افزوده شدن سالیانه 10 هکتار جنگل به جنگلهای دریایی حرا

چهار‌شنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۸۹ بازدید
افزوده شدن سالیانه 10 هکتار جنگل به جنگلهای دریایی حرا
سرپرست دفتر سواحل و تالابهای ساحلی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با تلاش‌های انجام شده برای احیای جنگل‌ها طی سالهای اخیر سالانه در ایران 10 هکتار جنگل به جنگلهای دریایی حرا در گاندو افزوده می‌شود.
شهرام فداکار اظهار کرد: در حال حاضر بسیاری از طرح‌های محیط زیست دریایی با همکاریهای منطقه‌ای در حال اجراست.

وی همکاریهای فرا مرزی بین کشورهای همسایه در راستای حفاظت از محیط زیست دریاها را بسیار با اهمیت دانست وافزود: همکاریهای منطقه‌ای برای حفاظت از منطقه حفاظت شده گاندو در خلیج گواتر انجام که در این راستا همکاری با پاکستان آغاز شده است.

وی با اشاره بر اینکه این همکاریها در راستای احیاء، حفاظت و توسعه جنگلهای حرا با همکاری ICON صورت خواهد گرفت عنوان کرد: در منطقه حفاظت شده گاندو واقع در مرز مشترک ایران و پاکستان به وسعتی بالغ بر 671 هکتار جنگل دریایی حرا وجود دارد.

فداکار با اشاره به تلاش برای احیای این جنگل‌ها طی سالهای اخیر گفت: سالانه در ایران 10 هکتار جنگل به جنگلهای دریایی حرا در گاندو افزوده می شود.

وی تصریح کرد: در راستای احیاء، حفاظت و توسعه جنگلهای دریایی حرا واقع شده در خلیج گواتر و منطقه حفاظت شده گاندو، به زودی همکاری‌های منطقه‌ای بین ایران و پاکستان انجام خواهد شد.

سرپرست دفتر سواحل و تالابهای ساحلی معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه این پروژه در مرحله مقدماتی است، افزود: به این منظور مکاتباتی با بخش محیط زیست دولت پاکستان صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه توسعه همکاریهای منطقه‌ای باعث حفاظت بیش از پیش از محیط زیست منطقه خواهد شد اذعان کرد: جنگل‌های دریایی حرا که به صورت طبیعی در منطقه خلیج گواتر وجود دارند، به عنوان مناطق حساس دریایی محسوب می شوند و وجود آنها باعث افزاش ذخایر آبزیان از طریق تخم گذاری در این جنگلهای دریایی می شود.

وی در خصوص حفاظت از گاندو، از همکاری با کنوانسیون رامسر در راستای حفاظت هر چه بیشتر منطقه حفاظت شده گاندو در خلیج گواتر واقع در مرز مشترک ایران و پاکستان خبر داد.

وی تاکید کرد: به زودی و طی سال 2016 میلادی شاهد اجرایی شدن طرح مدیریت زیست محیطی در منطقه گاندو با همکاری پاکستان و کنوانسیون رامسر خواهیم بود.

فداکار عنوان کرد: علاوه بر حفاظت از منطقه گاندو، سایر زیستگاه های ساحلی مرزی بین دو کشور پاکستان و ایران تحت مدیریت طرح مدیریت زیست محیطی قرار خواهند گرفت.

این مقام مسئول در معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست پهنه بندی زیستگاه‌های ساحلی از جمله سواحل مکران با وسعت هزار کیلومتر را یکی دیگر از پروژه‌های در حال اجرا توسط سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد و گفت: بر اساس این طرح ملی، نقاطی از سواحل که امکان ایجاد صنایع بدون آسیب رسانی به محیط زیست وجود دارد شناسایی و چگونگی توسعه در آنها بررسی خواهد شد.

به گفته فداکار، این امر در راستای طرح توسعه سواحل مکران در برنامه ششم توسعه صورت می گیرد که اجرایی شدن آن بدون شک توسعه پایدار را به همراه خواهد داشت

منبع : ایسنا

دیدگاه خود را بیان کنید