سرانه مصرف آبزیان در ایران نصف استاندارد جهانی

چهار‌شنبه ۳ آبان ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۱۲۰ بازدید
سرانه مصرف آبزیان در ایران نصف استاندارد جهانی

رئیس سازمان شیلات گفت: امروزه سرانه مصرف انواع آبزیان در کشور به 10.6 کیلوگرم رسیده و سرانه مصرف در استاندار جهانی 20 کیلوگرم است

حسن صالحی در حاشیه افتتاح دومین نمایشگاه بین‌المللی شیلات و انواع آبزیان در پاسخ به خبرنگار فارس مبنی بر اینکه با توجه به سرانه پایین مصرف آبزیان در ایران چه کاری برای افزایش مصرف و فرهنگ‌سازی آن کرده‌اید، گفت: از سال گذشته جشنواره طبخ انواع آبزیان و نحوه طبخ را برای ایجاد فرهنگ مصرف در تمام مراکز استان‌ها برگزار کرده‌ایم که بین 100 تا 400 نوع غذای شیلاتی به مردم معرفی شده است و امسال نیز برگزاری این جشنواره در سایر شهرهای استان‌ها در حال برگزاری است.

صالحی در پاسخ اینکه ، با توجه به قیمت بالای آبزیان به طور متوسط بین 15 تا 40 هزار تومن برای هر کیلو گرم بسیاری از اقشار ضعیف و متوسط امکان تهیه این نوع اقلام غذایی را ندارند؛ پاسخ داد: لزوما مردم نباید ماهی شیر به قیمت 30 هزار تومان به بالا را تهیه کنند چرا که این محصول به دلیل حجم کم صید نمی‌تواند پاسخگوی نیاز باشد و از اکنون در بسیاری از نقاط روستایی مردم ماهی قزل‌آلا را کیلویی بین 9 تا 10 هزار تومان تهیه می‌کنند.

وی به رشد سرانه مصرف ماهی در کشور طی 30 سال اخیر اشاره کرد و گفت: 30 سال پیش سرانه مصرف ماهی در کشور یک کیلوگرم بود که این رقم سال گذشته به 10.6 کیلوگرم رسید و امسال نیز رقم سرانه مصرف 11 کیلوگرم را رد می‌کنیم.

به گفته صالحی تا 15 سال پیش بیش از 40 درصد روستاهای مرکز کشور مصرف ماهی نداشته‌اند اما امروز با گسترش پرورش ماهی قزل‌آلا در روستاها این مساله کمتر شده است.

به گزارش خبرنگار فارس هم اکنون سرانه مصرف آبزیان براساس استاندارد جهانی 20 کیلوگرم است و ایران در بهترین حالت تنها نصف استاندارد جهانی مصرف آبزیان دارد.

در ادامه رئیس سازمان شیلات به آمار تولید انواع آبزیان اشاره کرد و گفت: سال گذشته یک میلیون و 90 هزار تن انواع آبزیان در کشور تولید شده که بیش از 110 هزار تن آن صادر شده و 412 میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته است.

وی در ادامه افزود: در 6 ماهه امسال نیز در مقایسه با سال گذشته 30 درصد افزایش ارزش صادراتی داشته‌ایم که در برخی حوزه‌ها مانند میگو و ماهی قزل‌آلا افزایش صادرات بیشتر بوده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین به رشد تولید و صادرات ماهی قزل آلا در کشور اشاره‌ای کرد و اظهار داشت: سال گذشته 10 هزار تن از این ماهی به کشورهای حوزه خلیج فارس و روسیه صادر شده است که رکورد خیلی بالایی بوده و امسال برای صادرات 30 هزار تنی این نوع ماهی برنامه‌ریزی کرده‌ایم. نکته جالب توجه اینکه ماهی قزل‌آلا به صورت هفتگی و تازه صادر می‌شود.

صالحی ابراز داشت: با دستورالعمل جدیدی که به مزارع پرورش ماهی قزل‌آلا برای افزایش وزن و رنگ این ماهی ابلاغ شده میزان صادرات این محصول افزایش یابد و گفت اگر بتوانیم ماهی قزل‌آلا با وزن بالای 1.5 کیلو تولید کنیم در بازار مشتری پسندی بیشتری دارد.

معاون حجتی همچنین درمورد وضعیت تولید میگو در کشور خاطرنشان کرد: امروز دیگر نگرانی برای بازار میگو در خارج از کشور نداریم و به دلیل فعالیت خوب تجار ما هم در داخل و هم در بازارهای بین‌المللی وضعیت خوبی وجود دارد.

وی تاکید کرد که در برنامه ششم توسعه تولید 60 هزار تن میگو در دستور کار قرار دارد و امسال به آمار تولید 30 هزار تن میگو خواهیم رسید و برآورد ما این است که تا پایان برنامه ششم به اهداف خود برسیم

منبع : فارس

دیدگاه خود را بیان کنید