آلودگی خزر، صید ماهیان خاویاری را به پنج تن در سال کاهش داده است

سه‌شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۹۴ بازدید

آلودگی خزر، صید ماهیان خاویاری را به پنج تن در سال کاهش داده است
رییس اداره شیلات نوشهر و چالوس گفت: آلودگی دریای خزر از دو دهه گذشته تاکنون میزان صید ماهیان خاویاری را از 300 تن در سال به حدود پنج تن کاهش داده است.
علی پاشا زانوسی افزود: افزایش حجم مبادلات تجاری در بنادر، برداشت نفت بدون رعایت موازین زیست محیطی، استاندارد نبودن ناوگان حمل و نقل دریایی و دفع پسماندهای صنعتی از عوامل آلوده کننده دریای خزر هستند
وی افزود: همچنین ورود سموم کشاورزی و فاضلاب های خانگی و غیرخانگی به این دریاچه از علت های اصلی آلودگی و از بین رفتن ماهیان خاویاری و سایر ذخایر آبی خزر به شمار می رود.

وی با بیان این که بیشترین حجم آلاینده های زیست محیطی دریای خزر از سوی کشورهای آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان وارد این دریا می شود، گفت: این آلاینده ها زیست محیطی به سمت سواحل ایران هدایت می شود.

آمارهای نشان می دهد که از راهیابی مقدار 135 تن انواع آلاینده های زیست محیطی سالیانه به داخل دریای خزر مقدار یکصدتن آن مربوط به کشورهای حاشیه آن است.

رییس اداره شیلات نوشهر و چالوس همچنین با اشاره به جاری بودن سه رودخانه مهم دارای ارزش شیلاتی در این شهرستان ها، صیدهای غیرمجاز، فعالیت واحدهای تولیدی شن و ماسه، برداشت بی رویه شن و ماسه از بستر رودخانه ها، هدایت فاضلاب خانگی، سموم کشاورزی، صنعتی، زباله و نخاله های ساختمانی به داخل این رودخانه های منتهی به دریا را از دیگر عوامل آلودگی آن معرفی کرد.

پاشا زانوسی گفت: با وجود آن که عملیات تکثیر و رهاسازی انواع بچه ماهیان از جمله آزاد، سفید و نیز ماهیان مولد برای تخم ریزی در داخل این رودخانه ها صورت می گیرد، اما به دلیل آلودگی های زیاد روز به روز جمعیت این گونه های آبزی کاسته می شود.

وی اظهار کرد: امروز وضعیت به گونه ای است که حتی برخی از این گونه ها از جمله کفال و کپور به علت آلودگی دریا مبتلا به بیماری شده اند.

رییس اداره شیلات نوشهر و چالوس تصریح کرد: با وجود آن که بارها این موضوع در جلسات مختلف حتی در جلسه مبارزه با قاچاق ارز و کالا مطرح و از مسوولان نهادهای ذیربط خواسته شد تا برای رفع این مشکل و نگرانی تدابیری بیندیشند، متاسفانه این پی گیری نتیجه ای نداشته است.

طبق آمار منابع رسمی در استان های شمالی حدد 130 رشته رودخانه جریان دارد که از این مجموع حدود 119 رشته ارزش شیلاتی داربرگزاری د.

خزر بزرگ ترین دریاچه بسته جهان است که از مجموع شش هزار و ۴۰۰ کیلومتر نوار ساحلی آن، ۷۴۰ کیلومتر در حاشیه سه استان شمالی ایران واقع است.

حدود 116 گونه شناخته شده و 64 زیرگونه در این دریا زیست می کنند که از این مجموع حدود 17 گونه آن ارزش تجاری دارد.
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی

دیدگاه خود را بیان کنید