اجرای فاز دوم مطالعه منابع آبی استان تهران برای پرورش آرتمیا

یک‌شنبه ۲۴ دی ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۹۸ بازدید
اجرای فاز دوم مطالعه منابع آبی استان تهران برای پرورش آرتمیا

مدیر شیلات استان تهران گفت: مطالعه حوضه آبریز رودخانه شور در شهرستان‌های ملارد، رباط‌کریم و ری با هدف بررسی چاه‌های آب غیر شرب شور استان و آب‌های نامتعارف در شهرستان‌های ملارد و ورامین اجرا می‌شود

نغمه نظری افزود: در راستای عمل به سیاست‌های سازمان شیلات ایران در توسعه تولید نهاده‌های موردنیاز در تکثیر و پرورش آبزیان و با هدف استفاده از منابع آب‌های غیرشرب شور و لب شور و به دنبال اجرای فاز یک پروژه امکان‌سنجی تولید آرتمیا در استان در سال گذشته، فاز دوم این پروژه عملیاتی می‌شود.

مدیر شیلات استان تهران در خصوص فاز دوم پروژه توضیح داد: مطالعه حوضه آبریز رودخانه شور در شهرستان‌های ملارد، رباط‌کریم و ری، با هدف بررسی چاه‌های آب غیر شرب شور استان و آب‌های نامتعارف در شهرستان‌های ملارد و ورامین با تخصیص اعتبار ۷۰۰ میلیون ریال اجرا می‌شود.


نظری با بیان اینکه برخی منابع آب زیرزمینی در استان، به دلیل بالا بودن میزان شوری، قابلیت استفاده برای شرب انسان یا دام را نداشته و بعضاً برای فعالیت‌های کشاورزی نیز مناسب نیست، گفت: استان تهران از نظر اقلیمی شرایط نسبتاً مناسبی را برای تولید آرتمیا دارد و شرایط دمایی مناسب در شهرستان‌های جنوبی استان امکان پرورش در بیشتر ماه‌های سال در استخرهای روباز را فراهم می‌کند.

مدیر شیلات استان تهران اضافه کرد: در چنین شرایطی استفاده از پتانسیل‌های منطقه برای تولید آرتمیا می‌تواند به‌عنوان یک فرصت برای ترویج تولید این نهاده مهم در آبزی‌پروری و اشتغال‌زایی در استان به‌ویژه در مناطق روستایی مطرح شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر تولید بیومس آرتمیا در ۲ مرکز در استان تهران در حال انجام است و سالانه دو تن بیومس تر آرتمیا با استفاده از سیست خشک وارداتی در این مراکز تولید و به مراکز تکثیر ماهیان زینتی در سطح استان عرضه می‌شود.

نظری در مورد مزایای پرورش آرتمیا گفت: با تولید این محصول در سطح گسترده و با استفاده از منابع آب شور که امکان تنظیم شوری در سطح موردنیاز در مراحل مختلف چرخه زندگی این جاندار را فراهم می‌کند، علاوه بر کاهش قیمت تمام‌شده، امکان عرضه آن به هر دو شکل سیست خشک و بیومس مرطوب فراهم خواهد شد که تأثیر زیادی در افزایش رشد و کاهش تلفات لاروها و افزایش مقاومت آنها نسبت به عوامل بیماری‌زا خواهد داشت.

مدیر شیلات استان تهران خاطرنشان کرد: با توجه به رویکرد سازمان شیلات ایران در تولید نهاده‌های آبزی‌پروری ازجمله آرتمیا و کاهش وابستگی به واردات این محصول مهم که علاوه بر تولید ماهیان زینتی در مزارع تکثیر میگو و تغذیه بچه ماهی‌ها نیز کاربرد دارد، شناسایی منابع مستعد تولید این زئوپلانکتون و اقدام در جهت افزایش تولید داخلی این محصول از اهمیت بالایی برخوردار است

منبع : فارس

دیدگاه خود را بیان کنید