راه اندازی کارخانه تولید غذای ماهی تا اوایل سال 96

دوشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۸۳ بازدید
راه اندازی کارخانه تولید غذای ماهی تا اوایل سال 96
کارخانه تولید غذای ماهی کهگیلویه و بویراحمد در صورت پرداخت اعتبار تا اوایل سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد

مرکز کهگیلویه و بویراحمد، مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان در نشست کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی یاسوج افزود: مهمترین مشکلاتی که با آن مواجه هستیم شیوع بیماری VHS در سطح مزارع پرورش ماهی است که خسارت وارده شده ناشی از این بیماری از سال ۹۲ تاکنون ۲۰ میلیارد تومان است.

کورش یزدان‌پناه افزود: اسامی مزارع خسارت دیده براثر این بیماری به جهاد کشاورزی بویراحمد ارسال شده ولی متاسفانه اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.

وی گفت: ۲۰۲ مزرعه پرورش ماهی قزل‌آلا در استان وجود دارد که کمتر از ۳۰ درصد این واحدها غیرفعال هستند و بیش از ۷۰ درصد این واحدها به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد میزان اشتغالزایی واحدهای پرورش ماهی را یک هزار و ۵۰۰ نفر اعلام کرد و افزود: مزارع پرورش ماهی به صورت مستقیم برای یک هزار و ۵۰۰ نفر و به صورت غیر مستقیم برای دو برابر آمار اعلام شده شغل ایجاد می‌کند.

این مسئول در ادامه با اشاره به لزوم برگزاری دوره‌های آموزشی برای پرورش‌دهندگان ماهی گفت: در دو سال اخیر به دلیل کمبود اعتبارات، دوره‌های آموزشی کمتری نسبت به گذشته برای مالکان و پرورش دهندگان ماهی در استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شده است.

یزدا‌ن‌پناه افزود: شیلات استان با هزینه خود اقدام به برگزاری کلاس‌های آموزشی کرده که این کلاس‌ها آنطور که انتظار می‌رفت با استقبالی از سوی پرورش دهندگان مواجه نشده است.

مدیر شیلات کهگیلویه و بویراحمد همچنین گفت: در دو سال اخیر تسهیلات کمی به حوزه شیلات پرداخت شده است.

وی افزود: مبلغ پرداختی به متقاضیان این بخش ۵ میلیارد تومان است، ضمن اینکه در سفر دولت به استان مبلغ ۴۸۰ میلیارد ریال برای پرداخت به مزارع پرورش ماهی در حال ساخت و سایر مزارع که نیازمند تسهیلات هستند در نظر گرفته شده است.

این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود نبود کارخانه تولید غذای ماهی را یکی از مشکلات جدی در این حوزه دانست و افزود: در صورت پرداخت تسهیلات اواخر سال ۹۵ تا اوایل سال آینده این کارخانه به بهره‌برداری می‌رسد.

وی همچنین از تشکیل اتحادیه و تشکل پرورش دهندگان ماهی در استان خبر داد و افزود: این اتحادیه در حال شکل‌گیری است.

یزدان‌پناه همچنین با انتقاد از خود درمانی در مزارع پرورش ماهی در استان افزود: برخی از تولیدکنندگان به صورت خودسرانه از آنتی‌بیوتیک در مزارع استفاده می‌کنند که این کنار باید با نظر سازمان دامپزشکی صورت گیرد

منبع : صدا و سیما

دیدگاه خود را بیان کنید