صيد صنعتي زمستانه در آبهاي عمان آغاز شد

یک‌شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۱۲۱ بازدید

صيد صنعتي زمستانه در آبهاي عمان آغاز شد
مدیر عامل کنسرسیوم صید صنعتی گفت: صید صنعتی زمستانه درآبهای عمان ویژه صید ماهیان میکتوفیده آغاز شد.
امان الله حیات داوودی افزود: دو فروند شناور صید صنعتی برای آغاز صید زمستانه روانه آبهای عمان شده است.
عضو عالی کمیته آبزیان تاکید کرد: در هفته جاری به تدریج چهار فروند شناور صیدصنعتی دیگر
برای صید زمستانه راهی آبهای عمان خواهد شد.
حیات داوودی با اشاره به اینکه صید زمستانه تا اواخر فرودین ماه سال آینده ادامه خواهد داشت، اظهار داشت: امیدواریم امسال شاهد صید پرباری باشیم.
وی یادآور شد: تا چند سال پیش صیدصنعتی زمستانه انجام نمی شد اما با پیگیریهای کنسرسیوم صید صنعتی برای تامین بخشی از هزینه های صید صنعتی، مجوز صید زمستانه از سازمان شیلات
دریافت شد.
مدیر عامل کنسرسیوم صید صنعتی گفت : صید صنعتی زمستانه به صید ماهیان میکتوفیده اختصاص دارد و در کنار آن ماهیان شبه شوریده نیز صید می شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته 10 هزار تن ماهی طی صید زمستانه با شناورهای صیدصنعتی در آبهای عمان صید شد، اظهار داشت: 60 درصد از 10 هزار تن ماهیان صید شده طی صید زمستانه را گونه میکتوفیده تشکیل می دهد.
حیات داووی با اشاره به اینکه 40 درصد مابقی نیز به صید ماهیان محلی منطقه به ویژه ماهیان شبه شوریده اختصاص داشته است، یادآور شد: تمام ماهیان میکتوفیده صید شده برای تبدیل
به پودر ماهی به کارخانه های صنایع شیلات داخلی فروخته می شوند.
وی گفت: همچنین 40 درصد ماهیان محلی صید شده نیز به طور کامل در بازار داخلی مصرف می شود و صادراتی از صید زمستانه صورت نمی گیرد.
مدیر عامل کنسرسیوم صید صنعتی خاطرنشان کرد: بر اساس تعیین سازمان شیلات ایران، کشتی های صید صنعتی در چهار منطقه صید در دریای عمان به صید زمستانه پرداخت.
حیات داودی با اشاره به اینکه ماهی میکتوفیده پس از عمل آوری در کارخانه های پودر ماهی،مصارف زیادی در کشور دارد،اظهار داشت:پیش از این، این گونه ماهی با قیمت بسیار بالایی از سایر کشورها وارد می شد،اما هم اکنون با صید صنعتی این گونه ماهی، توانسته ایم نیاز بازار داخلی را در حد زیادی تامین کنیم.
وی با اشاره به اینکه مجوز صید صنعتی زمستانه در چند سال اخیر صادر شده است ، خاطرنشان کرد: از زمانی که مجوز صید زمستانه از سوی شیلات صادر شده است،تا حدودی خسارات های وارده به صید صنعتی ناشی از کاهش صید به دلیل محدودیت مکانی در شش ماهه اول سال جبران شده است.

عضو کمیته ملی آبزیان همچنین یادآور شد: هم اکنون شناورهای صید صنعتی با مشکلات عدیده ای روبرو شده که یکی از آنها گرانی قیمت سوخت است.
وی گفت : با وجود اینکه این مشکل چندین بار با مسئولان مرتبط در میان گذاشته شده است اما تاکنون با کاهش هزینه های سوخت روبه رو نبوده ایم.
حیات داوودی، هزینه های بالای تعمیر و نگهداری شناورهای صید صنعتی را از دیگر مشکلات این صنعت بیان و اظهار امیدواری کرد هر چه سریعتر دولت اقدامات موثری برای کمک به قشر صیادان صید صنعتی انجام دهد
منبع: واحد مرکزی خبر

دیدگاه خود را بیان کنید