22 درصد ماهیان پرورشی کشور در مازندران تولید می‌شود

یک‌شنبه ۴ فروردین ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۱۰۵ بازدید


حبیب‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ساری با اعلام این‌که امروزه تمامی برنامه‌ریزان و صاحب‌نظران بر نقش ارتقای بهره‌وری در موفقیت بنگاه‌های تولیدی و اقتصادی تأکید دارند، گفت: یکی از شاخص‌های مهم برای دستیابی به اهداف کمی و کیفی تولید ارتقای بهره‌وری است.
وی یادآور شد: مزارع پرورشی ماهی نیز به عنوان یکی از مراکز تولیدی و اقتصادی از این مهم مستثنا نبوده و برای حفظ و ارتقای توجیه اقتصادی و تولید بیشتر توجه به بهره‌وری امری اجتناب‌ناپذیر است.
مدیرکل شیلات استان مازندران ادامه داد: در این راستا مهم‌ترین مؤلفه‌های اثرگذار بر بهره‌وری، بهره‌گیری از تکنولوژی و ماشین‌آلات‌نوین در آبزی‌پروری مکانیزاسیون، ارتقای دانش فنی و مهارت حرفه‌ای بهره‌برداران به منظور بهبود مدیریت تولید و کاهش هزینه تمام شده در کنار سایر عوامل است.
وی با اشاره به این‌که توسعه و تجهیز مراکز آبزی‌پروری استان در سال‌های اخیر تأثیر خوبی در افزایش کمی و کیفی محصول داشته است، اظهار داشت: مکانیزاسیون یکی از مهم‌ترین ابزار برای افزایش تولید در واحد سطح است و همواره افزایش تولید در واحد سطح تا سقف معین موجب کاهش هزینه‌های تولید و در نتیجه افزایش لایه سود خالص می‌شود.
حبیب‌نژاد تصریح کرد: در یک دهه اخیر تجهیزات زیادی در آبزی‌پروری به‌کارگیری شد که هر کدام از آن‌ها در فرآیند تولید نقش مهم ایفا می‌کنند به طوری که در حال حاضر سه هزار و 500 دستگاه هواده، دو دستگاه اکسیژن‌ساز، 32 دستگاه درام فیلتر، 16 دستگاه یووی، 15 دستگاه مدیا در مراکز آبزی‌پروری نصب و راه‌اندازی شد که اثرات بسیار مثبتی در افزایش تولید و بهبود مدیریت داشته به نحوی که میزان تولید در برخی مراکز را تا 5/2 برابر افزایش داده است.
وی در پایان عنوان کرد: تلاش شیلات مازندران برای بهره‌گیری از تکنولوژی و ماشین‌آلات نوین در آبزی‌پروری مکانیزاسیون است البته شیلات مازندران با تولید حدود 63 هزار تن ماهیان پرورشی که 22 درصد تولید کشور را شامل می‌شود رتبه نخست تولید در کشور را برای چند سال متوالی دارد

دیدگاه خود را بیان کنید