صید بی رحمانه ماهیان در رودخانه سزار

یک‌شنبه ۳ شهریور ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۱۱۱ بازدید

صید بی رحمانه ماهیان در رودخانه سزار
مدیر کل محیط زیست استان لرستان در گفت وگو با مهر از برخی روشهای صید ماهی ها ابراز تاسف و نگرانی کرده و می گوید: استفاده از روشهایی چون ایجاد انفجار در رودخانه گاه حیات آبزیان را به طور کامل در بخشی از رودخانه از بین می برد.
محمد حسین بازگیر با یادآوری این که شکار با تور و قلاب مشکلی برای دیگر ماهیها و آبزیان ایجاد نمی کند، ادامه می دهد: این در حالیست که شکار کردن به وسیله وقوع انفجار در سطح رودخانه موجب مرگ همه آبزیان موجود در رودخانه از ماهی گرفته تا دیگر موجودات آبزی می شود.
وی معتقد است که روی این کار نمی توان نام صید و شکار گذاشت و آن را نوعی ناجوانمردی در حق طبیعت و مخلوقات خداوند می داند و یادآور می شود: باید در این زمینه اطلاع رسانی و آگاهسازی باید از طریق رسانه ها صورت گیرد.
بازگیر می گوید که اکوسیستم های آبی و آبزیان موجود در آنها اهمیت زیادی در چرخه طبیعت دارند و نباید به راحتی و با استفاده از روش های غیراصولی این اکوسیستم ها را به نابودی کشاند.
وی با یادآوری این که نیرو و امکانات محیط زیست به تنهایی برای مقابله با متخلفان کافی نیست و همکاری و مشارکت مردم در این زمینه ضروری است، می گوید: گشتهای محیط زیست در مناطق مختلف استان فعالیت دارند ولی لرستان دارای 24 هزار کیلومتر رودخانه است و ما با توان محدود نمی توانیم بر همه این محدوده نظارت کافی را داشته باشیم.
بازگیر به موارد کشفیات در این زمینه اشاره کرده و یادآور می شود: طی روز گذشته دو اکیپ دو و سه نفره ماهیگیر غیرمجاز در منطقه چم سنگر توسط ماموران محیط زیست دستگیر و از آنها نزدیک به 200 قطعه ماهی کشف و ضبط شد.
مدیر کل محیط زیست استان لرستان ادامه می دهد که از این افراد علاوه بر کشف و ضبط ماهی ها، ادوات شکار و صید غیرمجاز هم ضبط شد.
بازگیر با یادآوری این که یک گروه پنج نفره نیز در نزدیکی ایستگاه قطار کشور که اقدام به شکار غیرمجاز 300 قطعه ماهی از رودخانه سزار کرده بودند دستگیر شدند، یادآور می شود که برای هر کدام از این افراد به صورت جداگانه پرونده تشکیل و راهی مراجع قضایی می شوند.
وی ادامه می دهد: هفته گذشته نیز یک گروه غیرمجاز ماهیگیری که با استفاده از مواد منفجره اقدام به شکار ماهی ها در رودخانه سزار کرده بودند دستگیر شدند. این گروه که شامل سه نفر بودند با تشکیل پرونده تحویل مراجع قضایی شدند.
بازگیر معتقد است که رویکرد برخوردهای قضایی به تنهایی در زمینه وقوع جرایم زیست محیطی بازدارنده نیست و باید باور مردم را تغییر داد و به سمت ارتقا فرهنگ زیست محیطی حرکت کرد. او از مردم می خواهد با باور داشتن به اهمیت محیط زیست به کمک متولیان امر بیایند و این میراث ارزشمند را پاس داشته و به دست آیندگان برسانند

دیدگاه خود را بیان کنید