ظرفیت تولید ماهی در خراسان رضوی به سالانه 9 هزار و 355 تن رسید

پنج‌شنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۱۰۵ بازدید
ظرفیت تولید ماهی در خراسان رضوی به سالانه 9 هزار و 355 تن رسید

مدیر شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: ظرفیت سالانه تولید انواع آبزیان در استان به 9 هزار و 355 تن انواع ماهی گرمابی و سردآبی رسیده است.

محمد رضا مهدیزاده افزود : این میزان تولید در یک هزار و 813 مرکز که بخش زیادی از آنها استخرهای ذخیره آب است، انجام می شود.
وی با بیان اینکه عمده آبزی پروری استان خُرد است ، گفت: سبزوار با 34 درصد تولید به میزان سه هزار و 33 تن،‌ رتبه نخست تولید آبزیان خراسان رضوی در استان را داراست و شهرهای چناران با یک هزار و 121 تن و کلات 617 تن تولید در رتبه های بعدی قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه هم اکنون متوسط سرانه مصرف ماهی در استان 6 کیلو و 200 گرم است، اظهار کرد : بخشی از نیاز استان از محل تولید داخل تامین می شود که سال 95 رشد 20 درصدی داشته است اما بیش از 15 هزار تن ماهی قزل آلا از سایر استان های کشور تامین می شود.
وی ادامه داد: سرانه مصرف استان به نسبت میانگین کشوری که 10 کیلو و 600 گرم و سرانه مصرف جهانی که بیش از 21 کیلوگرم است، پائین است..
وی گفت: در راستای ترویج مصرف ماهی در استان اقدامات ترویجی خوبی انجام شده وهمچنان هم ادامه دارد چنانکه جمعه هفته جاری برگزاری جشنواره و نمایشگاه طبخ آبزیان در مشهد برگزار می شود.
وی عنوان کرد : در کنار این جشنواره مسابقه نقاشی ویژه کودکان و مسابقه و ارزیابی غذاهای طبخ شده بر اساس چهار معیار طعم و مزه ، تزئین ، خلاقیت ونوآوری و ارزش غذایی آن برگزار می شود.
مدیر شیلات جهاد کشاورزی استان ادامه داد : همچنین از نرم افزار موبایلی ویژه روش های طبح ماهی و اطلاعات مختلف در حوزه آبزیان و تشخیص ماهی تازه از فاسد نیز در این مراسم رونمایی می شود.
وی اضافه کرد : آبزی پروری و نیز مصرف ماهی در استان در 10 سال اخیر رشد خوبی داشته و برای ادامه این رشد شیوه های مصرف را نیز ارتقا داده و تلاش کرده ایم با استفاده از انواع شیوه ها، ماهی را در سبد مصرفی خانوارها قرار دهیم.
وی اظهار کرد : هم اکنون در راستای تسهیل و ترویج مصرف علاوه بر اقدامات انجام شده سه کارخانه بسته بندی و فرآوری ماهی در استان فعال است که در مجموع حدود دو هزار تن ماهی را در سال پاک و بسته بندی می کنند.
وی اضافه کرد : در استان یک بازار کوچک آبزیان در مشهد دایر بود که با شروع خط دو مترو به دلیل قرارگیری در مسیر ، حذف شد و پارک آبزیان هم از سال 82 تا کنون پیگیری شده است که به نتیجه مشخصی نرسیده است.

منبع : ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید