پیش بینی تولید 10 میلیون تن خوراک دام، طیور و آبزیان در سال جاری

سه‌شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۱۱۳ بازدید
پیش بینی تولید 10 میلیون تن خوراک دام، طیور و آبزیان در سال جاری

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی پیش بینی کرد: در سال جاری تا 10 میلیون تن خوراک دام ، طیور و آبزیان در داخل کشور تولید شود.

تورج صارمی در نشست خبری گفت: تولید خوراک دام و طیور و آبزیان در کارخانه های داخلی در سال های 92 تا 95 افزایش 12 تا 20 درصدی داشته به طوری که در سال 92 نزدیک به 5.7 میلیون تن و در سال 95 حدود 8.6 میلیون تن از این محصولات در کشور تولید شده است .
وی سهم خوراک دام ، طیور و آبزیان را 60 تا 70 درصد هزینه تولید دام و طیور آبزیان اعلام کرد و گفت : در حال حاضر 650 واحد صنعت خوراک دام ، طیور و آبزیان با ظرفیت اسمی سالانه 19 میلیون تن در کشور داریم که با آخرین تکنولوژی های دنیا فعالیت می کنند.
به گفته صارمی ارزش سرمایه گذاری در این واحد های تولیدی 50 هزار میلیارد تومان است.
وی پیش بینی کرد که با توجه به روند توسعه تولیدات کارخانجات خوراک دام ، طیور و آبزیان و برطرف کردن برخی مشکلات تا سال 1410 حدود 26 میلیون تن از این محصولات در کشور تولید شود .

مدیر کل بهبود دفتر تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی بر توسعه صادرات خوراک دام تاکید و ابراز امیدواری کرد با فعال کردن ظرفیت های نیمه فعال کارخانجات دام به سمت توسعه صادرات حرکت کنیم .
وی در این حال میزان صادرات خوراک خوراک دام ، طیور و آبزیان کشور را در سال 90 حدود 26 هزار تن به ارزش اسمی 10 میلیون دلار ، سال 94 نزدیک 130 هزار تن به ارزش 68 میلیون دلار و سال گذشته 173 هزار تن به ارزش 76 میلیون دلار بیان کرد.
صارمی افزود : از سال 94 تا 95 در صادرات خوراک دام ، طیور و آبزیان رشد 33 درصدی را شاهد هستیم.
وی استفاده از بقایای کشاورزی و کارخانه ها و صنایع غذایی در تغذیه خوراک دام را از برنامه ها و سیاست های معاونت امور تولیدات دامی دانست و افزود : سالانه 19.5 میلیون تن بقایای زراعی و باغی و 5 میلیون تن بقایای کارخانه ها و صنایع غذایی کشور داریم که از این ظرفیت ها در تغذیه دام استفاده خواهیم کرد.
صارمی افزود: از سال گذشته با مشارکت موسسه تحقیقات علوم دامی توانستیم 3 هزار تن از بقایای کشاورزی مانند سرشاخه های خرما، پسته و نیشکر و تفاله های مرکبات و گوجه فرنگی را فرآوری و در تغذیه دام استفاده کنیم.
وی درباره راه اندازی سامانه نهاده های دامی در یک سال و نیم گذشته گفت: در این سامانه
همه مراودات سبوس به طور آنلاین انجام می شود و سال 95 نزدیک به 550 هزارتن سبوس به ارزش 30 میلیارد تومان از طریق این سامانه توزیع شد.
صارمی حذف واسطه ها و شفافیت در قیمت را از مزایای راه اندازی این سامانه بیان کرد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به برگزاری سومین همایش بین المللی و نمایشگاه جانبی صنعت خوراک دام ، طیور و آبزیان ایران(فیداکسپو) اشاره کرد و اظهار داشت: این همایش و نمایشگاه از 28 مرداد به مدت سه روز در سالن بهارستان بوستان گفت و گو در تهران برگزار می شود.
مدیر کل دفتر بهبود و تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که سومین همایش و نمایشگاه فیداکسپو امسال با مشارکت معاونت امور تولیدات دامی ، سازمان دامپزشکی کشور و بخش خصوصی برگزار می شود، تصریح کرد:دسترسی به تکنولوژی ها و علوم جدید داخلی و دنیا در حوزه خوراک دام، طیور و آبزیان، جلب سرمایه گذاری و اجرای پروژه های مشترک و همچنین افزایش کیفیت خوراک دام را از جمله اهداف این همایش و نمایشگاه برشمرد.
صارمی که دبیری سومین همایش و نمایشگاه فیداکسپو را برعهده دارد، ادامه داد: این همایش بین المللی با 11 محور علمی از جمله بهبود عملکرد، افزایش بهره برداری، افزودنی های خوراکی دام، بهبود ظرفیت های جیره بندی واحدهای تولیدی و افزایش ضریب تبدیل برگزار می شود که در راستای اقتصاد ماومتی هستند.
در ادامه این نشست مهندس مهدی صارمی بنیانگذار و مجری سومین همایش بین المللی جانبی صنعت خوراک دام،طیور و آبزیان گفت:امسال در این همایش 50 محقق ، کارشناس و متخصص در حوزه خوراکدام، طیور و آبزیان از 18 کشور اروپایی، آمریکایی و آسیایی شرکت می کنند.
وی فیداکسپو را کارگاه علمی کاربردی برای انتقال دانش و تکنولوژی های جدید دنیا برای کاهش ضایعات دانست و اظهار داشت: برای نخستین بار در این همایش و نمایشگاه از پیشکسوتان صنعت خوراک دام، 10 کارخانه برتر تولیدکننده خوراک دام در سال 96 و بانوان کارآفرین تجلیل می شود.


جو با قیمت 920 تومان توزیع می شود

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی از عرضه جو با قیمت هر کیلو 920 تومان در شرکت پشتیبانی امور دام و از طریق تشکل ها و اتحادیه ها در استان ها
خبر داد.
تورج صارمی افزود: سازمان های جهاد کشاورزی استان ها بر این روند نظارت خواهند کرد.
وی این اقدام را در تعدیل قیمت جو در بازار موثر دانست و گفت : شرکت پشتیبانی امور دام، جو را با قیمت پایه هرکیلو 880 تومان به بورس می برد.
صارمی اظهار داشت: 360 هزار تن جو از منابع داخلی جمع آوری و در بورس عرضه می شود و ما نگرانی درباره قیمت جو نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: یکی از سیاست های وزارتخانه برای حمایت از تولید داخلی تعیین تعرفه فصلی است و امسال ما درخواست کردیم تعرفه فصلی جو حذف و یا بازه زمانی آن در راستای تعدیل قیمت این محصول در بازار کاهش یابد.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام معاونت تولیدات دامی در باره تولید جو در کشور اعلام کرد : سال گذشته 3.8 میلیون تن پیش بینی تولید جو بود که محقق شد، اما امسال به دلیل خشکسالی ها و کاهش بارندگی در کشور 17 درصد از برآورد تولید تحقق نیافت.
وی با بیان اینکه واردات برخی از نهاده های دامی کشور کاهش یافته است، یاد آور شد : واردات دانه جو در سه ماه امسال نسبت به سال 94 حدود 29 درصد کاهش نشان می دهد.
صارمی افزود: سال 95-94 نیز 46 درصد واردات گندم دامی کاهش یافته و در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل در واردات کنجاله سویا 9 درصد و سایر کنجاله ها 39 درصد کاهش داشته ایم.
وی اذعان داشت : چند قلم از محصولات مانند ذرت و سویا که آب بر هستند مجبوریم بخش عمده آن را از خارج تامین کنیم.
منبع : صدا و سیما

دیدگاه خود را بیان کنید