آبزی پروری فرصتی برای تحقق اقتصاد مقاومتی در ایلام /گ

یک‌شنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۷  ۰ نظر   ۱۰۴ بازدید
آبزی پروری فرصتی برای تحقق اقتصاد مقاومتی در ایلام

با توجه به اقلیم و تنوعی که در همه بخش های کشاورزی استان ایلام وجود دارد، می توان اقتصاد مقاومتی را محقق کرد و یکی از این بخش های مهم استان شیلات و آبزی پروری است.

با توجه به تنوع اقلیمی، سدها و نیز رودخانه های دائم و فصلی که در استان وجود دارد می توان با توسعه طرح های پرورش ماهی به دلیل ارزش افزوده بسیار بالایی که این حوزه دارد، نسبت به توسعه کل استان و تحقق اقتصاد مقاومتی اقدام کرد.

در کنار اهمیتی که تولید گوشت سفید و ماهی و تولیدات این حوزه در سلامت جامعه می تواند ایفا کند، نقش مهمی در کاهش بیکاری در استان ایلام دارد.


تولید ۹ هزار تن آبزیان در استان ایلام

رضا سلیمانی مدیر شیلات و آبزیان استان ایلام اظهار داشت: در استان ایلام حوزه شیلات در سال ۷۵ تاسیس شد و با برنامه ریزی های صورت گرفته نزدیک به ۹ هزار تن تولید آبزیان استان است.

وی افزود: بیش از ۲۰۰ مزرعه پرورش ماهی اعم از گرمابی و سردآبی در استان وجود دارد که بیش از ۸۰ درصد آنها فعال است و کار تولید و پرورش آبزیان را انجام می دهند.

سلیمانی اضافه کرد: هم اکنون سرانه مصرف آبزیان به بیش از ۷.۵ کیلوگرم در استان رسیده است که میانگین مناسب آن در کشور ۱۰.۵ کیلوگرم و در جهان ۲۰ کیلوگرم است.

توسعه پرورش ماهی در قفس در استان ایلام

وی در ادامه تصریح کرد: هم اکنون حدود ۹ هزار تن تولید آبزیان استان در ۲۰۰ مزرعه پرورش ماهی است، اما استعداد استان بیشتر از این رقم است.

سلیمانی افزود: سدهایی از جمله سد کنگیر و سد دویرج شهرستان دهلران پتانسیل بسیار خوبی را برای پرورش ماهی در قفس به عنوان یک طرح جدید دارا هستند.

وی افزود: هم اکنون در استان در سد سیمره طرح پرورش ماهی در قفس نزدیک به ۲ هزار تن آن اجرایی و به صیادان و افراد بومی که در حاشیه این دریاچه زندگی می کنند واگذار شده است و طبق مطالعه ای که توسط پژوهشکده آبزی پروری جنوب انجام گرفته بیش از ۵ هزار تن ظرفیت تولید برای پرورش ماهی در قفس را دارد.

لزوم استفاده حداکثری از آب های کشاورزی

سلیمانی افزود: با بررسی های صورت گرفته، میزان سوددهی و اقتصادی بودن طرح های شیلاتی نسبت به سایر فعالیت های کشاورزی از اولویت بالاتری برخوردار است.

وی تصریح کرد: در بحث افزایش بهره وری در آب نباید منابع آبی که در اختیار داریم با توجه به خشکسالی هایی که در کشور است به راحتی آن را از دست دهیم ما در این زمینه حتی برای آب کشاورزی نیز برنامه داریم یعنی فرد کشاورزی که از آب یک چاه یا چشمه ای برای مصارف کشاورزی خود از آن استفاده می کند می تواند در کنار کار کشاورزی به صورت تلفیقی پرورش آبزیان را نیز داشته باشد


مدیر شیلات ایلام افزود: کشاورز می تواند در کنار این منبع آبی خود یک استخر احداث کند که آن آب هم به عنوان ذخیره برای کشاورزی فرد باشد و هم بتواند در آن آب به اندازه مصرف خود یا مصرف روستایی که در آن مکان زندگی می کند تولید آبزیان داشته باشد، خود خروجی این آب که از استخر خارج می شود به لحاظ کیفیت جهت کشاورزی ۱۰ تا ۱۵ درصد محصول کشاورزی فرد را افزایش می دهد و آب غنی تر می شود.

بدره قطب تولید ماهی در استان ایلام

حسن زینی وند مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بدره هم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به وجود آب سرد در روستای کلم، این شهرستان به عنوان قطب اصلی تولید ماهس قزل آلا در استان شناخته می شود.

وی تصریح کرد: علاوه بر این وجو رودخانه سیمره و توسعه طرح های پرورش ماهی در قفس در این شهرستان باعث شده، این شهرستان مرکز اصلی تولید ماهی در استان باشد.

زینی وند افزود: سالانه یک هزار و ۵۰۰ تن انواع ماهی در شهرستان تولید می شود که ارزش این میزان تولید معادل ۱۶۰ میلیارد ریال است.

وی با اشاره به اینکه توسعه طرح های پرورش ماهی در شهرستان باعث اشتغالزایی بیش از ۲۰۰ نفر شده است، گفت: درآمدی که طریق تولید ماهی نصیب مردم شهرستان می شود به مراتب بالاتر از دیگر بخش های کشاورزی است.

وی افزود: کیفیت ماهی تولید شده در شهرستان باعث شده در نقاط مختلف کشور خواهان خرید ماهی این شهرستان به خصوص از نوع قزل آلا باشند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بدره فزود: بیش از ۳۳ طرج پرورش ماهی در قفس و استخر در شهرستان وجود دارد.

پرورش ماهی فرصتی برای تحقق اقتصادی مقاومتی در ایلام

رضا احمدی از کارشناسان حوزه شیلات اظهار داشت: هم اکنون ماهی تولید شده در استان ایلام از کیفیت بالایی برخوردار است و نیاز است برای فروش این محصول برندسازی صورت گیرد.

وی افزود: دومین بحث در تولید ماهی، ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی برای صادرات محصولات از طریق مرز مهران به عراق است.

احمدی با اشاره به اینکه با روش های مختلف می توان از طریق تولید ماهی و تکمیل زنجیره تولید شغل ایجاد کرد و درآمد نصیب مردم شود، گفت: حمایت دولت در این زمینه نیز بسیار حائز اهمیت است.

وی گفت: حتی از تولید ماهی می توان برای توسع گردشگری در استان استفاده کرد که البته این مهم نیازمند برنامه ریزی و ایجاد طرح های متنوع است

منبع : مهر

دیدگاه خود را بیان کنید