صيد خيار دريايي در آبهاي درياي عمان آغاز مي شود

شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۷۴ بازدید
صيد خيار دريايي در آبهاي درياي عمان آغاز مي شود
صید خیار دریایی برای نخستین بار و به زودی به عنوان یک گونه با ارزش دریایی با همکاری صیادان محلی کنارک و چابهار در دریای عمان آغاز می شود.
مدیر کل اداره شیلات استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت : پرورش خیار دریایی در آب های ساحلی استان سیستان و بلوچستان هم اکنون به یکی از اهداف صنعت شیلات این استان تبدیل شده است.
حسینعلی گلشنی با اشاره به عدم بهره برداری از این موجود آبزی در کشور اعلام کرد : تاکنون برداشت خیار دریایی از سوی صیادان استان نیز انجام نشده است.
وی ادامه داد : برای بهره برداری از این گونه با ارزش دریایی، کلاسهای آموزشی برای صیادان برگزار می شود تا آنها با چگونگی صید این گونه آشنا شوند

رئیس اداره بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران عنوان کرد: به این ترتیب صیادان می توانند در کنار صید سایر آبزیان با صید خیارهای دریایی، سود اقتصادی بیشتری را کسب کنند.
وی همچنین از پرورش خیار دریایی در آب های استان سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت : این طرح با همکاری و سرمایه گذاری چینی ها صورت می گیرد.
به گفته این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران، چینی ها سالیان سال درباره تکثیر ، پرورش و برداشت خیارهای دریایی تجربه دارند.
گلشنی بیان کرد: همچنین از همکاری تعاونی های صیادی فعال در چابهار و کنارک نیز نهایت بهره را خواهیم برد.
رئیس اداره بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران بیان کرد: یکی از نخستین اقدامات
، برآورد میزان ذخایر خیارهای دریایی در آبهای ساحلی دریای عمان است.
وی خاطرنشان کرد : قصد داریم پس از برآورد نهایی از میزان ذخایر خیارهای دریایی در
چارچوب بازسازی این ذخایر نیز اقداماتی از طریق تکثیر و پرورش دریایی انجام دهیم.
مدیر کل اداره شیلات استان سیستان و بلوچستان اعلام کرد: بحث فرآوری خیارهای دریایی صید شده و صادرات آن هدف نهایی سازمان شیلات ایران در اغاز این پروژه با همکاری چینی هاست.
گلشنی گفت : سازمان منطقه آزاد چابهار نیز به دلیل انعقاد قرارداد سرمایه گذاری با چینی ها در این پروژه مشارکت خواهد داشت.
وی گفت: با برنامه ریزیهای صورت گرفته برای نخستین بار فناوری تکثیر، پرورش و فرآوری خیار دریایی برای صادرات، به کشور وارد خواهد شد.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران یادآور شد: یکی از بندهای قرارداد منعقد شده با سرمایه گذاران چینی جهت تکثیر و پرورش و فرآوری خیار دریایی، بحث آموزش به جامعه محلی استان است تا درآینده در امر تکثیر خیار دریایی خودکفا عمل کنیم.
به گفته مدیر کل اداره شیلات استان سیستان و بلوچستان بومی سازی و منطقه ای کردن تکثیر و پرورش خیار دریایی از جمله اهداف سازمان شیلات ایران است.
گلشنی اذعان داشت: موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور نیز با سازمان شیلات ایران همکاری می کند.
وی در ادامه بیانات خود اظهار کرد : امروزه در دنیا از خیار دریایی در صنایع بهداشتی، آرایشی، غذایی و دارویی استفاده های فراوانی می شود.
وی تاکید کرد: با توجه به استفاده فراوان این گونه دریایی در کشورهای جنوب شرق آسیا، بدون شک صادرات این محصول پس از طی کردن مراحل فرآوری به این کشور ها صورت خواهد گرفت.
مدیر کل اداره شیلات استان سیستان و بلوچستان اضافه کرد: بازاریابی برای صادرات خیارهای دریایی ایرانی در مراحل نخست با همکاری همین سرمایه گذاران چینی انجام می شود.
خیار دریایی حیوان خزنده‌ای است که به آهستگی به روی گلسنگ‌ها یا صخره‌ها می‌خزد و تکه‌های غذا را از محیط اطراف جمع و مصرف می‌کند، دستهای او مایع چسبنده‌ای ترشح می‌کند که جمع آوری غذا از روی زمین را برای او آسان می‌کند.
خیار دریایی در کشورهای جنوب شرقی آسیا از جمله چین ، تایوان ، تایلند ، اندونزی ، کره ، فیلیپین و دیگر کشورهای شرق آسیا از اهمیت خاصی برخوردار است .
چین هم به عنوان بزرگترین تولید کننده ، مصرف کننده و وارد کننده خیار دریایی به شمار می رود

منبع: واحد مرکزی خبر

دیدگاه خود را بیان کنید