پرورش ماهی در قفس به 2 برابر پارسال رسیده است

یک‌شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۹۵ بازدید
پرورش ماهی در قفس به 2 برابر پارسال رسیده است

رییس سازمان شیلات ایران از تولید یک میلیون و 100 هزار تن محصولات شیلاتی در سال جاری خبر داد و گفت: پارسال بیش از 10 هزار تن پرورش ماهی در قفس داشتیم و امسال این میزان به 20 هزار تن خواهد رسید.

حسن صالحی در نشست خبری صبح امروز (15 بهمن) با بیان اینکه در دهه های اخیر تحولات زیادی دربخش شیلات و آبزیان کشور افتاده است، اظهار کرد: در سال 57 میزان تولیدات شیلاتی ما حدود 32هزار تن بود که در سال 96 به یک میلیون و 100هزار تن بالغ می شود. ضمن اینکه مصرف سرانه هم از یک کیلوگرم به 11 کیلوگرم افزایش یافته است.

رییس سازمان شیلات ایران با اشاره به افزایش 37 درصدی صادرات و کاهش 24 درصدی واردات محصولات شیلاتی در 9 ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزود: در گذشته مهم ترین صادرات ما خاویار بود که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و کاهش ذخایر دریای خزر، میزان صادرات آن کاهش یافته و در عوض، صادرات میگو و ماهی افزایش پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: در 9 ماهه نخست امسال صادرات میگو 80 درصد و ماهی 20 درصد افزایش نشان می دهد.

صالحی با بیان اینکه در سال های اخیر تولید میگوی پرورشی سالانه 30 درصد زیاد شده است، خاطرنشان کرد: امسال تولید میگوی پرورشی از 32 هزار تن فراتر رفت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به کنترل بیماری ویروسی ماهیان قزل آلا که 3 سال پیش مشکلاتی ایجاد کرد، گفت: تا 2 سال پیش قزل آلا صرفا مصرف داخل داشت اما امروز قزل آلای ایران به بازارهای بین المللی راه یافته است.

وی، محدودیت منابع آب را یک چالش بزرگ برای کشور و منطقه دانست و اظهار کرد: با توجه به کاهش جدی منابع آب در کشور، از ابتدای دولت یازدهم جهت گیری خود را به سمت پرورش ماهی در قفس بردیم. در این راستا، مطالعات انجام شده در گذشته را با کمک مشاوران داخلی، دانشگاه ها و نیز مشاوران خارجی، تکمیل کردیم و تولید تجاری آن آغاز شد.

صالحی ادامه داد: پارسال بیش از 10 هزار تن پرورش ماهی در قفس داشتیم و امسال این میزان به 20 هزار تن خواهد رسید.

رییس سازمان شیلات ایران، پایداری صید در دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان را از دیگر اقدامات مهم انجام شده عنوان و تصریح کرد: طی توافق 5 کشور ساحلی دریای خزر در باکو، صید تجاری ماهیان خاویاری از سال 2010 ممنوع و این صید تنها برای بازسازی ذخایر و تحقیقات مجاز است. در خلیج فارس و دریای عمان هم برای حفظ ذخایر گونه های کفزی تلاش شده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه قیمت آبزیان در کشور در مقایسه با سایر محصولات پروتئینی کمتر است، گفت: یکی از اولویت های ما در زنجیره فعالیت های تولیدی، توسعه مکانیزاسیون است که به کاهش قیمت واحد محصول منجر می شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: امیدواریم مصرف سرانه محصولات شیلاتی در کشور طی 2 تا 3 برنامه توسعه آینده به استاندارد جهانی برسد.

صالحی در مورد واردات ماهی تیلاپیا به کشور اظهار کرد: در سال 2015 بیش از 8 هزار تن ماهی تیلاپیا به کشو وارد می ‌شد که برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی واردات این محصول را در سال 2016 به 6000 تن کاهش دادیم.
وی ادامه داد: در سال 87 براساس توافق سازمان شیلات و محیط زیست تولید ماهی تیلاپیا در بافق یزد آغاز شد و اقدامات تحقیقاتی و علمی بسیاری در این زمینه انجام شد به طوری که اکنون محققان ما می‌توانند تیلاپیای تک جنسی نر در کشور تولید کنند که دیگر امکان تکثیر آن در آبهای آزاد و نگرانی‌های زیست محیطی باقی نمی‌ گذارد.

رییس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه 140 کشور در دنیا اقدام به پرورش تیلاپیا می کنند، خاطرنشان کرد: در برخی نقاط کشو رآب های نامتعارفی داریم که امکان تولید و پرورش قزل ‌آلا و حتی کپور در آنها وجود ندارد که می ‌توان از این آب ها برای پرورش تیلاپیا به صورت محدود استفاده کرد.
منبع : دانا

دیدگاه خود را بیان کنید