پرورش‌دهندگان میگو اگر رعایت کنند، تلفات ندارند

چهار‌شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۷۹ بازدید
پرورش‌دهندگان میگو اگر رعایت کنند، تلفات ندارند

رییس موسسه علوم تحقیقات شیلاتی گفت: اگر پرورش‌دهندگان میگو همه دستورالعمل‌های ابلاغ شده که حاصل تحقیقات ایران و جهان در این زمینه است را رعایت کنند، تضمین می‌کنیم که هیچ تلفاتی هنگام برداشت نداشته باشند

محمد پورکاظمی درباره این‌که چه مشکلی وجود دارد که با گذشت سال‌ها از پرورش میگو، پرورش‌دهندگان همچنان با بیماری لکه سفید و تلفات بالا دست و پنجه نرم می‌کنند و آیا علم و دانش کافی برای شناسایی و مقابله با بیماری وجود ندارد؟ اظهار کرد: طی سال‌های گذشته از گونه میگوی وانامی استفاده می‌شود که بیماری خاص اینگونه لکه سفید میگو نام دارد و شاهدیم که از ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ تن تولید در دوره‌های ابتدایی تولید به ۱۷ هزار تن در سال گذشته رسیده و در سال جاری به ۲۵ هزار تن می‌رسد.

وی افزود: میگو یا هرگونه آبزی که وارد سیستم پرورش می‌شود از آنجاکه در تراکم بالایی قرار می‌گیرد خطر و ریسک بیماری و ابتلای به آن افزایش پیدا می‌کند که یکی از بیماری‌های خطرناک یا وایت اسپات یا لکه سفید میگو است که مشکلات زیادی طی سال‌های اخیر برای پرورش دهندگان به وجود آمده و البته در دنیا بیماری دیگری نیز وجود دارد که خوشبختانه هنوز به کشور وارد نشده است.

رییس موسسه علوم تحقیقات شیلاتی تاکید کرد که برای شناسایی و مقابله با بیماری لکه سفید میگو تحقیقات و مطالعات بسیاری صورت گرفته، مولدهای SPF عاری از بیماری و محصولات پروبیوتیک مناسب و استانداردی تولید شده که اگر هر یک از پرورش‌دهندگان براساس دستورالعمل‌های صادر شده تولید کنند می‌توانند در کنار این بیماری بدون تلفات میگوی خود را برداشت کنند.

چرا هنوز به وعده برنامه چهارم نرسیده‌ایم؟!

پورکاظمی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که اگر چنین توانایی در حوزه تحقیقاتی و علمی وجود دارد پس چرا همچنان به برنامه‌های نوشته شده در زمینه تولید میگو که برای برنامه چهارم توسعه ۴۸ هزار تن بود، نرسیده‌ایم؟ گفت: بیماری لکه سفید به عنوان یک بیماری هم زیست نامیده می‌شود اما پیشرفت مناسبی در حوزه علمی، تحقیقاتی و دانش فنی برای مقابله با این بیماری به وجود آمده و در سال گذشته براساس طرحی که با هماهنگی استانداری بوشهر و معاونت علمی و فناوری رییس جمهور تعریف شد اعتبار هشت میلیارد تومانی در اختیار گرفتیم و ۳۰۰۰ مولد SPF عاری از بیماری به بخش خصوصی دادیم که خوشبختانه هیچ آثاری از بیماری در آن به وجود نیامد.

وی ادامه داد: دانش فنی آن را به یک شرکت دانش بنیان فروختیم و درصددیم با شناسایی جمعیت‌های عاری از بیماری میگو و استفاده از توان فنی یک کارشناس بین‌المللی برزیلی که این طرح را در هشت کشور جهان انجام داده است، کاری کنیم تا از سال‌های آینده میگویی تولید شود که به شرط اجرای دستورالعمل‌ها از سوی پرورش‌دهندگان و استفاده از مواد پروبیوتیک بدون تلفات باشد.

رییس موسسه علوم تحقیقات شیلاتی تصریح کرد: اگر دستورالعملی که برای پرورش میگو به پرورش دهندگان اعلام می‌کنیم و حاصل تحقیقات ایران و دیگر کشورهای جهان است. از سوی تولید کنندگان میگو رعایت نشود قطعا تلفات گریبانگیرشان می‌شود و تضمین می‌کنیم که هر کسی همه نکات و موارد لازم را به همراه دستورالعمل ابلاغ شده، رعایت کند قطعا بدون تلفات میگوی پرورشی خود را برداشت می‌کند

منبع : ایسنا

دیدگاه خود را بیان کنید