لزوم استفاده از ظرفیت مراکز تحقیقاتی شیلات

سه‌شنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۸۷ بازدید

لزوم استفاده از ظرفیت مراکز تحقیقاتی شیلات
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه روند اجرای طرح پرورش ماهی در قفس در خوزستان به کندی پیش می‌رود، گفت: از خوزستان با این ظرفیت‌های بالای شیلاتی انتظار می‌رود، فعالیت‌های بیشتری در زمینه اجرای طرح نسبت به استان‌های دیگر داشته باشد، زیرا استان‌هایی که ظرفیت آن‌ها خیلی کمتر از خوزستان است، فعالیت‌هایی خیلی خوبی داشته‌اند.
صالحی - رییس سازمان شیلات کشور - در جلسه ستاد شیلات که در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: مطالعات انجام شده در سال‌های گذشته درباره ظرفیت شیلاتی کشور نشان داد که خوزستان به یک برنامه جداگانه و هم سطح برنامه کشوری جهت توسعه شیلات نیاز دارد و این مساله بیانگر ظرفیت بالای تولید در این استان است که با کشور برابری می‌کند.
وی افزود: با وجود ظرفیت‌های زیاد و اراضی مستعد جهت توسعه شیلات اما خوزستان فعالیت قابل توجهی در این زمینه نداشته است و اکنون در جایگاه چهارم تولید آبزیان کشور قرار دارد با وضعی که در این استان در بخش شیلات پیش می‌رود کم کم همین رتبه کنونی خود را هم از دست می‌دهد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: مطالعاتی که در سال 1383 درباره پرورش ماهی در قفس انجام شد، نشان می‌دهد که این کار از 20 سال گذشته در خوزستان انجام شده بود و هیچ جای دیگر کشور و حتی کشورهای خارجی که اکنون حرف اول را در زمینه تولید ماهی در قفس می‌زنند، چنین اقداماتی انجام نداده بودند اما متاسفانه به دلیل بی توجهی، تولید ماهی در قفس در خوزستان متوقف شده است.

صالحی تصریح کرد: درست است که تحریم‌ها در اقتصاد کشور ما اثرگذار بوده و اکنون نیز هست اما خیلی وقت‌ها خودمان خود را در کشور تحریم می‌کنیم؛ به طور نمونه سرمایه گذاری که برای دریافت تسهیلات به بانک مراجعه می‌کند، به حدی اذیت می‌شود که از درخواست خود منصرف می‌شود و این خود یک نوع خود تحریمی است.

وی خاطرنشان کرد: امروز بزرگترین چالش جهانی پیش روی دولت‌ها چالش غذا است. سازمان جهانی فائو سال‌هاست که تلاش می‌کند تا آمار سوء تغذیه و فقر تغذیه‌ای را به حداقل برساند و بارها اعلام کرده که تنها راه جبران کمبود غذایی، دریاها و اقیانوس‌ها هستند و این یعنی توسعه آبزی پروری در جهت تامین امنیت غذایی.

رییس سازمان شیلات کشور ادامه داد: متوسط مصرف جهانی آبزیان سال گذشته از 13 کیلوگرم به 20 کیلوگرم رسید و در کشور ما با تلاش‌های زیادی که صورت گرفت، اکنون به 9 کیلوگرم ارتقا پیدا کرد.

صالحی عنوان کرد: با توجه به ظرفیت‌های شیلاتی خوزستان اولین ستاد توسعه شیلات کشور را در خوزستان تشکیل دادیم، اما متاسفانه نسبت به این ستاد، فعالیت‌ها خیلی کم بوده است. برای توسعه شیلات استان باید از ظرفیت‌های مراکز تحقیقات شیلاتی کشور که در سطح جهان هم حرف اول را می‌زند، استفاده کرد.

وی با اشاره به روند اجرای طرح پرورش ماهی در قفس در استان‌های دیگر خاطرنشان کرد: خوشبختانه استان‌های دیگر فعالیت‌های خوبی را در راستای اجرای این طرح انجام داده‌اند به طوری که پشت پنج سد لرستان، 2 سد آذربایجان غربی و 3 سد کردستان عملیات پرورش انجام شده است و همچنین این طرح در ایلام، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد به زودی وارد مدار بهره‌برداری می‌شود و پروژه قابل توجهی این طرح که در کشور انجام شد، در بوشهر و پشت سد دلوار با ظرفیت 5 هزار تن بوده و در حال اجرا است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی خطاب به مسولان متولی در استان ادامه داد: خوزستان چند برابر ظرفیت این استان‌ها را در خود دارد اما در حد آن‌ها کار نکرده است و انتظار داریم که نگاه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشید.

صالحی درباره قانون حفاظت از منابع طبیعی و تولیدی شیلات اظهار کرد: از متولیان محیط زیست خوزستان می‌خواهیم که با همکاری بخش‌های دیگر میزان خسارت‌هایی که فعالیت‌های صنعتی در این استان به ذخایر شیلاتی وارد کرده را برآورد و به ما اعلام کنند و وزارت نفت نیز به پرداخت میزان خسارت متعهد می‌شود زیرا قانون آن موجود است
منبع: ایسنا

دیدگاه خود را بیان کنید