همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
رئیس مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: ۱۰ گونه ماهی در خلیج فارس در خطر انقراض قرار دارند که حلوای سیاه و ماهی هامور به شدت ذخایرشان کاهش یافته که بیشتر به دلیل صید غیرمجاز است |
محمد پورکاظمی در حاشیه بازدید خبرنگاران اعزامی به بندر عباس از عملیات ارزیابی ذخیره آبزیان خلیج فارس در پاسخ به این سوال که طبق بررسی شما کدامیک از انواع ماهی در خلیج فارس در معرض انقراض قرار دارد، گفت: ذخایر ماهی حلوای سیاه و هامور به شدت کاهش یافته که بیشتر به دلیل صید غیرمجاز است. وی اضافه کرد: همچنین برای حفظ ذخایر ماهی سوبیتی و شانک روش تکثیر بیوتکنیک آن را به دست آوردهایم، تا بتوانیم بازسازی ذخایر این گونه ماهیها را هم انجام دهیم. وی با اشاره به اینکه ۱۰ گونه ماهی در خلیج فارس و ۱۰ گونه در آبهای شمال کشور در معرض خطر انقراض هستند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر فقط بازسازی ذخایر میگو انجام میشود. وی در مورد تأثیر آلودگی آب خلیج فارس به کشنده قرمز و تاثیر آن بر ذخایر ماهیان گفت: جلبکها با تراکم فراوانی کمی که دارند به علت وجود مواد آلی در آب در یک نقطه جمع میشوند و در عین حال اجازه تنفس به ماهیان آن سطح را نداده و سبب مرگ و میر ماهیان میشوند، در نتیجه این جلبکها به ساحل آمده و بوی تعفن ایجاد میکنند. رئیس مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور از دولت خواست تا ردیف بودجهای برای پایش، کنترل و مقابله با کُشند قرمز در نظر بگیرد. وی علت عمده این مسئله را منابع آلاینده در چاههای نفتی، آلودگیهای صنعتی، شهری و پسابها دانست و افزود: با توجه به حجم آبی که در دریای عمان و از طریق تنگه هرمز وارد خلیج فارس میشود، تا حدی این آلودگیها رسوب میشود. |
خبرنگار پرسید طی ۲-۳ سال اخیر مدام هشدار داده شد که به دلیل جیوه موجود در آبهای خلیج فارس از مصرف ماهی خودداری کنید و این مسئله طبق تحقیقات شما چقدر صحت دارد؟ وی با رد این موضوع گفت: آلودگیها به دلیل نوسانات آب تهنشین شده و موجوداتی مانند خرچنگها از آن تغذیه میکنند و جالبتر اینکه آلودگی در مرحله اول در کبد ما، در مرحله دوم در کلیه و در مرحله شدیدتر به بافت ماهی رسوخ میکند و طبق آزمایشاتی که ما انجام دادیم، این آلودگیها به گوشت یا خاویار ماهی آسیبی نرسانده است. وی از رسانهها خواست تا از انتشار مطالب غیر علمی و بدون تحقیقات که نتیجهاش جز لطمه بر آگاهی جامعه ندارد، منتشر نکنند. وی تصریح کرد: مطالعات متعددی روی ماهیهای خلیج فارس انجام دادیم که تاکنون آلودگی خارج از حد استاندارد در بافت ماهی نداشتهایم. وی یکی دیگر از منشأهای آلودگی آب در خلیج فارس را پساب برخی از نیروگاهها و صنایع پتروشیمی عنوان کرد منبع : ارانیکو |