شرایط تولید میگو و مشکلات پرورش‌دهندگان در سال جاری

دوشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۴۸ بازدید

شرایط تولید میگو و مشکلات پرورش‌دهندگان در سال جاری
رییس سازمان شیلات ایران گفت: با وجود بیماری لکه سفید میگو و مشکلات به وجود آمده برای پرورش‌دهندگان امسال 15 هزار تن میگو در چهار استان جنوبی کشور برداشت می‌شود.
حسن صالحی - معاون وزیر جهاد کشاورزی - در نشست خبری از آغاز برداشت میگوی پرورشی در مزارع چابهار خبر داد و گفت: گرچه چند استخر در سایت پرورش میگوی گواتر چابهار با بیماری لکه سفید مواجه شدند اما پیش‌بینی می‌شود میزان تولید در این سایت به 500 تن در سال جاری برسد.
صالحی اظهار کرد: طی سال‌های اخیر مزارع پرورشی میگوی کشور از جمله سایت گواتر چابهار با مشکلات متعددی از جمله بیماری لکه سفید میگو مواجه شدند اما با انجام اقدامات آموزشی، مدیریت و ... توانستیم شرایط را به گونه‌ای فراهم کنیم که امروز بیش از 400 هکتار در آبادان، 4000 هکتار در بوشهر، 1800 هکتار در هرمزگان و حدود 600 هکتار در گلستان در قالب مزارع میگو و بدون هیچ‌گونه مشکل و بیماری به تولید بپردازند.

حمایت وزیر کشاورزی از توسعه پرورش میگو

وی افزود: در سایت گواتر نیز مانند دیگر مزارع، سال‌های متمادی بود که مشکلات متعددی پرورش‌دهندگان داشتند اما طی سال اخیر تعدادی از پرورش‌دهندگان این سایت به فعالیت رو آوردند؛ به گونه‌ای که صندوق بیمه محصولات کشاورزی برای تولید‌کنندگان سایت گواتر بیمه ویژه قائل شد و امروز با حمایت وزیر جهاد کشاورزی بیش از 220 هکتار مزارع این سایت زیر کشت رفتند.

رییس سازمان شیلات ایران ادامه داد: گرچه نمی‌توان ادعا کرد که در این منطقه که پرورش میگو انجام می‌شود بیماری وجود ندارد چرا که سخت‌پوستان به این بیماری آلوده هستند و در این میان نیز سه استخر که تولیدات آنها آلوده به بیماری لکه سفید بوده معدوم شده‌اند اما پرورش‌دهندگان در مابقی سایت‌ها بدون مشکل در حال برداشت محصولشان هستند و حتی کمتر از 90 روز میگوی 24 گرمی از آنجا برداشت شده است.

سایت گواتر باید بزرگ‌ترین شهرک تولیدات کشاورزی کشور شود

صالحی اعلام کرد: در خصوص صدور سند مالکیت مزارع پرورش‌دهندگان میگو همچنان در حال پیگیری از طریق سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری و سازمان امور اراضی هستیم که البته صدور اسناد مالکیت برای پرورش‌دهندگان قدری زمان‌بر است.

امنیت سایت پرورش میگوی چابهار تضمین شده است

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: درباره امنیت سایت گواتر نیز طی حدود 9 ماهه اخیر با استقرار یگان حفاظت نیروی انتظامی اداره کل شیلات و ... امنیت این سایت نیز تضمین شده و تاکنون هیچ‌گونه گزارشی مبنی بر ایجاد ناامنی و سرقت گزارش نشده است اما اگر موردی سرقت یا ناامنی در گواتر طی ماه‌های اخیر وجود داشته به صورت موردی بوده است که باید مورد پیگیری قرار گیرد تا حتی یک مورد هم سرقت نداشته باشیم چرا که در صدد هستیم روزی فرا رسد تا مزرعه و مجتمع سایت گواتر به عنوان بزرگ‌ترین شهرک تولیدات کشاورزی کشور معرفی شود.

رییس سازمان شیلات با بیان این که پیش‌بینی می‌شود تولید میگو در سال جاری به 15 هزار تن برسد، ادامه داد: برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به گونه‌ای است که درصدد هستیم 10 سال آینده ظرفیت میگو را تا 40 هزار تن افزایش دهیم.

مسکو بازاری بزرگ برای محصولات شیلاتی ایران

صالحی اظهار کرد: در سال گذشته 880 هزار تن محصولات شیلاتی حاصل حدود 500 هزار تن صید و 380 هزار تن آبزی‌پروری بوده که نسبت به سال قبلش سه درصد رشد در صید و 10 درصد در آبزی‌پروری داشتیم.

رییس سازمان شیلات ایران افزود: طی سال گذشته 70 هزار تن انواع آبزیان به ارزش 304 میلیون دلار به کشور‌های مختلف صادر شده است که پیش‌بینی می‌شود می‌توانیم صادرات ماهیان خاویاری و میگو را در سال جاری تا 25 درصد افزایش دهیم.

وی گفت: یکی از بازار‌های جدید برای محصولات شیلاتی کشور‌های همسایه‌ای مانند روسیه هستند که با توجه به پتانسیل موجود و نیاز این کشور به واردات میگو می‌تواند حدود پنج هزار تن میگو را به این کشور صادر کنیم.

تولید 300 تن خاویار تا پایان برنامه ششم

صالحی اعلام کرد: براساس موافقت‌نامه‌های اصولی صادر شده می توانیم تا پایان برنامه ششم حدود 10 هزار تن گوشت ماهی خاویاری و 300 تن خاویار تولید کنیم.

آغاز پرورش ماهی در قفس در دریای خزر

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در زمینه پرورش ماهی در قفس یکی از مزارع بزرگ در دریای خزر با همکاری سازمان شیلات کار خود را تا چند روز آینده آغاز می‌کند که امیدواریم در تولید این محصول نیز به پیشرفت مناسبی برسیم چرا که براساس آمار اعلام شده کشور‌های پیشرویی مانند نروژ تولید ماهی در قفس خود را تا حدود یک میلیون تن رسانده‌اند.

سرانه مصرف آبزیان در ایران نصف جهان

وی اعلام کرد: سرانه مصرف آبزیان در ایران نصف متوسط سرانه جهانی است به گونه‌ای که علی‌رغم فرهنگ‌سازی صورت گرفته در سال گذشته هر ایرانی به‌طور متوسط 8.5 میلیون انواع آبزیان را مصرف کرده در حالی که متوسط سرانه مصرف جهانی آبزیان 19 کیلوگرم است
منبع : خبرگزاری ایسنا

دیدگاه خود را بیان کنید