صیادان غیرمجاز بر سر سفره صیادان بومی بندرخمیر

سه‌شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۹۷ بازدید
صیادان غیرمجاز بر سر سفره صیادان بومی بندرخمیر

رئیس اداره شیلات شهرستان بندرخمیر گفت: صیادان غیرمجاز با اشغال محل های صیادی اجازه تور انداختن به صیادان بومی را نمی دهند و این موضوع مشکلی است که صیادان بومی با آن درگیر هستند.

حسین سکنایی رییس اداره شیلات شهرستان بندرخمیر گفت: صید صیادان غیرمجاز در محدوده آبهای شهرستان بندرخمیر بزرگ ترین مشکل صیادان است.

وی افزود: محدوده صید صیادان هر شهرستان مشخص است و نمی توانند در آب های شهرستان دیگر اقدام به صید آبزیان کنند، لیکن صیادان از شهرستان های همجوار با شناور و ادوات غیرمجاز در آب های شهرستان بندرخمیر اقدام به صید غیر مجاز می کنند. آنها با اشغال محل های صیادی اجازه تور انداختن به صیادان بومی را نمی دهند و این موضوع مشکلی است که صیادان بومی با آن درگیر هستند.

رئیس اداره شیلات شهرستان بندرخمیر عنوان کرد: صیادان غیر مجاز در فصل های ممنوعیت صید با تورهایی که حتی بچه ماهی ها را هم در خود گرفتار می کند اقدام به صید آبزیان مى کنند و این خود معضل بزرگی برای ادامه حیات برخی از آبزیان است.

وی افزود: شهرستان بندرخمیر به دلیل نداشتن یگان حفاظت از آبزیان در این مورد نمی تواند اقدامی انجام دهد و جا دارد مسولین برای این معضل چاره‌ای بیاندیشند.

حسین سکنایی با گلایه از وضعیت موجود اسکله و بندرگاه شهر بندرخمیر بیان کرد: اسکله بندرخمیر فرسوده است و نیاز به تعمیر دارد، به همین دلیل لنج های صیادی در این اسکله فعالیت نمی کنند. نهاد های ذیربط برای تعمیر اسکله می گویند چون لنجی در این اسکله فعالیت نمی کند آن را تعمیر نمیکنیم و از طرفی لنج ها نیز تا زمانی که مشکلات اسکله رفع نشود در آن محل فعالیت نمی کنند.

وی از عدم تخصیص یارانه بیمه به عنوان یکی از مهمترین مشکلات صیادان نام برد و افزود: مالکان شناور که اکثرا صاحبان شناورهای کوچک و محقری هستند در سیستم بیمه به عنوان کارفرما شناخته می شوند و باید حق بیمه ای به مبلغ ۳۰۰ هزار تومان بپردازند که همین مبلغ درصورت تعلق گرفتن یارانه به ۷۰ هزارتومان تقلیل می یابد و این موضوع باعث نارضایتی صیادان شده است.

رئیس اداره شیلات شهرستان بندرخمیر عنوان کرد: در شهرستان بندرخمیر تعداد ۲۶ فروند قایق صیادی فعال و بر روی هر شناور برای ۵ نفر شغل ایجاد شده است.

وی افزود: از ابتدای امسال نمایندگی شیلات در شهرستان بندرخمیر به اداره شیلات تبدیل شده لیکن هنوز با مشکلاتی روبرو است که از جمله آنها باید به نداشتن نیروی انسانی کافی اشاره کرد.

حسین سکنایی با بیان فرصت اقتصادی و اشتغالزایی ایجاد مزرعه پرورش میگو در بندرپل و روستای لشتغان بیان کرد: مطالعات در خصوص ایجاد و راه اندازی مزرعه پرورش میگو در روستاهای بندرپل و لشتغان انجام شده لیکن محیط زیست اجازه شروع پروژه را نمی دهد. در صورت راه اندازی مزرعه پرورش میگو علاوه بر منفعت اقتصادی برای شهرستان شاهد اشتغالزایی برای جوانان نیز خواهیم بود.

وی افزود: پاسخ محیط زیست برای جلوگیری از ایجاد مزرعه پرورش میگو در روستاهای بندرپل و لشتغان این است که در محدوده تالاب بین المللی قرار دارند لذا نیاز است که مسولین جهت بررسی به موضوع ورود کرده و راهکاری برای آن ارایه شود.

منبع : دانا

دیدگاه خود را بیان کنید