همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
یک متخصص تغذیه با هشدار به مردم در مورد مصرف ماهی آبهای آلوده به فلزات سنگین و فضولات انسانی گفت: برخی از این ماهیها حاوی سموم فلزات سنگین، سرطانزا و ناقل بیماریهای میکروبی هستند. |
مرتضی صفوی در گفتوگو با فارس به مردم هشدار داد تا از خوردن ماهی پرورش یافته در آبهای آلوده پرهیز کنند. وی تأکید کرد: بیشترین مسئله در مورد آبی که ماهی در آن پرورش مییابد این است که فلزات سنگین نباید در این آب باشد. این متخصص تغذیه افزود: مثلاً آلودگیهای ناشی از صنایع که وارد آب دریا میشود، میتواند بسیار آسیب زننده باشد. به گفته وی، جیوه، کادمیوم، سرب و دیگر فلزات سنگین اگر داخل آب باشند به ماهی انتقال پیدا میکنند و ماهیها از نظر فلزات سنگین آلوده میشوند و مصرف آنها بیماریهای مختلفی از جمله بیماریهای قلبی کلیوی و انواع سرطانها را ایجاد میکنند. |
به گفته وی، جیوه، کادمیوم، سرب و دیگر فلزات سنگین اگر داخل آب باشند به ماهی انتقال پیدا میکنند و ماهیها از نظر فلزات سنگین آلوده میشوند و مصرف آنها بیماریهای مختلفی از جمله بیماریهای قلبی کلیوی و انواع سرطانها را ایجاد میکنند.
صفوی خاطرنشان کرد: آب محل صید و پرورش ماهی حتما باید از نظر سلامتی و محیط زیست عاری از آلودگی باشد. وی همچنین به آبهای حاوی فضولات انسانی نیز اشاره کرد و یادآور شد: اگر آلودگیهای میکروبی مانند فضولات انسانی هم در آب باشد، از طریق ماهی به انسان منتقل شده و میتواند مضر باشد. این متخصص تغذیه هشدار داد: درصد آلودگی دریای خزر به فضولات انسانی و خلیج فارس به جیوه اگر بالاتر از استاندارد بینالمللی باشد، قطعاً محل مناسبی برای صید ماهی به شمار نمیرود. وی در مورد چگونگی نظارت بر سلامت ماهیها گفت: مردم که آزمایشگاه ندارند تا سلامت ماهی تضمین شود، بیشتر باید واحدهای نظارتی مانند ادارات دامپزشکی وقتی که در کشتارگاهها و شیلات مهر تأیید و کنترل را بر محصولات میزنند، این مسائل را کنترل کنند. صفوی بار دیگر تأکید کرد: ماهی اگر این آلودگی را داشته باشد برای گروههای آسیب پذیر مانند خانمهای باردار، مادران شیرده، کودکان و سالمندان خطرناک خواهد بود |