دستیابی محققان ایرانی به بیوتکنیک تکثیرماهی صاف درخلیج فارس

سه‌شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۸۸ بازدید

دستیابی محققان ایرانی به بیوتکنیک تکثیرماهی صاف درخلیج فارس
رییس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان گفت: محققان برای اولین بار در کشور به بیوتکنیک تکثیرماهی صافی دست یافتند که به عنوان چهارمین گونه آبزی در خلیج فارس تکثیر شد.
محمد صدیق مرتضوی به مناسبت هفته پژوهش اظهار داشت: دستاورد دیگر در زمینه آبزی پروری کشت انبوه جلبک ها به منظور مصارف دارویی است زیرا ریز جلبک های خلیج فارس و دریای عمان می توانند مصارف دارویی و غذایی داشته باشند.
وی ضمن اشاره به اینکه دستاورد دیگر این پژوهشکده، مولد سازی صدف لب سیاه است که ذخایر آن رو به کاهش می باشد، افزود: این صدف در کارگاه تکثیر و برای احیاء ذخایر به دریا منتقل می شود.
وی ادامه داد: تکثیر این گونه در سال های گذشته به فصل های خاصی مانند بهار و شهریور محدود می شد که اکنون می توان آنرا در تمام طول سال تکثیر کرد.
رییس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان اظهار داشت: افزایش پست لارو میگو وانامی با مشارکت بخش خصوصی در شرایط آزمایشگاهی انجام شد.

مرتضوی با اشاره به اینکه این پژوهشکده هر ساله باید ارزیابی ذخایر آبزیان را انجام دهد، اشاره کرد: میزان قابل برداشت میگو در سال جاری بر اساس برآوردها یک هزار و 200 تن بود که در فصل برداشت نیز به همین میزان برداشت شد که در مقایسه با برداشت 650 تنی سال گذشته افزایش دو برابری را نشان می دهد.

رییس پژوهشکده خلیج فارس و دریای عمان ادامه داد: هرمزگان ذخیره بسیار مناسبی از ساردین ماهیان در مناطق جاسک ، قشم و بندرلنگه را دارا است و امکان افزایش صید این ماهیان از 30 هزار تن به 60 هزار تن در سال وجود دارد که شیلات هرمزگان نیز بر همین اساس مجوز های لازم را به صیادان داده است.

وی ضمن بیان اینکه منظور از سالانه در آمار های این پژوهشکده آبان امسال تا سال آینده است گفت: میزان قابل برداشت سالانه کف زیان تجاری خلیج فارس و دریای عمان بین 60 تا 70 هزار تن می باشد .

وی با یادآوری اینکه پژوهشکده خلیج فارس و دریای عمان از راه کنکور سراسری دانشجوی دکترای پژوهش محور جذب می کند، خاطر نشان کرد: هم اکنون هفت نفر دانشجوی دکترا پژوهش محور در این پژوهشکده مشغول به تحصیل هستند.

مرتضوی بیان کرد: این افراد در رشته های زیست شناسی دریا با گرایش بوم شناسی ، زیست شناسی دریا با گرایش آلودگی و شیلات گرایش فراوری محصولات شیلاتی مشغول به تحصیل هستند.

رییس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان در بخش دیگری اضافه کرد: شش عنوان دوره آموزشی ترویجی برگرفته از طرح های تحقیقاتی برای جامعه هدف که بیشتر صیادان و بهره برداران در بخش صید و آبزی پروری اند برگزار شد.

مرتضوی اشاره کرد: همچنین چهار دوره آموزشی کوتاه مدت در مدت یاد شده برگزار گردید و همچنین سه مورد اختراع ظرف مدت زمانی یک و نیم سال گذشته ثبت شد.

وی اظهار داشت: این اختراع های ثبت شده شامل ژن گونه های میگو ، ثبت ژن گونه های فیتو پلانگتون خلیج فارس و دریای عمان و روش کِشت و خالص سازی ریز جلبک ها است
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی

دیدگاه خود را بیان کنید