کاهش دو هزار تني صيد صنعتي امسال

سه‌شنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۹۵ بازدید

کاهش دو هزار تني صيد صنعتي امسال
صید صنعتی در آبهای عمان امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با کاهش دو هزار تنی همراه بوده است.
مدیرعامل کنسرسیوم صید صنعتی در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) ،
اظهار داشت: در مجموع 9 فروند شناور صید صنعتی کلاس فردوس در کشور هر ساله به صید صنعتی در آبهای عمان اشتغال دارد.
امان الله حیات داوودی افزود: امسال در مجموع شش فروند شناور صید صنعتی به صید در آبهای عمان پرداختد و سه فروند دیگر به دلیل تعمیرات موفق به دریاروی نشد.
عضو کمیته عالی آبزیان خاطرنشان کرد: هر کدام از این شناورها به صورت ماهانه 150 تن و در مجموع هر شش فروند ماهانه 900 صید داشت.
وی با بیان اینکه صید صنعتی از اواسط اردیبهشت آغاز شده بود، گفت: صید امسال با سه روز تمدید از سوی سازمان شیلات ایران در بیست و چهارم شهریور ماه به اتمام رسید.
حیات داوودی گفت : در این مدت ، حدود چهار هزار و 200 تن انواع ماهیان خوراکی و غیرخوراکی در آبهای عمان با شناورهای صید صنعتی صید شده است.
وی تصریح کرد: این آمار در حالی است که سال گذشته بیش از شش هزار تن ماهی با شناورهای صید صنعتی در آبهای عمان صید شده بود.
مدیر عامل کنسرسیوم صید صنعتی اظهار داشت: این کاهش دو هزار تنی در میزان صید به دلیل کاهش میزان ذخایر آبزیان در آبهای عمان است.
وی گفت : همچنین یکی دیگر از دلایلی که بر کاهش صید موثر بوده است را می توان نبود قطعات یدکی لازم برای شناورهای صید صنعتی و ایجاد مشکلات فنی این شناورها دانست که بدون شک بر میزان کارایی آنها در صید موثر خواهد بود.
عضو کمیته عالی آبزیان یادآور شد : امسال ماهیان غیرخوراکی که صید شده است اکثراً از گونه های حصون و سلطان ابراهیم است که این ماهیان از قیمت ارزانی در بازار فروش برخوردار است.
حیات داوودی تاکید کرد: همچنین ماهیان غیرخوراکی که عمدتاً به صید ماهیان مرکب، ریبون و مارماهی اختصاص دارد امسال فقط ماهی مرکب و ریبون صید شده است.
وی گفت: در سال های اخیر ذخایر مارماهی در آبهای عمان به شدت کاهش یافته و صید این گونه به تدریج از تور صیادان شناورهای صید صنعتی خارج شده است.
حیات داوودی همچنین به کاهش صید ماهیان مرکب در سال جاری اشاره کرد و گفت: متاسفانه امسال صید این گونه ماهیان در مقایسه با سال های گذشته به شدت کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه ماهی مرکب ایران از گونه quotation mark سپیا quotation mark است ، اظهار داشت: این گونه بهترین نوع ماهی مرکب در دنیاست و طرفداران بسیاری دارد.
مدیر عامل کنسرسیوم صید صنعتی خاطرنشان کرد : ماهیان مرکب صید شده با شناورهای صید صنعتی عمدتاً هر ساله به کشورهای چین و ژاپن صادر می شود.
حیات داوودی بیان کرد: همچنین ماهی غیرخوراکی ریبون که طول آن بین 80 سانتی متر تا یک متر متغیر است از دیگر گونه هایی است که در صید صنعتی صید می شود.
وی گفت: ریبون فیش صید شده با شناورهای صید صنعتی نیز عمدتاً به کشورهای جنوب شرق آسیا به ویژه کره جنوبی، ویتنام و چین صادر می شود.
این عضو کمیته عالی آبزیان گفت: امیدواریم در سال های آینده شاهد وضعیت بهتری در میزان صید صنعتی در آبهای کشورمان باشیم
منبع: واحد مرکزی خبر

دیدگاه خود را بیان کنید