سالانه ۳ میلیون و ۴۸۳ هزار قطعه ماهی زینتی در قم تولید می‌شود

شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۸۵ بازدید

سالانه ۳ میلیون و ۴۸۳ هزار قطعه ماهی زینتی در قم تولید می‌شود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در حال حاضر ۹۷ واحد پرورش ماهی زینتی با تولید سالانه ۳ میلیون و ۴۸۳ هزار قطعه ماهی و اشتغال زایی ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم در قم فعالیت دارند.
محمدرضا طلایی در مراسم بهره برداری از پروژه تکثیر و پرورش ماهیان تزئینی در روستای نیجه ضمن تبریک روز روستا به تمام روستائیان استان قم، اظهار داشت: یکی از موارد مهمی که در بحث توسعه روستایی مطرح است، اشتغال‌های خرد خانگی است که در مجموعه سازمان جهاد کشاورزی نیز بر این نکته اعتقاد داریم که این مشاغل می‌تواند تاثیر بسیار مثبتی بر روی افزایش درآمد کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی در روستا‌ها داشته باشد.
وی افزود: در همین راستا فعالیت‌های گسترده‌ای را در بخش‌های مختلف کشاورزی از جمله دام و طیور، زنبور عسل و شیلات داشته‌ایم و استان قم در خصوص حمایت از مشاغل خرد خانگی به خوبی ورود پیدا کرده است.
ئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به اینکه یکی از مشاغل خرد خانگی پرورش ماهیان زینتی است که بسیار می‌تواند در اقتصاد خانوارهای روستای تأثیرگذار باشد، بیان داشت: در حال حاضر که در استان قم با چالش آب مواجه هستیم، تولید ماهیان سردابی و گرمابی با آب برداشت شده از چاه‌ها امکان پذیر نیست و باید به سمت روش‌هایی برویم که بتواند آب را در گردش بیاورد و در فضاهای بسته به پرورش ماهی بپردازیم.

تولید سالانه ۳ میلیون و ۴۸۳ هزار قطعه ماهی زینتی در قم

طلایی اضافه کرد: در حال حاضر ۹۷ واحد پرورش ماهی زینتی با تولید سالانه ۳ میلیون و ۴۸۳ هزار قطعه ماهی و اشتغال زایی ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم در قم فعالیت دارند و با توجه به اینکه در حال حاضر ماهی‌های زینتی بازار خوبی دارد، می‌تواند در اقتصاد خانوار تأثیر بسیار مثبتی داشته باشد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم در ادامه سخنان خود گفت: استان قم در سال ۹۳ در زمینه تولید ماهیان زینتی رتبه هشتم کشور را به خود اختصاص داده که امیدواریم امسال این رتبه ارتقاء پیدا کند.

وی اضافه کرد: ماهی آنجل، گوپی، مولی، اسکار، تایگر، دیسکاس، انواع سیچیلاد، کوی، انواع گلدفیش، پلاتی، سوارتیل، فلاور و... از جمله پرفروش‌ترین ماهیان زینتی تولیدی استان قم هستند.

طلایی در ادامه سخنان خود به حمایت‌های مدیریت شیلات سازمان جهاد کشاورزی از تولید ماهیان زینتی اشاره کرد و گفت: برگزاری چندین دوره کلاس‌های آموزشی تخصصی تکثیر بهداشت و بیماری‌های آبزیان و ماهیان زینتی از جمله این حمایت‌ها به شمار می‌رود.

وی با اشاره به صدور ۷۳ فقره مجوز مشاغل خانگی پرورش ماهیان زینتی تا پایان سال ۹۳، افزود: در همین مدت ۳ هزار و ۶۵۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی به این بخش اختصاص پیدا کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان از ایجاد شهرک تولید ماهیان زینتی خبر داد و بیان داشت: توسعه و ترویج پرورش ماهیان زینتی در استخرهای ذخیره آب دومنظوره کشاورزی و مراکز تولید محصولات گلخانه‌ای، مناطق روستایی و پرداخت تسهیلات بانکی مورد نیاز از دیگر اقدامات انجام شده توسط سازمان می‌باشد.

گفتنی است، در این مراسم پروژه تکثیر و پرورش ماهیان تزئینی (دیسکاس) نظرگل به مساحت ۱۰۰ متر مربع و تعداد آکواریوم ۷۰ عدد و ظرفیت تولید ۵۰ هزار قطعه ماهی دیسکاس در روستای نیجه با امام جمعه سلفچگان، مدیریت امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و دیگر مسئولان محلی مورد بهره برداری قرار گرفت
منبع: مهر

دیدگاه خود را بیان کنید