۳۴ فروند شناور غیرمجاز صید ترال در هرمزگان توقیف شد

سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹  ۰ نظر   ۱۱۹ بازدید

۳۴ فروند شناور غیرمجاز صید ترال در هرمزگان توقیف شد

۳۴شناور غیرمجاز صید ترال از ابتدای امسال تا کنون از سوی نیروهای دریابانی و یگان حفاظت از منابع آبزیان اداره کل شیلات استان هرمزگان شناسایی و توقیف شده است

رییس دادگستری هرمزگان روز سه‌شنبه به رسانه‌ها اعلام کرد: این اقدام در راستای اجرای مصوبات شورای قضایی و شورای حفظ حقوق بیت المال در اراضی ملی و منابع طبیعی این استان صورت گرفته است.

علی صالحی افزود: هم‌چنین تعداد ۲۸ فروند از این شناورها در غرب استان و تعداد ۶ فروند نیز در شرق هرمزگان توقیف شده‌اند که پرونده آنها توسط ضابطان برای اقدام به کمیسیون رسیدگی به تخلفات صیادی و مراجع قضایی ارسال شده است.

وی، علت توقیف این شناورها را رعایت نکردن مقررات قانونی به‌ویژه خودداری از دریافت مجوزهای لازم و بی‌توجهی به ممنوعیت صید مخرب ترال عنوان کرد.

رییس دادگستری هرمزگان نظارت دقیق در نحوه صدور مجوزهای صید، برخورد با موارد تخلف، رفع خلاهای قانونی و صیانت از محیط زیست دریا را بسیار مهم و ضروری دانست.

به دنبال اظهار نگرانی‌ها از سوی صیادان محلی و برخی از مسوولان در حوزه صید و صیادی و کارشناسان محیط زیست در این استان، چند روز گذشته دستور قضایی توقیف شناورهای غیرمجاز صید ترال در آب‌های هرمزگان صادر و مقابله با صید ترال، ماموریت مشترک شیلات، دریابانی و سپاه این استان قرار گرفت.

رییس اداره دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان نیز اخیرا از تخریب زیستگاه مرجان‌های دریایی در محدوده بندرلنگه از سوی ۲فروند شناور صیادی که به صورت غیرمجاز از یکی از استان‌های دریایی همسایه وارد آب‌های هرمزگان شده بودند، خبرداده است.

صید ترال که یکی از دغدغه‌های جدی صیادان و کارشناسان و صاحبنظران این استان بوده، از سال‌های گذشته در استان هرمزگان آغازشده و همین امر آسیب‌های زیادی به ذخایر، صیدگاه‌ها و زیست‌گاه‌های آبزیان خلیج فارس وارد کرده و تهدید جدی برای صیادان این منطقه است.

در روش صید ترال، صیادان با استفاده از توری به شکل کیسه که انتهای آن کاملا بسته شده است و کشیدن آن با شناور ترال در نزدیکی بستر کف دریا و یا لایه‌های میان آبی و با فاصله از کف دریا اقدام به صید آبزیان مورد نظر می‌کنند.

صید ترال کف دریا را جارو می‌کند و نه تنها نسل آبزیان را از بین می‌برد، بلکه شاید نسلی از انسان‌ها را هم از دیدن آبزیان محروم کند.

استان هرمزگان دارای ۲۲ بندر صیادی، موج شکن و ۳۹ مرکز تخلیه صید است که با برخورداری از۴ هزار و ۵۰۰ فروند شناور صیادی و ۳۱ هزار صیاد فعالیت‌های گسترده‌ای برای حفاظت از منافع صیادان و ذخایر آبزیان دارد

منبع : ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید