پرونده تخلف زيست محيطي پتروشيمي بندرامام درحال پيگيري قضايي است

یک‌شنبه ۷ مهر ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۱۹۵ بازدید


لاهيجان زاده شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهاركرد: تخليه مواد شيميايي خطرناك (استايرن) متعلق به پتروشيمي بندرامام خميني (ره) در خور موسي در ۳۱ شهريور گذشته، منجر به آلودگي آب و تلف شدن مقدار زيادي آبزي شد، كه پرونده اين تخلف در حال پيگيري قانوني براي پرداخت خسارت زيست محيطي است.
وي گفت:تخليه ماده شيميايي استايرن از پتروشيمي بندر امام كه مجاور خورموسي، قرار دارد، علاوه بر آلودگي اين محل، موجب راهيابي به آبهاي خليج فارس نيز شده است.
لاهيجان زاده با بيان اينكه اين آلودگي باعث اتلاف تعداد زيادي از آبزيان شده،افزود: بر اساس شواهد و آثار موجود، حدود ۱۵ هزار تا ۲۰ هزار قطعه از انواع ماهي ها بر اثر آلودگي ناشي از اين ماده شيميايي در خور از بين رفتند.
وي اضافه كرد: پتروشيمي بندر امام اين آلودگي را نتيجه يك حادثه عنوان كرده، اما بهانه آنها قابل قبول نيست، زيرا اين نخستين باري نيست كه اين پتروشيمي مواد شيميايي خود را در خور تخليه مي كند.
مديركل حفاظت محيط زيست خوزستان همچنين نسبت به تعطيل نشدن واحد كلرآلكالي ازسوي پتروشيمي بندرامام خميني (ره) هشدار داد و گفت: اين پتروشيمي چندسالي است كه اين تعهد را داده اما عمل نكرده است.
وي افزود: پتروشيمي بندر امام پس از هشت سال كه به بهانه مختلف تعطيلي خط توليد «كلرآلكالي» به روش جيوه و جايگزيني آن با «روش ژئوممبران» و حذف جيوه از فرآيند توليد را به تعويق انداخته بود، در نهايت در سال ۸۷ به سازمان حفاظت محيط زيست تعهد داد كه در مدت دو سال اين جايگزيني را انجام دهد، اما اين تعهد هنوزعملي نشده است.
لاهيجان زاده گفت: چنانچه اين پتروشيمي از اجراي تعهداتي كه سال ها به مسوولان و دستگاه هاي نظارتي وعده كرده ناتوان باشد، اداره كل محيط زيست خوزستان نسبت به تعطيلي كامل واحد «كلرآلكالي» اقدام، و مسووليت اين تعطيلي بر عهده مديران اين مجتمع خواهد بود.
وي با اشاره به تاثيرات آلودگي ناشي از مواد شيميايي «استايرن» و «جيوه» اظهاركرد: استايرن تركيب كاملا سمي و جزو موادآلي خطرناك است كه تخليه آن به دريا، مرگ و مير گسترده ماهيان و آبزيان را به دنبال خواهد داشت.
وي افزود: تركيبات جيوه نيز كه به همراه پساب اين پتروشيمي به خورموسي تخليه مي شود، جزو مواد بسيار خطرناك است كه تركيب آن با موادآلي يكي از سمي ترين تركيبات را ايجاد مي كند.
مديركل حفاظت محيط زيست خوزستان بيان داشت: تركيبات جيوه دربدن ماهيان و آبزيان ذخيره و وارد چرخه غذايي انسان ها مي شود كه عامل بيماري هاي بسياري است.
«خور موسي» كانال طويل و عميقي است كه از خليج فارس منشعب مي شوند. بر اساس كنوانسيون رامسر (كنوانسيون تالاب‌ها) ،«خورموسي»، «خور الاميه» و «تالاب شادگان» باعنوان «تالاب بين المللي شادگان» ثبت شده ند. خورموسي با اكوسيستمي منحصر به فرد، در ساحل شمالي خليج فارس و جنوب خوزستان واقع است كه زيستگاه بسياري از پرندگان نادر و مكان تخم ريزي بسياري از ماهيان خليج فارس است.
ژرفاي زياد خور موسي همچنين باعث شده است تا كشتي هاي ۷۰ هزار تني نيز به سهولت در اين آبراه رفت و آمد كنند. گفته مي شود حدود ۲ هزار نفر از مردم بومي محل از صيادي زندگي مي‌كنند

دیدگاه خود را بیان کنید