همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
سهشنبه ۹ آبان ۱۳۹۶
۰ نظر
۸۹ بازدید
حسن صالحی امروز در همایش ملی جلبکها و گیاهان آبزی اظهار کرد: برای غذای آینده بشر باید نگاه ما به دریاها و اقیانوسها باشد و از ظرفیتهای آن برای تامین غذای کشور در آینده استفاده کنیم که این امر شامل همه آبزیان میشود. |
|
رئیس سازمان شیلات با اشاره به رکوردشکنی در صادرات ماهیقزلآلا گفت: در سال گذشته صادرات ماهی قزلآلا بیش از ۳۰۰ درصد افزایش یافت و بیش از ۱۰ هزار تن از این ماهی صادر شد. حسن صالحی در همایش ملی جلبکها و گیاهان آبزی اظهار کرد: برای غذای آینده بشر باید نگاه ما به دریاها و اقیانوسها باشد و از ظرفیتهای آن برای تامین غذای کشور در آینده استفاده کنیم که این امر شامل همه آبزیان میشود.
وی افزود: در بخش تولیدات شیلاتی در سال 1395 یک میلیون و 90 هزار تن انواع آبزیان تولید شد که 45 درصد آن از طریق آبزیپروری و 55 درصد آن از طریق صید به دست آمده استو
رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به بهبود وضعیت صید در ایران ادامه داد: در سال گذشته وضعیت رشد صید در کشور ما کمی از دنیا بهتر شده است زیرا ذخایر ناشناختهای داشتهایم که از آن کمتر استفاده میشده اما اکنون استفاده میشود و همچنین سهم برداشت خود را از اقیانوس هند گسترش دادیم.
وی تصریح کرد: در اقیانوس هند هزار فروند شناور داریم که بعد از کشور اندونزی صاحب بزرگترین ناوگان صیادی هستیم و از لحاظ میزان صید ماهیان نیز بعد از اندونزی در میان 35 کشور رتبه دوم را داریم که این وضعیت در غرب اقیانوس هند است و ما رتبه اول را در اختیار داریم.
|
|
* استفاده از 5 هزار و 800 متر نوار ساحلی کشور برای کاشت گیاهان آبزی
صالحی ادامه داد: با این وجود در بخش جلبکها و گیاهان آبزی ما سهم مشخصی نداریم با وجود اینکه 22 میلیون تن در دنیا از این بخش تولید وجود دارد.
رئیس سازمان شیلات ایران یادآور شد: در حالی که ما در بخش پرورش گیاهان آبزی و جلبکها فعالیتی نداشتیم باید اذعان داشت که ایران 3 هزار کیلومتر ساحل دارد که اگر مساحت سواحل جزایر کشورمان را نیز اضافه کنیم رقم نوار ساحلی در کشورمان به 5 هزار و 800 کیلومتر مربع میرسیم که میتوان از آن برای کشت جلبکها و گیاهان آبزی استفاده کرد.
وی با اشاره به آغاز فعالیت شرکتهای دانشبنیان در بخش آبزیپروری گفت: این تحقیقات باید برای کشور ما کاربرد داشته باشد.
صالحی گفت: یکی از بحثهایی که در دستور کار سازمان شیلات قرار دارد پرورش ماهی در قفس است که براساس سیاستهای مجلس برای اولین بار در یک سند توسعهای کشور، موضوع آبزیپروری گنجانده شده است و برای رسیدن به 200 هزار تن تولیدات آبزیان در قفس که در پایان افق ششم دیده شده است به دنبال آن هستیم که از پرورش گیاهان آبزی نیز در قفس استفاده شود.
رئیس سازمان شیلات ایران گفت: در کشور کانادا پرورش جلبکها، صدفها به عنوان پایداری اکولوژیک استفاده میشود ضمن اینکه برای این کشور درآمد جانبی را نیز به همراه میآورد.
وی افزود: در حال حاضر از همین میزان اندک گیاهان آبزی که در سواحل جنوب شرق و جنوب کشورمان داریم بهرهبرداری نمیکنیم. از سازمان تحقیقات بخش کشاورزی میخواهیم برنامههای کاربردی در این خصوص داشته باشیم.
صالحی یادآور شد: سرمایهگذاران زیادی میخواهند در این بخش سرمایهگذاری کنند اما ما نمیتـوانیم دانش لازم را در قالب یک بسته در اختیار آنها قرار دهیم.
رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه با وجود ظرفیتهای بالا در بخش گیاهان آبزی حتی واردات نیز وجود دارد، گفت: در بخش تکثیر تا حدودی از این گیاهان استفاده میشود که متاسفانه آن نیز از بخش واردات تامین میشود اما شاهد ورود گیاهان آبزی به کشورمان هستیم.
وی یادآور شد: جلبکهای ناچیز موجود در کشور را در خانوار، صنایع و بخش دام و طیور آبزیان استفاده نمیشود در حالی که قیمت بالاتری نیز ندارد.
رئیس سازمان شیلات ایران در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه در سال گذشته 412 میلیون دلار صادرات آبزیان داشتهایم گفت: این حجم از ارزآوری با صادرات 110 هزار تن انواع آبزیان به دست آمده که در بخشهایی مانند قزلالا بیش از 300 درصد رشد داشتهایم و توانستهایم بیشتر از 10 هزار تن صادر کنیم. در بخش صادرات میگو نیز با صدور 15 هزار تن میگو رکوردشکنی کردهایم.
صالحی گفت: امیدواریم همانطور که افراد بامراجعه به فروشگاه زنجیرهای اقدام به خرید میگو به صورت بستهبندیشده و آماده مصرف میکنند خرید جلبک را نیز در بستهبندیهای خاص خود در آینده شاهد باشیم منبع : تسنیم |