تغییر اقلیمی کوسه ماهی ها را نیز تهدید می کند

شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۹۱ بازدید

تغییر اقلیمی کوسه ماهی ها را نیز تهدید می کند
نتیجه یک تحقیق جدید نشان می دهد که گرم تر شدن آب اقیانوس ها همراه با افزایش سطح دی اکسید کربن توانایی کوسه ماهی ها را برای شکار غذا از بین می برد و مانع رشد آنها می شود.
به گزارش سایت فیز، با پررنگ تر شدن چشم انداز تغییر اقلیمی تا پایان قرن حاضر، محققین دانشگاه آدلاید در مطالعه ای که در مجله 'ساینتیفیک ریپورتز' منتشر شد، گزارشی را از تحقیقات آزمایشگاهی طولانی مدتی ارائه کردند که نشان می دهد گرم شدن آب ها و اسیدی شدن اقیانوس ها تاثیرات زیانبخشی را روی توانایی کوسه ها برای تامین انرژی مورد نیازشان دارد و پیامد آن احتمالا به کل اکوسیستم ها تسری می یابد.
در این تحقیق آزمایشگاهی، وضعیت کوسه ها در مخازنی که دارای شرایط زیستگاه طبیعی و منابع غذایی بودند، مورد بررسی قرار گرفت و نتیجه حاکی از آن بود که رشد رویانی در شرایط افزایش دمای آب سریعتر شد، اما ترکیب آب گرم و افزایش دی اکسید کربن نیاز کوسه ها به انرژی را بیشتر کرد، کارآمدی متابولیکی را در این شکارگران عظیم الجثه کاهش داد و نیز توان آنها را برای یافتن شکار از طریق حس بویایی از بین برد. این تاثیرات در نهایت به کاهش قابل ملاحظه رشد کوسه ها منتهی شد.
پروفسور 'ایوان ناگل کرکن' از اعضای شورای پژوهش استرالیا که هدایت تحقیق را به عهده داشت، گفت: 'با افزایش دمای آب، کوسه ها گرسنه تر می شوند، اما بالا بودن میزان دی اکسید کربن به آنها امکان ردیابی غذا را نمی دهد. کوسه ها با کاهش توانایی شان برای شکار، قادر نخواهند بود همچون گذشته کنترل بالا- پایین بر شبکه های غذای دریایی را که برای حفظ سلامت اکوسیستم های اقیانوسی ضرورت دارد، اعمال کنند'.
کوسه ماهی از آبزیان نسبتا بزرگ است که با شکار موجودات ضعیف تر و زخمی، در بالای چرخه غذایی دریایی قرار می گیرد.
با افزایش دی اکسید کربن، کوسه ها به زمان بسیار بیشتری برای یافتن غذا نیاز پیدا می کنند و یا اساسا برای آن تلاش هم نمی کنند و در نتیجه، جثه آنها به طور قابل ملاحظه ای کوچکتر می شود.
پروفسور 'شان کانل' از محققین دانشگاه آدلاید نتایج این مطالعه را موید ضرورت ممنوعیت صید بی رویه کوسه ها ذانست و گفت: یک سوم کوسه ها و گونه های پرتوماهی -ماهی های مسطح- هم اکنون نیز به خاطر صید بی رویه در معرض انقراض هستند. تغییر وضعیت اقلیمی و اسیدی شدن اقیانوس موجب افزایش نگرانی ها و تسریع در انقراض آنها شده است
منبع: ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید