همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
معاون آبزیپروری شیلات سیستان گفت: سیستان و بلوچستان جزء امنترین استانها از لحاظ نبود بیماریهای ماهیان قزلآلا در کشور است. | |
ماهی قزلآلا جزء ماهیان سردابی است که نسبت به ماهیان گرمابی از حساسیت پرورشی بیشتری برخوردار است چرا که فاکتورهای کیفی آب شامل اکسیژن، محلول آمونیاک، نیتریت و..برای پرورش آن در مقایسه با ماهیان گرمابی باید از وضعیت بهتری برخوردار باشد. | |
درمحیط های پرورشی این نوع ماهی اصول کار، بهرهگیری از شرایط طبیعیٍ پرورش و ایجاد آنها به صورت مصنوعی است به همین منظور معمولا ماهیان سردابی قزلآلا را تاکنون در استخرهای rece waye (مستطیلی دراز) پرورش میدادند اما امروزه به لحاظ فراهم کردن شرایط پرورشی بهتر، استخرهای rece waye به استخرهای هشت وجهی تبدیل شدهاند، به این شکل که جریان آب برگشتی داخل استخر به نحوی هدایت میشود که فضولات ماهی و بقایای غذای خورده نشده و سایر املاح، با این جریان گردشی از خروجی وسط استخر به بیرون میروند و پس از عمل آوری و تیمار کردن آب استخر مجدد به چرخه پرورش بازگردانده میشوند.
خبرنگار خبرگزاری ایسنا برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و رتبه سیستان بلوچستان در خصوص پرورش ماهی قزل آلا به سراغ معاون آبزی پروری اداره کل شیلات سیستان میرود که وی در این خصوص میگوید: براساس آمار و اطلاعات، تولید بچه ماهی قزلآلا در سیستان و بلوچستان ضمن خودکفا کردن استان در تولید ماهی، از تلفات حمل ونقل و ورود بیماری ماهیان به این خطه از کشور جلوگیری میکند.
عباس علیزاده سرگزی، با اشاره به مزرعه پرورش ماهی قزلآلای تودک خاش، افزود: حدود سه الی چهار سال به دلیل اینکه صاحب مزرعه توانایی مالی نداشته پرورش ماهی قزل آلا در استان انجام نشده و در حال حاضر باکمک سرمایهگذار بومی بعد از این وقفه، برای اولین بار در این مزرعه سیستمهای مداربسته تودک خاش با حضور استاندار و با توان بخش خصوصی بومی راهاندازی و فعال شده است.
وی با اشاره به اینکه امسال، 100هزار قطعه بچه ماهی تولیدی، در نقاط مختلف استان توزیع خواهد شد، اظهار کرد: از ابتدای مهر امسال تاکنون 60هزار قطعه بچه ماهی در استخرهای پرورش ماهی شهرستانهای خاش و زاهدان که در نیمه دوم سال شرایط آب وهوایی مساعدتری دارند، توزیع شده است.
وی اظهار کرد: امسال با رهاسازی این تعداد بچه ماهی قزلآلا که با مشارکت بخش خصوصی و بخشی به صورت ترویجی از طریق دولت در اختیار آبزی پروران قرار گرفتهاند، در شهرستانهای شمالی استان، زاهدان و خاش که شرایط بهتری برای پرورش دارند، توزیع شده و انتظار میرود میزان 25 تا 30 تن ماهی برداشت و روانه بازار شود.
تولید غذای آبزیان راهی برای اشتغالزایی در سیستان وبلوچستان
وی با بیان اینکه غذای مورد نیاز ماهی قزلآلا از سایر استان های کشور تامین میشود، تصریح کرد: در حال حاضر غذای ماهیان از استانهای بندر عباس، فارس، شمال تامین که دارندگان کارخانجات تولید غذای دام وطیور میتوانند با اضافه کردن خط تولید غذای آبزیان، در جهت توسعه ی تولیدات و اشتغال شیلاتی به افرادی که نیازمند کارهستند کمک کنند.
معاون آبزیپروری شیلات سیستان با اشاره براینکه آبزیپروران استان در بخش پرورش ماهی مشکلاتی از قبیل بنیه ضعیف مالی دارند، عنوان کرد: تسهیلات بدون بهره و یا با کارمزد چهار درصد میتواند به آبزی پروران کمک شایانی کند تاکنون تولید بچه ماهی قزلآلا در استان حداقل برای30 خانواده در کنار کارهای کشاورزی اشتغال ایجاد کرده است.
وی اظهار کرد: مقدار غذای روزانه برای پرورش ماهیان بر اساس biomas کل استخر، وزن متوسط ماهیان، دمای آب استخر و با در نظر گرفتن جداول استاندارد به آنها داده میشود، که در استخرهای پرورشی استان دو تا سه وعده غذا با وزن 20تا30گرم درنظرگرفته شده و اگر وزن آنها پایین باشد تعداد دفعات غذا دهی نیز به همین منوال بیشتر میشود.
وی عنوان کرد: با جلو رفتن دوره پرورش و افزایش وزن ماهیها به دلیل خاصیت کانی بالیسم یا همجنس خواری ماهی قزلآلا معمولا برای جلوگیری از این پدیده به وسیله دستگاه سورتر(رقم بند) ماهیان هم سایز وهم وزن از هم جدا و در استخرهای متفاوت پرورش داده میشوند.
مزیت شوری آب زاهدان برای پرورش ماهی قزل آلا
معاون آبزی پروری شیلات سیستان در پاسخ به موفقیت پرورش ماهی قزل آلا در استان گفت: ماهی قزل آلا در آبهای شیرین تا لب شور به راحتی پرورش داده میشود (حداکثر شوری به میزانpph15 آب بستگی دارد) لذا در محیط هایی با آب شور به خصوص در حوزه زاهدان میتوان برای پرورش ماهی قزلآلا برنامهریزی کرد.
علیزاده سرگزی در رابطه با دوره پرورش ماهی قزلآلا در استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: طول دوره پرورش این گونه ماهی در استان از چهار تا هفت ماه در شهرهای مختلف استان متفاوت بوده که این ماهیان معمولا در نیمه دوم سال در استخرهای موجود پرورشی طول دوره پرورش خود را میکنند.
وی ضمن بیان اینکه ماهی درطول دوره پرورش دارای تلفات روزانه است، افزود: تلفات ماهی بسته به وزن رهاسازی اولیه متفاوت خواهد بود و با توجه به شرایط پرورشی استان درطول دوره پرورش میزان تلفات از دو تا پنج درصد متفاوت است.
این مسئول درپاسخ به افزایش راههای پرورش ماهی در استان اظهار کرد: راههای افزون تولید ماهی در استان افزایش سد، افزایش بهرهوری آب، تراکم پذیری و استفاده از ادوات آبزیپروری تحت عنوان مکانیزاسیون است که میتواند به افزایش تولید ماهی در واحدسطح و حجم کمک کند.
صادرات ماهی در آیندهای نزدیک به کشورهای همجوار
علیزاده سرگزی با اشاره براینکه در حال حاضر تنها مرکز تولید قزلآلا به صورت متراکم و مدار بسته در شهرستان خاش است، اظهار کرد: این مزارع به عنوان مزارع مادر کار تولید و وزن رسانی بچه ماهی را به جهت تهیه نهادهی بچه ماهی به آبزی پروران استان های همجوار انجام میدهند که پیشبینی میشود در آینده بتوان تولید بچه ماهی برای کشورهای همجوار پاکستان و افغانستان را نیز انجام داد.
وی افزود: برای پرورش ماهی یک قطعه توسط پرورش دهنده و دو قطعه توسط اداره شیلات تهیه و در اختیار پرورش دهندگان قرارمیگیرد که این کار با کمک بخش خصوصی به توسعه پرورش ماهی قزل آلا در استان کمک خواهد کرد.
این مسئول با بیان اینکه پیشبینی میشود شهرستانهای زهک و زابل بیشترین تولید رابرای امسال داشته باشند اظهار کرد: برای سال آینده نیز پیشبینی میشود تولید بچه ماهی از مرحله تخم چشم زده قزلآلا آغاز و با هزینه کمتر و شرایط بهتر انجام شود منبع: ایسنا |