجاری ایران و عراق را 1.7 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: این حجم تبادلات در حوزه کشاورزی می تواند افزایش یابد.

وزیر کشاورزی عراق خواستار سرمایه‌گذاری های مشترک شد

وزیر کشاورزی عراق نیز در این دیدار بر تشکیل کمیته کاری مشترک و معرفی کارشناسان و نمایندگان دو کشور تاکید کرد و گفت: توسعه همکاری‌های ایران و عراق در چارچوب موافقتنامه‌ها و این کمیته مشترک همکاری می‌تواند گسترش یابد.

وی با اشاره به این که اراضی کشاورزی عراق به خصوص در مناطق شمالی به علت حمله داعش از بین رفته است، اظهار داشت: ما نزدیک به 700 هزار هکتار از اراضی خود را در سه استان شمالی به علت ناآرامی ها و اشغال نیروهای داعش از دست داده ایم.

وزیر کشاورزی عراق افزود: در استان نینوا 20 درصد گندم و 50 درصد جو مورد نیاز کشور مان تولید می شد که اکنون به صحنه نبرد میان ما و داعش تبدیل شده است.

وی گفت: ما باید به مناطق مرکزی و جنوبی برای انجام عملیات کشاورزی روی بیاوریم و به علت کم آبی نیاز داریم سیستم آبیاری نوین را در اراضی کشاورزی توسعه دهیم.

زیدان اللهیبی تصریح کرد: ما ده ها سال است که به خصوص در زمینه گندم و جو، مراکز تحقیقاتی و مطالعاتی راه اندازی کرده ایم و با این حال نیازمند تجربیات ایران در این حوزه هستیم.

وی میزان تولید گندم عراق را در سال های گذشته، 4 میلیون تن عنوان کرد و اظهار داشت: هم اکنون این میزان تولید به یک میلیون و 400 هزار تن کاهش یافته است.

وزیر کشاورزی عراق ادامه داد: ما برای تولید گندم در مناطق مرکزی و جنوبی با مشکل درصد بالای نمک و خشکسالی و کم آبی مواجه هستیم و به بذر مناسب برای کشت در این مناطق نیاز داریم.

وی در عین حال خواستار سرمایه گذاری های مشترک دو کشور در حوزه کشاورزی شد و گفت: در این راستا می توان بخش‌های خصوصی را برای سرمایه‌گذاری تشویق کرد.
زیدان اللهیبی با بیان این که بیشترین حجم مبادلات محصولات کشاورزی عراق با کشور ایران صورت می گیرد، اظهار داشت: در راستای توسعه این مبادلات، صدور گواهی های بهداشتی از سوی ایران ضروری است.

توسعه همکاری‌های شیلاتی

بنا بر این گزارش و به نقل از روابط عمومی سازمان شیلات، حسن صالحی معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران با فلاح حسن الزیدانی وزیر کشاورزی عراق و مهدی القیسی قائم مقام امور فنی وزیر کشاورزی این کشور بر توسعه و تقویت همکاری های شیلاتی بین دو کشور دوست تاکید شد.

در این ملاقات صالحی پس از ارایه گزارش آخرین وضعیت شیلات ایران برای طرف عراقی خواستار همکاری‌های شیلاتی مشترک با شیلات کشور عراق در راستای همکاری های فی ما بین ذیل شدند :

- پیگیری و ادامه همکاری های مشترک شیلاتی در قالب پروژه 3 جانبه ایران – عراق و کویت

- آمادگی شیلات ایران برای انتقال تجریه در زمینه پرورش ماهی به ویژه در پشت سدها و تبادل اطلاعات علمی و فنی

- تاکید بر تداوم صادرات آبزیان و ساماندهی این تجارت

- دعوت رسمی از ریاست شیلات عراق برای سفر به ج.ا.ا به منظور پیگیری همکاری های دو طرف در راستای موضوعات شیلاتی با هدف تصمیم گیری و اجرایی نمودن اهداف مشترک

- پیگیری وزیر کشاورزی عراق از وزیر اقتصاد آن کشور در خصوص کمیته سه جانبه برای تاسیس منابع مالی از بانک توسعه اسلامی

- معرفی اعضای کمیته پیگیری عراق از طریق وزارت امور خارجه آن کشور برای سفر به ایران جهت مذاکرات دو جانبه شیلاتی

- تاکید بر تقویت صادرات آبزیان ایران و حمایت دولت از این صادرات

- آمادگی و تمایل شیلات عراق برای بهره گیری از توانمندی های شیلات ایران در کلیه زمینه های فنی و مهندسی

گفتنی است بازدید از قابلیت های آبزی پروری استان تهران در بازدید هیات عراقی به ویژه پرورش ماهیان سردآبی پیش بینی شده است.
منبع: تسنیم

دیدگاه خود را بیان کنید